Προετοιμάστε το δέρμα σας για την άνοιξη

Προετοιμάστε το δέρμα σας για την άνοιξη

Η άνοιξη σηματοδοτεί (επιτέλους) το τέλος του χειμώνα και είναι η εποχή που τα λουλούδια αρχίζουν ανθίζουν, τα φύλλα πρασινίζουν και ο ήλιος λάμπει! Είναι ίσως η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι συνέπειές της όταν πρόκειται για το δέρμα σας;

♦ της Μαρίας Γκέκα

Η μετάβαση στην άνοιξη και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, μπορούν να επιφέρουν προσωρινά εποχιακά προβλήματα -ενοχλήσεις στην επιδερμίδα σας (κοκκινίλες, ερεθισμοί, κνησμός, εξάρσεις ακμής, δυσανεξία). Προστατεύστε την με απλά βήματα καθημερινής περιποίησης.

Η άνοιξη είναι όμορφη, αλλά χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες αλλαγές που αντανακλούν το δέρμα μας. Καθώς η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ατμόσφαιρα με ασταθές κλίμα, ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία και σκόνη, θα πρέπει να ακολουθήσετε πρακτικές ομορφιάς που θα σας προσφέρουν την καλύτερη προστασία ,διατηρώντας παράλληλα το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό.

Οι απότομες αλλαγές του καιρού, κύριο χαρακτηριστικό της άνοιξης, δεν είναι καθόλου φιλικές για το δέρμα, το οποίο χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοσθεί στις διαφορετικές θερμοκρασίες και στην καθημερινή έκθεση στον ήλιο. Η εναλλαγή των θερμοκρασιών και της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να προκαλέσουν ταχεία συστολή και διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων (τριχοειδή) της επιδερμίδας, προκαλώντας τους μικρο-ρήξεις, ευρυαγγείες και κοκκίνισμα του προσώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ήλιος της άνοιξης είναι πιο επικίνδυνος από τον καλοκαιρινό ήλιο. είναι η εποχή που ο ήλιος είναι τόσο ευχάριστος και δεν θα σας ενοχλήσει με τη ζεστασιά του, καθώς συνήθως συνοδεύεται με δροσερούς ανέμους.

Είναι η εποχή του χρόνου, που θα παρατηρήσετε ότι η λιπαρότητα, τα προβλήματα ακμής, ή ακόμα και οι αλλεργίες, επανέρχονται δριμύτερα μαζί με την πρώτη έκθεση στον ήλιο. Για την αντιμετώπισή τους, θα πρέπει να προετοιμάζουμε σωστά το δέρμα μας.

Προετοιμάστε το δέρμα σας
Απολέπιση

Η απολέπιση συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κύτταρων από το δέρμα, στην καλύτερη αιμάτωση της επιδερμίδας, λειαίνει το τραχύ και ξηρό δέρμα και θεραπεύει τις ουλές από την ακμή αλλά και τις κηλίδες του δέρματος. Με την απολέπιση θα βοηθήσετε τα κύτταρά σας να ανανεωθούν πιο γρήγορα και το δέρμα θα αποκτήσει λάμψη. Την άνοιξη συνιστούν οι δερματολόγοι πιο συχνή απολέπιση με τη χρήση εξειδικευμένων peelings (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) σε σχέση με το χειμώνα για την κινητοποίηση και ανανέωση του δέρματος.

Αντικαθιστούμε τις πλούσιες κρέμες με ελαφρές συνθέσεις
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το ξηρό δέρμα απαιτεί μια ενισχυμένη ενυδατική κρέμα. Καθώς όμως αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία, το δέρμα αρχίζει και παράγει περισσότερα φυσικά έλαια, έτσι απαιτείται λοιπόν η χρήση μιας πιο ελαφριάς ενυδατικής. .Από το τέλος Μαρτίου, λοιπόν, πρέπει να αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε πιο «ελαφρά» προϊόντα περιποίησης (όπως λοσιόν, ορούς) αντί τα πιο «πλούσια» και «θρεπτικά» προϊόντα (όπως οι κρέμες που συνιστώνται κυρίως τους χειμερινούς μήνες).

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες δημιουργούν σε όλα τα δέρματα επιπλέον λιπαρότητα, όχι μόνο σε εκείνα που είναι ήδη λιπαρά. Άρα είναι σημαντικό την Άνοιξη να επιλέξετε ένα πιο ανάλαφρο ενυδατικό προϊόν, που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα, να απορροφάται καλά και να νιώθετε την επιδερμίδα σας επαρκώς ενυδατωμένη.

Αντηλιακή προστασία
Σε κάθε περίπτωση δε ξεχνάμε το αντηλιακό, καθώς η ηλιοφάνεια είναι εντονότερη θα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερη προστασία από τον ήλιο.

SUN-VECTORΓενικά, τις πρωινές ώρες προτείνεται η εξειδικευμένη ενυδάτωση και ηλιοπροστασία του δέρματος με το κατάλληλο αντηλιακό. Δεν είναι απαραίτητο να κάνει υπερβολική ζέστη για να καείτε. Η ακτινοβολία UV υπάρχει άσχετα από την θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανέβει 30 βαθμούς για να υποστείτε βλάβες στο πρόσωπο, αν δεν έχεις βάλει αντηλιακό.

Ο ήλιος της άνοιξης μπορεί να είναι αρκετά έντονος. Ο ήλιος βρίσκεται στην υψηλότερη γωνία του το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τότε είναι που οι ισχυρότερες ακτίνες UV «χτυπούν» το δέρμα σου. Αλλά, μέχρι το τέλος της άνοιξης, οι ακτίνες UV μπορεί να έχουν ήδη την δύναμη του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές. Τα σύγχρονα αντηλιακά περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, τη ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες.

nero-lemoni-detox-beauty-natura nrg Πιείτε Detox Water
Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι πολύ χαμηλά, τότε το δέρμα κινδυνεύει να αφυδατωθεί και να δημιουργηθούν ρυτίδες. Το φαινόμενο αυτό, το επιτείνει επιπλέον, η ξηρασία από τη χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων, τα οποία απομακρύνουν την υγρασία από την ατμόσφαιρα.

Όπως αποδεικνύεται, η ενυδάτωση εκ των έσω είναι πολύ σημαντική για το δέρμα σας Τα αγγούρια, το λεμόνι και η μέντα αποτελούν έναν κλασικό ενυδατικό κι αποτοξινωτικό συνδυασμό. Γενικότερα, τα Detox Water με βότανα και φρούτα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσει υψηλά τα επίπεδα ενέργειας.

Υλικά
3 λίτρα ή 12 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1/2 αγγούρι
10 φύλλα μέντας

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την αλκαλοποίηση του αίματος. Προσθέστε λεπτές φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα με νερό ή στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι. Το λεμόνι βοηθά στην πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η μέντα προσθέτει μια ελαφριά γλυκιά γεύση χωρίς ζάχαρη, καταπραΰνει το στομάχι και βοηθά την πέψη και το αναπνευστικό σύστημα.

Μερικές φέτες αγγουριού στο νερό θα σας προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση. Επίσης, το αγγούρι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Χρησιμοποιήστε Natural make up
Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντική για την υγεία του δέρματός σας. Σιγουρευτείτε ότι τα προϊόντα που επιλέγετε για το μακιγιάζ σας είναι φυσικά, χωρίς parabens και ορυκτέλαια. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να το βγάλετε το βράδυ!

Πηγή: www.natura nrg.gr,

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Κρέμα νύκτας-ρετινόλης και υαλουρονικού, «Τotal Age Correction Cream.»

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr