5 μικρά θαύματα που μπορεί να κάνει το μέλι στο πρόσωπό σου

5 μικρά θαύματα που μπορεί να κάνει το μέλι στο πρόσωπό σου

Το μέλι είναι ένα από τα θαυματουργά υλικά της φύσης με πολλαπλές χρήσεις και αμέτρητες ιδιότητες.

Το μέλι είναι ένα από τα θαυματουργά υλικά της φύσης με πολλαπλές χρήσεις και αμέτρητες ιδιότητες.
Εκτός από φυσικό γλυκαντικό (και ιδανική προσθήκη σε πολλά φαγητά), το μέλι απλώνεται στο χώρο της ομορφιάς ως συστατικό σε καλλυντικά αλλά και DIY σπιτικές θεραπείες.

Αν απολαμβάνατε την επίδρασή του σε κρέμες σώματος και προϊόντα μαλλιών, ήρθε η ώρα να το βγάλετε από το βαζάκι του και να απλώσετε μια μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σας. Γιατί;

Το περίφημο αυτό νέκταρ περιέχει πάνω από 300 θρεπτικά στοιχεία όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη Β, το ασβέστιο και αντιοξειδωτικά που κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει.

Δείτε παρακάτω 5 μικρά θαύματα που μπορεί να κάνει το μέλι στην επιδερμίδα σας.

1. Καθαρίζει τους πόρους
Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση, πράγμα που σημαίνει ότι καθαρίζει τους πόρους του προσώπου και απομακρύνει τους ρύπους της πόλης από την επιδερμίδα. Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, προσθέστε μικρή ποσότητα μελιού (το οποίο θα αραιώσει με το νερό) και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για μισό λεπτό, πριν ξεβγάλετε.

2. Φυσική απολέπιση
Σίγουρα δεν ενδείκνυται για βαθύ καθαρισμό, αλλά μια ελαφριά μάσκα μελιού θα βελτιώσει την υφή και την εικόνα του δέρματος. Απλώστε μια λεπτή στρώση μελιού στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 8 με 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε δύο φορές τη βδομάδα.

3. Θεραπεία ακμής
Εκτός από το ότι απομακρύνει τους ρύπους, το μέλι ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε το σαν τοπική θεραπεία για κάποιο σπυράκι, εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα πάνω του ή περιοχή με έκζεμα, αφού δρα καταπραϋντικά.

4. Βαθιά ενυδάτωση
Πείτε αντίο στην ξηρή επιδερμίδα. Με την πλούσια σύνθεσή του το μέλι ενυδατώνει το δέρμα του προσώπου και τονώνει τη φυσική λάμψη του, δίνοντας όψη υγείας.

5. Αντιγηραντική δράση
Επειδή ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να προκαλεί λιπαρότητα και βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει τη φυσική υγρασία της, το μέλι αποτρέπει τα «σπασίματα» που οδηγούν σε ρυτίδες. Ταυτόχρονα επουλώνει τυχόν ερεθισμούς και κρατά το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr