Αποτρίχωση στο σπίτι με 7 τρόπους – Βρες την ιδανική μέθοδο για εσένα

Αποτρίχωση στο σπίτι με 7 τρόπους – Βρες την ιδανική μέθοδο για εσένα

Η αποτρίχωση αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο βαρετές διαδικασίες στην περιποίηση κάθε γυναίκας. Ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, που η ανάγκη για αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι συνήθως πιο συχνή και… επείγουσα.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε να τρέχετε σε αισθητικό ή δερματολόγο και ψάχνετε τον καλύτερο τρόπο για να κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι, ετοιμάσαμε για εσάς έναν οδηγό με όλες τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Κάποιοι από τους παρακάτω τρόπους προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα ή και μόνιμη ριζική αποτρίχωση, ενώ άλλοι (όπως το ξύρισμα ή η κρέμα) είναι ιδανικοί ως μια πιο γρήγορη λύση.

Δείτε αναλυτικά στη συνέχεια τι προσφέρει κάθε μέθοδος αποτρίχωσης στο σπίτι και επιλέξτε την ιδανική για τις ανάγκες σας.

Ξύρισμα: Η εύκολη και γρήγορη λύση

Η πιο απλή, ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος για να απαλλαγείτε προσωρινά από τις τρίχες στα πόδια, το μπικίνι και τις μασχάλες είναι το ξυράφι. Μπορεί να γίνει άνετα και εύκολα στο σπίτι, αλλά η διάρκεια του είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους και οι τρίχες ενδέχεται να βγουν πιο άγριες και σκληρές μετά από 2-3 ημέρες. Στην ουσία, το ξυράφι κόβει τις τρίχες στο ύψος της επιφάνειας του δέρματος.

Μπορεί λοιπόν το ξύρισμα να είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, ωστόσο πέρα από τη μικρή διάρκεια, υπάρχουν φορές που μετά το ξύρισμα εμφανίζονται κόκκινα σπυράκια με γυρισμένες τρίχες και έντονη φαγούρα. Πρόκειται για τη λεγόμενη θυλακίτιδα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους. Ο πιο χαρακτηριστικός είναι η απολέπιση.

Αν προτιμάτε αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης στο σπίτι, δείτε τα μυστικά για τέλειο ξύρισμα ποδιών με μεγάλη διάρκεια, καθώς και το πως θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στο ξύρισμα μασχάλης.

Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι
Μια ακόμη από τις μεθόδους που επιλέγουν οι γυναίκες για την αποτρίχωση ακόμη και στο σπίτι είναι το κερί. Είτε πρόκειται για φυσικό, είτε για τεχνητό προϊόν, το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και την τάση να μειώνει την πυκνότητα της τριχοφυΐας.

Αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, αλλά πονάει. Υπάρχουν βέβαια μυστικά που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τον πόνο της αποτρίχωσης.

Ασχέτως λοιπόν με το αν επιλέξετε το κρύο, το ζεστό ή το κερί σε ταινίες, μπορείτε εύκολα να κάνετε ριζική αποτρίχωση από οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Το κερί χρησιμοποιείται τόσο στο μπικίνι, τα χέρια και τα πόδια, όσο και στο πρόσωπο.

Ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με την αποτρίχωση με κερί, καθώς και το πως να την κάνετε στο σπίτι.

Σπιτική χαλάουα για φυσική αποτρίχωση με μέλι

Η αποτρίχωση με μέλι είναι μια φυσική μέθοδος που έχει παρόμοια τεχνική με το κερί και ίδια αποτελέσματα. Οι τρίχες τραβιούνται και βγαίνουν από την ρίζα, ενώ σταδιακά αποδυναμώνονται και μειώνεται η τριχοφυΐα, αφήνοντας το δέρμα βελούδινο. Λόγω της φυσικής της προέλευσης έχει σπάνιες αλλεργικές αντιδράσεις.

Μπορείτε λοιπόν να βρείτε έτοιμη χαλάουα στα καταστήματα καλλυντικών, αλλά και στα σούπερ μάρκετ. Αν όμως θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χρησιμοποιώντας απλά υλικά από την κουζίνα σας.

Αποτριχωτική κρέμα για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας

Η κρέμα αποτρίχωσης είναι επίσης μια πολύ εύκολη και ανώδυνη επιλογή για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από το σώμα, το μπικίνι, αλλά και το πρόσωπο. Ωστόσο δεν ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες, αλλά ούτε για full αποτρίχωση στο μπικίνι.

Λειτουργεί καίγοντας ουσιαστικά τη τρίχα με τα χημικά συστατικά που περιέχει. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι επιφανειακό και παρόμοιο με του ξυραφιού, με τη διαφορά ότι μπορεί να αργήσει 1-2 μέρες παραπάνω να εμφανιστεί η τριχοφυΐα. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσει και δερματικά εγκαύματα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές μάρκες, οι οποίες καλύπτουν κάθε ανάγκη. Κάποιες εξ αυτών χρησιμοποιούν μια ειδική πλαστική σπάτουλα ή ένα σφουγγαράκι για την αφαίρεση της κρέμας αποτρίχωσης.

Αποτριχωτική μηχανή για αποτέλεσμα με διάρκεια


Άλλη μια μέθοδος αποτρίχωσης που έχει μεγάλη διάρκεια (περίπου 3 εβδομάδες) και εξασθενεί με τον καιρό την τρίχα, αφαιρώντας την από τη ρίζα, είναι η μηχανή. Είναι ελαφρώς επώδυνη, αλλά όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε η ένταση του πόνου μειώνεται λόγω της συνήθειας, αλλά και της αποδυνάμωσης των ριζών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πόδια, χέρια, μπικίνι και πρόσωπο, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και καθαρή, χωρίς μαύρους πόρους ή άλλες ατέλειες.

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά διαφορετικά μοντέλα, τόσο σε μάρκες, όσο και στο τελικό αποτέλεσμα και τα όσα προσφέρουν. Κάποιες εξ αυτών είναι ασύρματες, άλλες αδιάβροχες και μερικές κάνουν παράλληλα απολέπιση του δέρματος. Όλα αυτά βέβαια επηρεάζουν και την τιμή τους. Γι’ αυτό θα βρείτε οικονομικές επιλογές των 30-50 ευρώ, αλλά και ορισμένες που φτάνουν τα 100.

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως οι κινήσεις που θα κάνετε με την μηχανή πρέπει να είναι αργές, σε ορθή γωνία με το δέρμα, αντίθετη φορά από εκείνη που φυτρώνουν οι τρίχες και να γίνονται σε καθαρό δέρμα.

Αποτρίχωση προσώπου με κλωστή στο σπίτι
Η κλωστή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται κυρίως στην αποτρίχωση του προσώπου και σε σημεία με μικρή έκταση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και έχει μεγάλη διάρκεια.

Δεν πρόκειται για δύσκολη τεχνική, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες ή αισθητικοί που την επιλέγουν. Αν όμως αναλογιστείτε την ακρίβεια της συγκεκριμένης αποτρίχωσης και το γεγονός πως αφαιρεί ανώδυνα πολλές τρίχες ταυτόχρονα, ίσως το ξανασκεφτείτε.

Με λίγη εξάσκηση και υπομονή μπορείτε να μάθετε τον τρόπο για να κάνετε μόνη σας αποτρίχωση με κλωστή στο μουστάκι και τα φρύδια σας.

IPL λέιζερ / φωτόλυση για μόνιμη αποτρίχωση στο σπίτι
Αποτρίχωση με laser στο σπίτι
Η πιο μόνιμη μέθοδος για αποτρίχωση στο σπίτι είναι η φωτόλυση. Δεν χρειάζεται πλέον να επισκεφθείτε αναγκαστικά έναν δερματολόγο, αφού μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες του παλμικού φωτός από την άνεση του καναπέ σας.

Το IPL εφαρμόζεται τόσο στα πόδια και τα χέρια, όσο και στο μπικίνι ή το πρόσωπο μειώνοντας σταδιακά την εμφάνιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, έως ότου εξαλειφθεί πλήρως για πάντα. Θα χρειαστεί φυσικά να κάνετε μια σειρά από «συνεδρίες» για να φτάσετε στο τελικό στάδιο.

Με κάθε χτύπημα φωτός ζεσταίνεται και καίγεται ο θύλακας της τρίχας. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι τρίχες δεν σταματούν εντελώς να εμφανίζονται και αυτό συνήθως οφείλεται στο ορμονικό προφίλ κάθε γυναίκας.

Η ριζική αποτρίχωση με λέιζερ στο σπίτι είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και σκούρες τρίχες. Όταν πρόκειται για ξανθές ή γκρίζες τρίχες ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, ενώ σε πολύ μαυρισμένες επιδερμίδες υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης δυσχρωμιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την χρήση του laser χρειάζεται να αποτριχώσετε την περιοχή. Όχι όμως με κάποια από τις μεθόδους που αφαιρούν την ρίζα, όπως το κερί, η χαλάουα ή η αποτριχωτική μηχανή. Χρειαζόμαστε τη ρίζα για να την καταστρέψουμε ριζικά. Το ξύρισμα σε αυτή την περίπτωση είναι η ιδανική πρόταση.

Επίσης, όσο κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ δεν πρέπει να βγείτε στον ήλιο και θα πρέπει να φοράτε πάντα αντιηλιακό.

Σε περίπτωση που μετά την εφαρμογή του IPL το δέρμα σας είναι ζεστό, κάντε κρύες κομπρέσες με ένα βαμβακερό πανί ή μια πετσέτα.

Στα καταστήματα θα βρείτε πολλές διαφορετικές συσκευές αποτρίχωσης με Laser. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 250 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 450 περίπου. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά, είναι να υπάρχει απαραίτητα ιατρική πιστοποίηση.

Πηγή:www.beautetinkyriaki.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr