10 συμβουλές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου!

10 συμβουλές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου!

Από neolaia.gr Team • 17 Οκτωβρίου 2016

makria mallia

Το όνειρο πολλών γυναικών είναι να μακρύνουν τα μαλλιά τους…και λίγες το καταφέρνουν.
Ζηλεύουμε (α’ πληθυντικό επειδή ταυτιζόμαστε) αυτές που έχουν μακριά και υπέροχα μαλλιά και τα δικά μας όπως μακρύνουν φαίνονται πολύ χάλια.

Με βάση αυτές τις 10 συμβουλές θα καταφέρεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και να τα διατηρήσεις υγιή:

Δώσε προσοχή στο χτένισμα και το ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

Επιλέξτε βούρτσα από φυσική τρίχα ή χτένα από ξύλο για να αποφύγετε το σπάσιμο. Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικές στρογγυλές βούρτσες. Οι βούρτσες από φυσικές τρίχες, λόγω της πορώδους σύστασής τους, μεταφέρουν ευκολότερα από το δέρμα του κεφαλιού μέχρι την άκρη της τρίχας τα έλαια -το φυσικό λιπαντικό της – που θα της δώσουν στιλπνότητα και πειθαρχία.

Αποφύγετε τα λάστιχα και τις σφιχτές αλογοουρές, καθώς έτσι σπας τις τρίχες.

Κατάλληλα σαμπουάν

Συμβουλέψου τον δερματολόγο ή τον κομμωτή σου για την επιλογή σαμπουάν που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Απέφυγε τις ανταύγιες!

Καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς λόγο…θα τις βαρεθείς γρήγορα.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B και ειδικά η βιοτίνη (Β7, βιταμίνη Η) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Αυτός είναι και ο λόγος που περιέχεται σε πολλά καλλυντικά και σαμπουάν. Χρησιμοποιείται δε ευρέως για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Έρευνες δείχνουν πως η έλλειψη βιοτίνης έχει ως επακόλουθο την τριχόπτωση.

Απέφυγε το πιστολάκι εκτός και αν είναι απαραίτητο -το ίδιο ισχύει και για το ισιωτικό-

Μην χρησιμοποιείτε την υψηλή σκάλα στο πιστολάκι όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας και αποφύγετε τα εργαλεία με υψηλή θερμότητα, όπως το σίδερο. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν και καίνε τα μαλλιά, εμποδίζοντάς τα να μακρύνουν. Χρησιμοποιείτε επίσης προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα κατά το στέγνωμα.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Τακτικό κούρεμα

Κόβετε τις άκρες των μαλλιών κάθε 8-10 εβδομάδες. Έτσι θα τα απαλλάξετε από τις κατεστραμμένες άκρες, θα είναι πιο υγιή και θα αναπτύσσονται πιο γρήγορα.
Σωστή επιλογή βούρτσας

Μασάζ στο κεφάλι

Κάνε μασάζ για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των τριχών και να διευκολύνεις την ανάπτυξή τους.

Καλή ενυδάτωση

Όπως συμβαίνει με το δέρμα, έτσι και οι τρίχες χρειάζονται την απαραίτητη υγρασία για να αναπτυχθούν. Η χρήση μάσκας μια φορά την εβδομάδα ή άλλων προϊόντων μπορούν να βοηθήσουν.

www.neolaia.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr