Home Spa: θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι

Home Spa: θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι

Αποτελεσματικές φροντίδες από άκρη σε άκρη που θα σας εξασφαλίσουν σούπερ εμφάνιση και νεανική όψη.

Της Άννας-Μαρίας Παπίρη

Μία ημέρα αφιερωμένη στην ομορφιά σας είναι πραγματική επένδυση τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη συνολικότερη ευεξία σας. Μόνη σας ή με συντροφιά κάποιας φίλης σας μπορείτε να προσφέρετε στο πρόσωπο, στο σώμα και τα μαλλιά σας αποτελεσματικές φροντίδες νεότητας που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε στην περίοδο των γιορτών.

Το πρόγραμμα που σας προτείνω είναι παρεμφερές με αυτό που ακολουθούν στα εξειδικευμένα κέντρα ομορφιάς με το πλεονέκτημα ότι το κάνετε μόνες σας, στο δικό σας χώρο, χωρίς να επιβαρύνετε τον οικονομικό προγραμματισμό σας. Πιστέψτε με, στο τέλος θα δείτε πως λίγες ώρες αποκλειστικά για την προσωπική σας φροντίδα λειτουργούν θετικά στον ψυχισμό και την εμφάνισή σας.

Βαθύς καθαρισμός και αναζωογόνηση
Ένα σκραμπ στο πρόσωπο μπορεί να σας χαρίσει εξαιρετική λάμψη και φρεσκάδα. Επιλέξτε ένα προϊόν με μικροκρυστάλλους, το οποίο θα τονώσει επιφανειακά το μικροκυκλοφορικό, και θα βοηθήσει να αποσπαστούν από την επιφάνεια της επιδερμίδας τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα του μακιγιάζ αλλά και των ρυπαρών στοιχείων από το περιβάλλον.

woman towel on head

Εάν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, βρέξτε την ελαφρά και στη συνέχεια βάλτε στην παλάμη σας μία ποσότητα από το σκραμπ και αρχίστε να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από τη βάση του λαιμού προς τα επάνω. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών που η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή, όπως επίσης και σημεία στα οποία μπορεί να υπάρχουν εκδορές ή σκασίματα.
Ξεβγάλετε το σκραμπ με χλιαρό νερό και απλώστε μία μάσκα καθαρισμού. Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, επιλέξτε ένα προϊόν με βάση την άργιλο. Αν όμως είναι ξηρή, είναι προτιμότερη μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης την οποία θα αφήσετε όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα κάνοντας κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο.
Tip: Σας συστήνουμε να επιλέγετε προϊόντα τα οποία περιέχουν συνθετικούς κρυστάλλους ( οι κρύσταλλοι από πολυαιθυλένιο θεωρούνται κορυφαίοι στη λίστα των συστατικών). Είναι πολύ πιο φιλικοί με την επιδερμίδα συγκριτικά με τους κρυστάλλους από κουκούτσι βερίκοκου ή καρυδιού.

Ανάλαφρα πόδια
Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι τα κλειστά παπούτσια και η έλλειψη συνεχούς φροντίδας στα πόδια μας τα ταλαιπωρεί και δημιουργεί κάλους, ξηρότητα αλλά και ξεφλουδίσματα στα πέλματα. Αφιερώστε 15 λεπτά στα πόδια σας ώστε να τα ξεκουράσετε και να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση.

Ξεκινήστε χαλαρά:


Αφαιρέστε το βερνίκι με ένα ξεβαφτικό χωρίς ασετόν και στη συνέχεια με μία λίμα κάνετε φινίρισμα στις άκρες των νυχιών. Φροντίστε οι κινήσεις με τη χάρτινη λίμα να είναι προς μία κατεύθυνση (για να μη προκαλούνται φθορές στα νύχια) και τέλος στρογγυλέψετε ελαφρά τις γωνίες των νυχιών για να μη γυρνούν και τραυματίζουν το δέρμα.
Μουλιάστε τα πόδια σας για 10 λεπτά σε μία λεκάνη, την οποία έχετε γεμίσει με ένα χλιαρό διάλυμα που αποτελείται: ένα μέρος γάλα πλήρες, δύο μέρη νερό και 10 σταγόνες ελαιόλαδο. Μετά από 5 λεπτά σκουπίστε τα πόδια και τρίψετε τα νύχια με μία βούρτσα. Ξαναμουλιάστε τα στο νερό για 10 λεπτά και σκουπίστε καλά.
Τρίψτε με έναν ειδικό τρίφτη ποδιών ή με ελαφρόπετρα τα πέλματα από κάτω και στα πλάγια κάνοντας μεγάλες κινήσεις, ενώ με πιο μικρές κινήσεις κάντε την επιφάνεια κάτω από τα δάχτυλα.
Συνεχίστε με ένα αποτελεσματικό σκραμπ μέχρι τα γόνατα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολεπιστικό προϊόν με οξέα φρούτων.
Κάντε μασάζ στα πόδια σας με ένα φυτικό λάδι και στη συνέχεια τυλίξτε τα με μία ζεστή και νωπή πετσέτα για 15 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ξυλαράκι για να σπρώξετε τα πετσάκια στο περίγραμμα των νυχιών. Τέλος περάστε στα νύχια διάφανη βάση.
Tip: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αιχμηρά ή μεταλλικά εργαλεία για την αφαίρεση σκληρών σημείων ή κάλων, επειδή κινδυνεύετε από τραυματισμούς.
-Στην περίπτωση που έχετε δείξει υπερβάλλοντα ζήλο και τα πόδια σας σε κάποιο σημείο αιμορραγήσουν, βάλτε ένα τοπικό αντιβιοτικό και καλύψτε με επίδεσμο.

Απαλή επιδερμίδα


Τα χοντρά ρούχα του χειμώνα, τα καλσόν, τα παντελόνια σε συνδυασμό με τα ζεστά μπάνια και τις εναλλαγές της θερμοκρασίας ευθύνονται για την ξηρότητα της επιδερμίδας αλλά και τα ξεφλουδίσματα που τόσο συχνά αντιμετωπίζετε αυτή την εποχή. Λίγη επιπλέον ενυδάτωση δεν λύνει το πρόβλημα, η επιδερμίδα σας θέλει εξειδικευμένη φροντίδα. Ο καλύτερος χρόνος για μία ανάλογη φροντίδα είναι αμέσως μετά την περιποίηση των ποδιών.

Αφαιρέστε τα ρούχα σας και τρίψετε την επιδερμίδα σε όλο σας το σώμα με μία σκληρή βούρτσα σώματος, ώστε να αποσπαστούν τα νεκρά κύτταρα. Κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις που ξεκινούν από τα γόνατα έως τη βάση του λαιμού αποφεύγοντας την περιοχή του στήθους που η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη. Εάν έχετε πολύ λεπτή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα σε βρεγμένη επιδερμίδα με το συνδυασμό ενός κρεμώδους αφροντούς.

Κάντε ένα γρήγορο ντους εναλλάσοντας τη θερμοκρασία ζεστού και κρύου, ώστε να τονώσετε το κυκλοφορικό. Στη συνέχεια μουλιάστε στη μπανιέρα σας, αφού έχετε διαλύσει μία χούφτα θαλασσινό αλάτι.
Ξεβγάλτε και απλώστε σε όλο σας το σώμα μία πλούσια ενυδατική κρέμα ή body butter δίνοντας έμφαση στις περιοχές που βάλλονται από ξηρότητα.
Tip: Για τις επιδερμίδες που ερεθίζονται εύκολα ακολουθήστε την αντίστροφη πορεία. Κάνετε μασάζ με λάδι μπάνιου σε όλο σας το σώμα και μετά μουλιάστε στη μπανιέρα με χλιαρό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κάντε απολέπιση με ένα απολεπιστικό προϊόν σώματος.

Λαμπερά μαλλιά
Τα μαλλιά επιβαρύνονται από το καθημερινό σεσουάρ, τα χημικά, τις εναλλαγές της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να γίνονται θαμπά, ξηρά και να φριζάρουν. Μία 15λεπτη φροντίδα με δραστικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, πανθενόλη, σιλικόνη, μέλι και αιθέρια έλαια θα βελτιώσει τις φθορές και θα τους χαρίσει λάμψη.

Λούστε τα μαλλιά με ένα ενυδατικό σαμπουάν για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα του στάιλινγκ. Προσοχή: βάλτε στην παλάμη σας μία ποσότητα σαμπουάν και, αφού κάνετε αφρό, μεταφέρτε τον στα μαλλιά και συνεχίστε κάνοντας μασάζ σε όλο το κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων.
Απομακρύνετε την επιπλέον ποσότητα νερού με μία πετσέτα και απλώστε στα μαλλιά μία επανορθωτική μάσκα. Χτενίστε με ένα αραιό χτένι για να απλωθεί το προϊόν σε όλο τους το μήκος και συγκεντρώστε τα σε ένα χαλαρό κότσο.
Καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου ή με μία ζεστή και νωπή πετσέτα για 15 λεπτά.
Ξεβγάλετε με άφθονο νερό στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Tip: Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, κάντε τους μία ανάλογη περιποίηση μόνο στα άκρα, επειδή συνήθως αυτά ( ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά είναι βαμμένα ) ταλαιπωρούνται από ξηρότητα.

Μην παραλείψετε:
Να κλείσετε το τηλέφωνο και την τηλεόραση. Είναι σημαντικό αυτές τις ώρες να μη δέχεστε δυσάρεστες επεμβάσεις από το εξωτερικό περιβάλλον. Βάλτε ένα CD με χαλαρωτική μουσική, ώστε να πλημμυρίσει ο χώρος σας από αρμονία και ηρεμία.
Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, γλυκών και το κάπνισμα. Φτιάξετε ένα αφέψημα από πασιφλόρα που θα σας χαλαρώσει. Χρησιμοποιήστε 6 γραμμάρια αποξηραμένου βοτάνου και φτιάξτε το σαν τσάι, το οποίο θα πιείτε στη διάρκεια της ημέρας. Για φαγητό προτιμήστε πλούσιες φρέσκιες σαλάτες αλλά και φρέσκα φρούτα.
10 ασκήσεις αναπνοής στην αρχή και στο τέλος της ημέρας θα σας ηρεμήσουν και θα σας τροφοδοτήσουν θετική ενέργεια.
Αρωματίστε το χώρο σας. Οι ειδικοί καυστήρες από πηλό διοχετεύουν αμέσως τα αιθέρια έλαια στην ατμόσφαιρα. Επιλέξετε: αιθέριο έλαιο λεβάντας που καταπολεμά το άγχος ή αντικαταθλιπτικό τριαντάφυλλο ή το διεγερτικό δεντρολίβανο.
Πηγή: NaturaNrg #44

Αιθέριο έλαιο λεβάντας από τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου (τιμή προσφοράς)

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr