Συνταγές για μαγιά και προζύμι: Πως να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι-ΦΩΤΟ

Συνταγές για μαγιά και προζύμι: Πως να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι-ΦΩΤΟ

Μαγιά και προζύμι: Πολλές νοικοκυρές δυσκολεύονται να φτιάξουν μαγιά και προζύμι. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, όμως, το καθένα έχει τον τρόπο του.

Δηλαδή, μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και χωρίς κόπο, αλλά μόνο μέσω του κατάλληλου τρόπου. Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για να φτιάξετε εύκολα τις δύο προαναφερθείσες συνταγές. Αναλυτικότερα:

Μαγιά και προζύμι – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό προζύμι (σ.σ. οι πρώτες πέντε ημέρες)
– 1η Ημέρα: Σε ένα γυάλινο βάζο ανακατεύουμε 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. νερό κατά προτίμηση εμφιαλωμένο γιατί πολλές φορές το νερό της ύδρευσης έχει πολύ χλώριο. Κλείνουμε το καπάκι χωρίς να το σφίξουμε και το αφήνουμε σε κάποιο ζεστό μέρος του σπιτιού μακριά από ρεύματα αέρα.
– 2η Ημέρα: Δεν κάνουμε τίποτα
– 3η Ημέρα: Δεν κάνουμε τίποτα
– 4η Ημέρα: Δεν κάνουμε τίποτα
– 5η Ημέρα: Δεν κάνουμε τίποτα

 

Μαγιά και προζύμι: Μαγιά και προζύμι: Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό προζύμι (σ.σ. οι υπόλοιπες ημέρες)
– 6η Ημέρα: Σε αυτό το σημείο λογικά θα έχει βγάλει στην επιφάνεια μικρές φυσαλίδες και θα έχει πάρει μια ελαφριά ξινή μυρωδιά. Ίσως να έχει μαζέψει και λίγα υγρά στην επιφάνεια του.
Στα 100 γραμμάρια προζύμι που έχουμε ( 50 αλεύρι+ 50 νερό ) προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι με 65 γρ. νερό. Σύνολο 265 γραμμάρια προζύμι.
– 7η Ημέρα: Το αφήνουμε πάλι σε κάποιο ζεστό μέρος του σπιτιού μακριά από ρεύματα αέρα.
– 8η Ημέρα: 265 γραμμάρια προζύμι + 100 γραμμάρια αλεύρι + 65 γραμμάρια νερό. Σύνολο 430 γραμμάρια προζύμι το οποίο πάλι το αφήνουμε πάλι σε κάποιο ζεστό μέρος του σπιτιού.
– 9η Ημέρα: Το προζύμι μας τώρα είναι έτοιμο και μπορούμε να το βάλουμε σε ένα πλαστικό σκεύος με καπάκι στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να κάνουμε ψωμί παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε για το ψωμί και το υπόλοιπο το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.

Μαγιά και προζύμι – Εύκολη συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μαγιά
– 2 μέτριες πατάτες (όχι μεγάλες!)
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 1 κουταλάκι ξανθιά μπίρα

Μαγιά και προζύμι: Εκτέλεση της συνταγής για να φτιάξετε μαγιά


– Βράζουμε της πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
– Τρίβουμε τις πατάτες σε ψιλό τρίφτη.
– Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη ζάχαρη και την μπίρα.
– Βάζουμε το μείγμα σε ένα ένα βάζο με μεταλλικό καπάκι. Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
– Μετά από 3 με 4 μέρες το μείγμα είναι έτοιμο και αποτελεί μαγιά που φτάνει για 1 κιλό αλεύρι

www.newsitamea.gr

.ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: www.argiro.gr

Cacao Nibs απο τα μυστικά ομορφιάς

Αρωματικές «εσάνς» για άρωμα στα καλλυντικά σας- πετυχημένα γλυκά και ποτά!

Εσάνς σοκολάτα

Διαβάστε ακόμα