Γάντια, χέρια, αφυδάτωση: κανόνες προστασίας

Γάντια, χέρια, αφυδάτωση: κανόνες προστασίας

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να προστατέψετε τα χέρια σας από τη αφυδάτωση λόγω του συχνού πλυσίματος; Εδώ είναι τα μυστικά που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα όμορφο δέρμα.

Θωρακίστε την υγρασία
Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο και στέγνωμα καθώς θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε ενυδατωμένα όλο το εικοσιτετράωρο. Εάν πάσχετε από ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα ή τα χέρια είναι ήδη ερεθισμένα και πονάνε από το συχνό πλύσιμο, είναι προτιμότερο να πάρετε μια έξτρα ενυδατική κρέμα.
Αναζητήστε κρέμες χεριών απαλλαγμένες από αρώματα και αποφύγετε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως η ρετινόλη που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω το ήδη ερεθισμένο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε ένα αντιμικροβιακό τζελ χεριών
Όπως δηλώνει η Dr Susan Mayou στο Independent, σύμβουλος δερματολογίας στο Cadogan Clinic στο Λονδίνο, αντί για παραδοσιακό σαπούνι μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα αντιμικροβιακό τζελ χεριών που μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, ειδικά αν υποφέρετε από καταστάσεις όπως έκζεμα ή δερματίτιδα. Ενώ καταπραΰνουν το δέρμα, το προϊόντα αυτά είναι επίσης αντιμικροβιακά που σημαίνει ότι σκοτώνουν μικροοργανισμούς και σταματούν την ανάπτυξή τους.

Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια
Η χρήση γαντιών θεωρείται απαραίτητη για την προστασία των χεριών όχι μόνο από τα μικρόβια αλλά και για να παραμένουν απαλά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα, προκαλώντας ερεθιστική δερματίτιδα. Επομένως τα γάντια είναι απαραίτητα να τα φοράτε όχι μόνο όταν πηγαίνετε σουπερμάρκετ ή σε εξωτερικές δουλειές αλλά και όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλειές του σπιτιού. Η επαφή σας με το νερό είναι ήδη αρκετή.

Στεγνώστε τα χέρια σας σωστά
Το στέγνωμα των χεριών είναι εξίσου σημαντικό με το πλύσιμό τους. Ακόμα και αν πλένετε τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο, ο τρόπος που τα στεγνώνετε μπορεί να αναιρέσει όλα όσα καταφέρατε. Η χειρότερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε είναι να αφήσετε τον αέρα να στεγνώσει τα χέρια σας. Τα βρεγμένα χέρια είναι πολύ πιο εύκολο και να μεταφέρουν και να «κολλήσουν» μικρόβια. Οπότε, το βασικότερο είναι να φροντίσετε να τα στεγνώσετε με καθαρή πετσέτα ή χαρτί μιας χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση, έρευνες έχουν δείξει ότι ο προτιμότερος τρόπος να στεγνώνετε να χέρια είναι με τη χρήση χαρτιού.
Ο λόγος που το χαρτί είναι η καλύτερη επιλογή, για να στεγνώνετε τα χέρια σας, δεν είναι τόσο κάποια ιδιότητα του ίδιου, όσο τα αρνητικά των άλλων μεθόδων. Οι στεγνωτήρες χεριών μπορεί να φαντάζουν ως ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε τα μικρόβια, αφού τα χέρια μας δεν έρχονται σε επαφή με καμία επιφάνεια κατά τη χρήση τους. Στην πραγματικότητα όμως, ο αέρας που βγάζουν είναι αρκετά πιθανό να πετάξει πάνω στα χέρια μας ξανά παθογόνους μικροοργανισμούς, σύμφωνα με έρευνα του Westminster University, και μάλιστα μπορούν να εξαπλώσουν έναν ιό μέχρι και ενάμιση μέτρο μακριά τους. Από την άλλη η πετσέτες είναι επίσης «φωλιές» μικροβίων.
www.healthweb.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr