Το μασάζ των ποδιών σας πριν πάτε για ύπνο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας…

Το μασάζ των ποδιών σας πριν πάτε για ύπνο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας…

 Το μασάζ είναι μια από τις παλαιότερες θεραπευτικές τέχνες. Οι αρχαίοι Ινδουιστές, οι Πέρσες και οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν  το μασάζ για πολλές ασθένειες. Σήμερα, ως αποδεκτό μέρος πολλών προγραμμάτων φυσικής αποκατάστασης, η θεραπεία μασάζ είναι χρήσιμη για πολλές χρόνιες παθήσεις: πόνος στην πλάτη, αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, καταστολή ανοσίας, υπογονιμότητα, διακοπή του καπνίσματος, κατάθλιψη και πολλά άλλα. Θα σας βοηθήσει επίσης να ανακουφίσετε το άγχος και την ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες . Μπορεί να εφαρμοστεί με χέρια, δάχτυλα, αγκώνες, γόνατα, αντιβράχιο, πόδια ή συσκευή μασάζ.

Ένα από τα καλύτερα μασάζ είναι το μασάζ ποδιών. Ορισμένα μέρη των ποδιών μας συνδέονται με διαφορετικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο και θα αισθανθείτε αυτά τα θετικά αποτελέσματα:

-Είναι καλό για το δέρμα
-Είναι καλό για την κακή κυκλοφορία
-Βελτιώνει τον ύπνο σας
-Μειώνει την επίδραση του οιδήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
-Διατηρεί τη σωστή λειτουργία των οργάνων
-Βοηθά με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Ακολουθούν μερικές τεχνικές αυτο-μασάζ:

Κρατήστε τα δάχτυλά σας με το ένα χέρι και τον αστράγαλο με το άλλο, στη συνέχεια περιστρέψτε αργά το πόδι, πρώτα προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την άλλη. Αυτό είναι!

Σπρώξτε τη φτέρνα με το ένα χέρι και πιέστε στο πίσω μέρος του ποδιού (πλευρά νυχιών) με το άλλο χέρι στην αντίθετη κατεύθυνση για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Κρατήστε τον αντίχειρα και το δείκτη σας στον τένοντα του Αχιλλέα (ακριβώς πάνω από τη φτέρνα) και πιέστε προς τα κάτω τα πόδια κοντά στα δάχτυλα με το άλλο χέρι, έτσι ώστε η φτέρνα να τεντώνεται.

Κρατώντας το πόδι και στις δύο πλευρές με τα δύο χέρια, γυρίστε το στη μία πλευρά και μετά στην άλλη πλευρά αρκετές φορές.

Τραβήξτε κάθε δάχτυλο – ένα προς ένα.

Τραβήξτε όλα τα δάχτυλα ταυτόχρονα, κρατώντας το ένα χέρι στο μεγάλο δάχτυλο και το άλλο στα άλλα τέσσερα δάχτυλα. Τραβήξτε το πόδι προς τα πάνω και ανακινήστε το.

www.healthylifetricks.com

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr