Οι 20 πιο Fit τροφές

Οι 20 πιο Fit τροφές

Μετράμε αντίστροφα τις καλύτερες τροφές για να τις βάλεις στο πιάτο σου.

Απο τον Joe Gould

Οι 20 πιο Fit τροφές

Είναι αλήθεια. Είσαι πραγματικά ό,τι τρώς. Και γι’αυτό μερικές ημέρες καταλήγεις να νιώθεις περισσότερο σαν γεμιστό κρουασάν με κρέμα απο οτι σαν άπαχο μοσχάρι που φιλοδοξείς.

Αλλά προφανώς το γνωρίζεις ήδη αυτό και για αυτό το λόγο, όπως όλοι μας, μάλλον προσπαθείς να καθαρίσεις και να ξεκινήσεις να τρώς υγιεινά. Αλλά η αλήθεια είναι οτι αυτό δεν είναι αρκετό. Επειδή αν γεμίζεις τον εαυτό σου με μήλα, μπανάνες και σαλάτες απο iceberg, μπορεί να τρώς υγιεινά, αλλά δεν τρώς έξυπνα.

Για να χτίσεις το σώμα που θέλειςt (τα τεράστια χέρια και τους σκληρούς σαν πέτρα κοιλιακούς, το μυαλό που είναι γρήγορο σαν αστραπή και την άσβεστη λίμπιντο) πρέπει να κάνεις κάθε μπουκιά φαγητού που βάζεις στο στόμα σου να μετράει. Αυτό σημαίνει να χτίσεις τη δίαιτα σου γύρω απο τις πιο ισχυρές, θρεπτικές τροφές, που καταπολεμούν τις ασθένειες και βοηθούν στην μυϊκή ανάπτυξη.

Αλλά απο πού να αρχίσεις; Και ποιές τροφές είναι οι απολύτως fit; Για να το ανακαλύψουμε, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε μερικούς απο τους κορυφαίους διατροφολόγους.

Πρώτα ρωτήσαμε τους πιο σεβαστούς ειδικούς υγείας, τους διατροφολόγους, τους καθηγητές Πανεπιστημίων και τους συγγραφείς: Ποιές είναι οι 20 πιο σημαντικές τροφές που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να συμπεριλάβει στη δίαιτα του για μέγιστο fitness; Μετά, καθώς συγκεντρώναμε τα αποτελέσματα, αξιολογήσαμε τις προτάσεις των ειδικών μας. Δεν θα σου πούμε μόνο ποιές τροφές αποτελούν τη λίστα, αλλά και πόσο απο την καθεμια θα πρέπει να τρώς σε εβδομαδιαία βάση. Άρα, διάβασε για να δεις πως μπορείς να κάνεις τη δίαιτα σου πιο fit.

20. Στήθος γαλοπούλας

72 θερμίδες ανα μερίδα 90 γραμμαρίων.

Κατανάλωσε 3 μερίδες την εβδομάδα.

Αγόρασε το χωρίς την πέτσα και θα πάρεις επτά γραμμάρια πρωτεϊνης ανα 30 γραμμάρια. Η γαλοπούλα είναι υψηλή σε βιταμίνη Β, ψευδάργυρο ( ενα γνωστό συστατικό που ενισχύει την παραγωγή σπέρματος) και σε σελήνιο που καταπολεμά τον καρκίνο. “Έχει επίσης ενα τόνο απο αμινοξέα και υπάρχουν λίγα ή καθόλου κορεσμένα λιπαρά,” λέει η Elizabeth Ward, M.S., R.D., μια διατροφολόγος στο Reading, Mass. “Επιπλέον, είναι ενα απο τα πιο ευέλικτα κομμάτια κρέατος κι έτσι μπορείς εύκολα να το τρώς μέσα στην εβδομάδα και να μην τρώς το ίδιο πράγμα δυο φορές.”

19. Ελαιόλαδο

119 θερμίδες ανα κουταλιά της σούπας

Κατανάλωσε 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε καλά μονοακόρεστα λιπαρά, που το κάνει ιδανική τροφή για την υγεία της καρδιάς. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν οτι αντικαθιστώντας δύο κουταλιές της σούπας απο κορεσμένα λιπαρά (που βρίσκονται στο βούτυρο) με μονοακόρεστα λιπαρά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακού νοσήματος. Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος να το φας. Μια μελέτη στην εφημερίδα Nature αναφέρει οτι το ελειαόλαδο έχει επίσης ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που σημαίνει οτι μπορέι να βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο όσο και μια δόση ibuprofen. Επιπλέον με το μαγείρεμα με ελαιόλαδο και με το να το χρησιμοποιείς στη σαλάτα σου, μπορείς να πάρεις ακόμα περισσότερο στη δίαιτα σου αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας μεσα στο ημερήσιο σου ρόφημα πρωτεϊνης.

18. Κινόα

318 θερμίδες ανα μισή κούπα

Κατανάλωσε 2-3 μερίδες την εβδομάδα

Είναι πιθανό να μην γνωρίζεις αυτόν τον εξωτικό καρπό που μεγαλώνει στα βουνά των Άνδεων. Αλλά θα έπρεπε. Έχει μια ελαφριά, ήπια γεύση που το κάνει ιδανικό για εκείνους που μισούν τα άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως. Ακόμα καλύτερα, είναι πιο υψηλό σε περιεκτικότητα πρωτεϊνης απο οποοδήποτε άλλο καρπό και συγκεντρώνει μια γενναία δόση απο υγιεινά για την καρδιά ακόρεστα λιπαρά. “Το κινόα είναι επίσης μια υπέροχη πηγή απο ίνες και βιταμίνη Β,” λέει ο Christopher Mohr, Ph.D., R.D. ενας καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Louisville.

 

17. Μαύρα φασόλια

227 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 2 μερίδες την εβδομάδα

Όσο μικροσκοπικά και αν είναι, τα φασόλια μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις ενεργητικός και γεμάτος περισσότερο απο σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείς να φας. Ο λόγος είναι διπλός: Είναι εκπληκτικά υψηλά σε περιεκτικότητα σε ίνες, οι οποίες διογκώνονται στο στομάχι σου και παρέχουν μια αίσθηση πληρότητας. Και είναι γεμάτα με μια υψηλά σύνθετη μορφή υδατάνθρακα που μπορεί να πάρει στο σώμα σου λίγο παραπάνω μέχρι να τον μετατρέψει σε ενέργεια. Όπως το κρέας, είναι επίσης γεμάτα με πρωτεϊνη. Αλλά σε αντίθεση με το κρέας, δεν έχουν κορεσμένα λιπαρά. “Τα φασόλια όλων των τύπων, είναι πάντα υψηλά στις περισσότερες λίστες θρεπτικών συστατικών,” λέει η διατροφολόγος απο το Σικάγο Jennifer R. Bathgate, R.D. Άρα γιατί οι ειδικοί μας επέλεξαν την μαύρη ποικιλία; Εύκολο. Γραμμάριο προς γραμμάριο, έχουν περισσότερες ίνες ανα μερίδα απο οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας των οσπρίων.

16. Πράσινο τσάι

2 θερμίδες ανα κούπα

Πιές 1-3 κούπες την ημέρα

Απο την πρόληψη του καρκίνου μέχρι την απώλεια βάρους, μέχρι στην πιθανή επιβράδυνση του Αλτσχάιμερ, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει στην καταπολέμιση σχεδόν κάθε μεγάλης αρρώστιας. “Ζεστό ή κρύο, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα καλύτερο να πιείς, ” λέει ο Mohr. Δεν είσαι ο τύπος του τσάι σε φακελάκι; Δοκίμασε να αγοράσεις ενα υγρό εκχύλισμα. Ρίξε λίγο στο νερό και είσαι έτοιμος! Στιγμιαίο τσάι.

15. Αυγά

74 θερμίδες ανα ενα μεγάλο αυγό

Κατανάλωσε 3-7 αυγά την εβδομάδα

“Eνα αυγό την ημέρα είναι εντάξει,” λέει ο Ward. Και αυτός είναι ο λόγος: Τα αυγά περιέχουν 4 γραμμάρια απο καθαρά αμινοξέα που χτίζουν μυς μέσα σε κάθε κύτταρο και επιπλέον περιέχουν μια βιταμίνη που λέγεται χολίνη και θεωρείται οτι βοηθάει την ενίσχυση της μνήμης. ” Είναι ο χρυσός κανόνας όσον αφορά στην παροχή όλων των σωστών θρεπτικών συστατικών για μυϊκή ανάπτυξη,” λέει ο Ward.

14. Γάλα

118 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 3 μερίδες απο γαλακτοκομικά την ημέρα

Ξέρεις οτι το γάλα κάνει καλό στο σώμα, αλλά μπορεί να μην ξέρεις οτι το να παραλείπεις τα γαλακτοκομικά κάνει το σώμα σου θυμωμένο, περίπου. Όταν δεν παίρνεις αρκετά, το σώμα σου απελευθερώνει ορμόνες που προκαλούν τα κύτταρα σου να διατηρούν ασβέστιο και λίπος, λέει ο Michael Zemel, Ph.D., διευθυντής του Ινστιτιουτου Διατροφής του Πανεπιστημίου του Τενεσί. Οι θερμίδες εξακολουθούν να μετράνε, άρα θα πρέπει να πίνεις το γάλα σου σε ποτήρι και όχι με το λίτρο. Αλλά βεβαιώσου οτι πίνεις λίγο. ” Υπάρχουν συστατικά στο γάλα που βοηθάνε να ενεργοποιήσεις το σύστημα καύσης λίπους του σώματος σου και να επιβραδύνεις την αποθήκευση λίπους,” λέει ο Zemel. Και παρόλο που άλλες μορφές συμπληρωμάτων είναι καλές, αυτή είναι μια περίπτωση οπου το πραγματικό πράγμα λειτουργεί καλύτερα.

13. Νερό

0 θερμίδες

Πιές τουλάχιστον οκτώ ποτήρια των 250 ml την ημέρα

Ξέρεις οτι χρειάζεται να πίνεις περισσότερο νερό και υπάρχει καλός λόγος. Το νερό αποβάλλει τις τοξίνες απο το σύστημα σου, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, δρα σαν μονωτής για τις αρθρώσεις, αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά και τροφοδοτεί το σώμα με μια αφθονία απο σημαντικά μέταλλα, λέει η Marietta Amatangelo, R.D., της Germantown, Md. “Χωρίς νερό, καμία απο τις άλλες σούπερ τροφές δεν μετράνε. “

Παρόλο που το νερό βοηθάει με κάθε τρόπο, είναι πολύ ισχυρό όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Πίνοντας ενα ή δυο ποτήρια νερό μισή ώρα περίπου πριν το φαγητό για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει να μειώσεις την πείνα σου.

Φαίνεται δύσκολο να πίνεις όλο αυτό το νερό κάθε ημέρα; Δοκίμασε να φτιάξεις μερικά λίτρα λεμονάδας χωρίς ζάχαρη που μπορείς να πίνεις μεσα στην ημέρα ή αγόρασε ενα πακέτο απο γεύσεις χωρίς θερμίδες για να προσθέσεις στο μπουκάλι σου με το νερό στη δουλειά.

12. Γλυκοπατάτες

100 θερμίδες ανα μια μέτρια πατάτα

Φάε 1 την εβδομάδα

Μια γλυκοπατάτα 120 γραμμαρίων, έχει περισσότερο απο το 100% της ημερήσιας σου ανάγκης σε βήτα καροτίνη, μια γεναία δόση απο σίδηρο και πολλές βιταμίνες C και E. Μαζί αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για να προστατέψουν το σώμα σου απο την φθορά των κυττάρων κάθε τύπου, ειδικά σε αθλητές που ανταγωνίζονται σε ακραία περιβάλλοντα ( όπως σε υψόμετρο, ζέστη, κρύο ή μόλυνση). Είναι επίσης μια απο τις καλύτερες τροφές για μυϊκή ανάπτυξη μετά απο μια σκληρή προπόνηση, λέει η διατροφολόγος απο την Καλιφόρνια Kim Mueller, R.D.

Και υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να τις φας απο απλά ψητές, βραστές ή επάνω απο ζαχαρωτά. Δοκίμασε να αναμίξεις μαγειρεμένη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους σε τσίλι ή στην αγαπημένη σου συνταγή πατατοσαλάτας. Μπορείς επίσης να τις βάλεις μέσα σε χάμπουργκερ ή σε ρολό κιμά, ή να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις δικές σου ψητές πατάτες.

11. Σόγια

300 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 2 μερίδες την εβδομάδα

Αν οι σκληροί του Πολεμικού Ναυτικού τρώνε φασόλια σόγιας, μπορείς κι εσύ. Η διαιτολόγος Wendy Jo Peterson, του Virginia Beach, που είναι παντρεμένη με κάποιον του Πολεμικού Ναυτικού σερβίρει σε εκείνον και τους φίλους του φασόλια σόγιας. “Νομίζουν οτι δεν τους αρέσουν, μέχρι να τους κάνω να τα δοκιμάσουν και μετά τους λέω οτι είναι φασόλια σόγιας.” H Peterson αποκαλέι τη σόγια μια “τέλεια τροφή.” Έχει την πρωτεϊνη του κρέατος, τις ίνες ενός δημητριακού και τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και τα μέταλλα των καλύτερων λαχανικών και φρούτων. Αν δεν σου αρέσει το τόφου και το γάλα σόγιας υπάρχουν εύκολοι τρόποι να ενισχύσεις την πρόσληψη σου σε σόγια. Οι ξηροί καρποί σόγιας και η πρωτεϊνη σόγιας που χρησιμοποιούνται σε μερικά ροφήματα πρωτεϊνης και σε μπάρες όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση, αλλά είναι πολύ φιλικά στη διατροφή σου.

10. Μοσχάρι

163 θερμίδες ανα μερίδα 90 γραμμαρίων

Κατανάλωσε 3-4 μερίδες την εβδομάδα

Δεν είναι μόνο υψηλό σε περιεκτικότητα σε αμινοξέα που χτίζουν μυς, είναι επίσης μια αποθήκη απο σίδηρο και ψευδάργυρο, που βοηθάνε την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, το μοσχάρι είναι τόσο θρεπτικό που μια μερίδα 90 γραμμαρίων παρέχει περισσότερο απο το 10 % της συνιστώμενης ημερήσιας σου πρόσληψης μιας πληθώρας θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεϊνης, της B6 και B12, του σελήνιου, του φώσφορου, της νιασίνης και της ριβοφλαμίνης. Ανησυχείς για τα λιπαρά; Μην ανησυχείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του USDA, το σημερινό μοσχάρι είναι μέχρι και 20% πιο άπαχο απο οτι ήταν μια δεκαετία πριν.

9. Ψωμί ολικής αλέσεως

140 θερμίδες ανα 2 φέτες 

Κατανάλωσε 6 φέτες την εβδομάδα

Το λευκό αλεύρι δεν κλέβει μόνο τις ίνες σου και την πρωτεϊνη, επίσης απορροφάται απίστευτα γρήγορα απο το σώμα, δίνοντας σου μια γρήγορα δόση ενέργειας, η οποία όμως εξαφανίζεται εξίσου γρήγορα. Με τον χρόνο, αυτές οι εκρήξεις παραγωγής ινσουλίνης φθείρουν το σώμα, καταστρέφοντας τα κύτταρα και προωθώντας την υπερβολική αποθήκευση λίπους. Άρα γιατί να τρώς λευκό ψωμί;

8. Αμύγδαλα

82 θερμίδες ανα μερίδα 15 γραμμαρίων

Κατανάλωσε 3 μερίδες την εβδομάδα

Υψηλά σε περιεκτικότητα σε ίνες, πρωτεϊνη και βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα είναι καλά για την καρδιά σου, το πεπτικό σύστημα και το δέρμα. Παρόλο που είναι επίσης γεμάτα με υγιή ακόρεστα λιπαρά, κάποιοι τα αποφεύγουν επειδή είναι τόσο πυκνά σε θερμίδες. Αλλά αυτό είναι λάθος.Ο Gary Fraser, Ph.D., ενας καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Loma Linda στην Καλιφόρνια, μελέτησε ανθρώπους που πρόσθεσαν 60 γραμμάρια απο αμύγδαλα στη δίαιτα τους σε τακτική βάση. Αποδείχθηκε οτι δεν είχαν σημαντικές αλλαγές στο βάρος τους. ” Εφόσον οι ξηροί καρποί είναι μια τόσο σκληρή τροφή, φαίνεται οτι ενα σημαντικό ποσοστό των θερμίδων τους δεν απορροφούνται ποτέ απο το σώμα,” λέει.

Για να προσθέσεις περισσότερα αμύγδαλα στη διατροφή σου, προσπάθησε να κρατάς μια σακούλα αμύγδαλα στο συρτάρι του γραφείου σου στη δουλειά και να τρώς μερικά για σνακ, αντί να πηγαίνεις στον αυτόματο πωλητή. Μπορείς επίσης να ανακατέψεις βούτυρο αμυγδάλου μέσα σε smoothies, ή να το χρησιμοποιήσεις αντί για φυστικοβούτυρο σε ενα σάντουιτς.

7. Γιαούρτι

154 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 3 μερίδες γαλακτοκομικά την ημέρα.

Το γιαούρτι έχει όλα τα οφέλη του γάλακτος και επιπλέον έχει ζωντανές καλλιέργειες που ενισχύουν τον αριθμό των βακτηρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια στα τείχη των εντέρων σου, λέει η Mueller. Γιατί αυτό έχει σημασία; Βοηθάει στο να μην αρρωσταίνεις. Μελέτες δείχνουν οτι οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι πιο συχνά είναι λιγότερο πιθανό να αρπάξουν ενα κρύωμα απο εκείνους που το τρώνε σπάνια. Όπως και το γάλα, το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο το οποίο οχι μόνο ενισχύει την καύση λίπους αλλά επίσης βοηθάει να νιώθεις πλήρης, κάνοντας το ιδανική τροφή για απώλεια βάρους. “Δοκίμασε να αγοράσεις γιαούρτι που να είναι λιγότερο παλιό απο μια εβδομάδα για να βεβαιωθείς οτι παίρνεις τα περισσότερα οφέλη απο τις ζωντανές καλλιέργειες,” λέει.

6. Σπανάκι

7 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 2-3 μερίδες την εβδομάδα

Μια μερίδα απο αυτό το φυλλώδες λαχανικό είναι γεμάτη με ίνες, ασβέστιο και ολόκληρη την συνιστώμενη δοσολογία σου απο βήτα καροτίνη, ενα θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή όραση . Αν δεν μπορείς να το φας σκέτο, η Katherine Tallmadge, R.D., συγγραφέας του Diet Simple, προτείνει να το ρίξεις μέσα σε μπουρίτο, πιάτα με ζυμαρικά και σούπες.

5. Μπρόκολο

31 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 2-3 μερίδες μισής κούπας την εβδομάδα

Αυτό το σαρκώδες λαχανικό θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σου όταν πρόκειται για λαχανικά. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, ίνες και βιταμίνη C, που σημαίνει οτι είναι καλή τροφή για το κυκλοφορικό σύστημα, τα οστά και την καταπολέμιση της γρίππης. “Όσον αφορά στα λαχανικά αυτό είναι εκείνο που προσπαθώ να κάνω τους περισσότερους ανθρώπους να τρώνε,” λέει η Niki Kubiak, R.D., μια ιδιωτική διατροφολόγος στην Omaha, Neb. Το φοβάσαι; Δοκίμασε το με άλλους τρόπους: Επάνω σε πατάτες, στην πίτσα ή ωμό για να το κάνεις ντίπ στην αγαπημένη σου σάλτσα.

4. Ντομάτες

83 θερμίδες ανα κούπα

Κατανάλωσε 4 μερίδες την εβδομάδα

Ναι, είναι αλήθεια οτι οι ντομάτες αποκαλούταν ¨μήλα αγάπης¨και έχουν φήμη σαν ενα ισχυρό αφροδισιακό. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το λόγο που την επιλέξαμε σαν καλύτερη τροφή για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενα ποτήρι απο χυμό ντομάτας και να τρώς μια σάλτσα με βάση την ντομάτα μερικές φορές την εβδομάδα.

3. Βρώμη

148 θερμίδες ανα μισή κούπα

Κατανάλωσε 3-4 μερίδες την εβδομάδα

Όταν πρόκειται να φας πρωϊνό το πρωί, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ενα μπολ βρώμης που θα εκτοξεύσει τα επίπεδα ενέργειας σου και θα σε τροφοδοτήσει για ώρες. Η βρώμη είναι επίσης γεμάτη με ψευδάργυρο που καταπολεμά το άγχος και ενισχύει τις άμυνες.

Αν αυτά δεν είναι αρκετά να σε πείσουν να βάλεις ενα μπολ στα μικροκύμματα, λάβε υπόψη σου οτι η βρώμη μπορεί επίσης να βοηθήσει την απώλεια βάρους και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Η βρώμη είναι γεμάτη με υψηλά επίπεδα απο διαλυτές ίνες που προστατεύουν την καρδιά και τις αρτηρίες με το να παγιδεύει και να αποβάλει την χοληστερίνη, ρίχνοντας τα επίπεδα μέχρι και 30 μονάδες ή και περισσότερο σε μερικές περιπτώσεις, λέει η Kubiak.

Η καλύτερη βρώμη μπορεί να μην είναι και η πιο βολική ωστόσο. Προτίμησε την απλή , μη αρωματισμένη που πιθανώς περιέχει ζάχαρη και θερμίδες, και πρόσθεσε τα δικά σου φρούτα και γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, αν χρειάζεται.

2. Blueberries

41 θερμίδες ανα μισή κούπα

Φάε 1-2 κούπες την εβδομάδα

Απο όλα τα φρούτα που μπορείς να φας, τα blueberries ίσως να είναι απολύτως τα καλύτερα. Είτε τα τρώς ωμά, μέσα σε δημητριακά, σε φορυτοσαλάτα ή σε smoothie, τα blueberries συγκεντρώνουν περισσότερες ίνες, βιταμίνες και μέταλλα απο κάθε άλλο φρούτο. Αρχηγός ανάμεσα σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι τα αντιοξειδωτικά καταπολέμησης ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες, που αυξάνονται σε αριθμό καθώς μεγαλώνεις, ταξιδεύουν μέσα στο σώμα σου καταστρέφοντας κύτταρα, προωθώντας ασθένειες και φανερώνοντας σημάδια πρόωρης γήρανσης, Και τα blueberries έχουν τη δύναμη να τις εξουδετερώσουν.

1. Σολομός

121 θερμίδες ανα μερίδα 90 γραμμαρίων

Κατανάλωσε 3-4 μερίδες την εβδομάδα

Ο σολομός είναι στη λίστα μας για πολλούς λόγους, ο κυριότερος όμως είναι επειδή είναι τόσο γεμάτος με ωμέγα -3. Αυτά τα λιπαρά οξέα επιβραδύνουν την απώλεια μνήμης καθώς μεγαλώνεις και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς ρυθμίζοντας το ρυθμό της και κρατώντας τις αρτηρίες και τις φλέβες εύπλαστες και χωρίς μπλοκαρίσματα. Ενώ τα κορεσμένα λιπαρά οδηγούν στην παχυσαρκία, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στα ψάρια εμφανίζονται οτι διορθώνουν και αποτρέπουν την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Science. Ο σολομός είναι επίσης εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης. Μια μερίδα 90 γραμμαρίων μαγειρεμένου σολομού περιέχει 20 γραμμάρια κάνοντας τον ιδανικό για μυϊκή ανάπτυξη και για καύση λίπους. Εκτός του οτι βοηθάει τον μεταβολισμό σου τρείς με τέσσερις φορές περισσότερο απο οτι οι υδατάνθρακες ή τα λιπαρά, η πρωτεϊνη είναι απολύτως η καλύτερη τροφή για να σε βοηθήσει να γεμίσεις, ώστε να παίρνεις λιγότερες θερμίδες και να καις περισσότερες. Και αυτό θα πει να είναι μια τροφή fit.

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Μύρτιλλα αποξηραμένοι καρποί

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr