Τα μυστικά φροντίδας της μεικτής επιδερμίδας. Συμβουλές και συνταγές.

Τα μυστικά φροντίδας της μεικτής επιδερμίδας. Συμβουλές και συνταγές.

Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι σε μερικά σημεία η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή ενώ σε άλλα είναι ξηρή; Αν ναι τότε ανήκεις στην κατηγορία με τις γυναίκες που έχουν μεικτή επιδερμίδα. Δεν πρέπει όμως να προβληματίζεσαι μιας και η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας είναι πολύ διαδεδομένη στην εποχή μας. Βέβαια η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας έχει τις ιδιαιτερότητές της μιας και συνδυάζει τα γνωρίσματα της λιπαρής με αυτά της ξηρής επιδερμίδας. Όπως και κάθε επιδερμίδα έτσι και η μεικτή επιδερμίδα απαιτεί από εσένα να είσαι συνεπής στις θεραπείες σου και να μην ξεχνάς να περιποιείσαι τον εαυτό σου.

Πριν όμως σου δώσουμε τις συμβουλές μας και τις θεραπείες μας για την μεικτή επιδερμίδα καλό θα ήταν να κάνεις μια αυτοδιάγνωση μιας και είναι πολύ εύκολο να μπερδέψεις την μεικτή επιδερμίδα με την ξηρή ή την λιπαρή, αφού παρουσιάζει σχεδόν τα ίδια σημάδια και ενδείξεις με τις άλλες δύο. Για τον λόγο αυτό θα σου δώσουμε μερικά από τα γνωρίσματα της μεικτής επιδερμίδας, διότι η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας απαιτεί μεθοδικότητα και σωστή αντιμετώπιση.

Τα γνωρίσματα της μεικτής επιδερμίδας είναι τα εξής:

Γυαλάδα σε διάφορα σημεία της επιδερμίδας ενώ σε άλλα η επιδερμίδα είναι ξηρή.

Γυαλάδα στο μέτωπο, στην μύτη και στο πιγούνι από λιπαρότητα ενώ τα μάγουλά σου και οι κρόταφοί σου είναι πιο ξηρά.

Ξηρά χέρια ενώ τα πόδια σου γυαλίζουν από την λιπαρότητα.

Όταν βάζεις σαμπουάν για τα λιπαρά μαλλιά, παρατηρείς ότι σε μερικά σημεία το πρόσωπό σου ξεφλουδίζει, ενώ αν βάζεις σαμπουάν κατά των ξηρών μαλλιών βλέπεις το πρόσωπό σου να γίνεται πιο λιπαρό από πριν.

Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης για την λιπαρή επιδερμίδα βλέπεις ότι εξαφανίζει την λιπαρότητα αλλά σε κάποια άλλα σημεία η ξηροδερμία γίνεται ακόμα πιο έντονη από ό,τι ήταν.

Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης για την ξηρή επιδερμίδα βλέπεις ότι εξαφανίζουν την ξηρότητα της επιδερμίδας, αλλά σε κάποια σημεία η λιπαρότητα γίνεται ακόμα πιο έντονη από ό,τι ήταν.

Τέλος, κανένα προϊόν περιποίησης δεν σου επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά σου προκαλεί λιπαρότητα ή ξηρότητα σε διάφορα σημεία.

Αν έχεις τα παραπάνω γνωρίσματα τότε ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των γυναικών που έχουν μεικτή επιδερμίδα. Η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά απαιτεί από εσένα να γνωρίζεις σε ποια σημεία της επιδερμίδας σου υπάρχει λιπαρότητα ή ξηρότητα για να τα αντιμετωπίσεις αναλόγως.

Περιποίηση μεικτής επιδερμίδας: Συμβουλές αντιμετώπισης

1.Διάλεξε τα σωστά προϊόντα περιποίησης:
Είναι πολύ πιθανό να σκεφτείς ότι αφού σε κάποια σημεία έχεις λιπαρή και σε κάποια άλλα ξηρή επιδερμίδα θα μπορούσες να αγοράσεις διαφορετικά προϊόντα περιποίησης για το κάθε τμήμα επιδερμίδας και να τα συνδυάσεις. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, διότι έτσι θα εντείνεις το πρόβλημα περισσότερο και σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσεις την περιποίηση μεικτής επιδερμίδας που χρειάζεσαι. Αυτό που έχεις να κάνεις για να προσέξεις την ιδιόμορφη επιδερμίδα σου είναι να προμηθευτείς ειδικά προϊόντα που θα απευθύνονται και θα είναι εντελώς κατάλληλα για την μεικτή επιδερμίδα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορείς να τα αγοράσεις ή ακόμα και να τα φτιάξεις εσύ η ίδια. Βέβαια αν θες να απαλλαχτείς από τον κόπο του να τα φτιάξεις μόνη σου μπορείς να τα αγοράσεις, όχι όμως από ένα συνηθισμένο μαγαζί, π.χ. ένα κοινό κατάστημα καλλυντικών ή ένα σούπερ μάρκετ, αλλά από ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα (πολλά φαρμακεία και μεγαλύτερα καταστήματα καλλυντικών τα έχουν επίσης) και να αναζητήσεις για φυσικά προϊόντα περιποίησης μεικτής επιδερμίδας. Η ευαίσθητη επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από φυσικά προϊόντα για να μην προκαλούνται ερεθισμοί και άλλες αντιδράσεις από τα χημικά προϊόντα.

2.Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό:
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις από εδώ και στο εξής είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τόσο το καυτό όσο και το κρύο νερό. Η λύση βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο και είναι το χλιαρό νερό, διότι όταν βάζεις καυτό νερό στο πρόσωπό σου εκτός από ερεθισμό προκαλείς και αύξηση του σμήγματος το οποίο ευθύνεται για την λιπαρότητα στην επιδερμίδα, ενώ αν ρίξεις κρύο νερό αυτό που καταφέρνεις είναι να κάνεις την ξηρότητα πιο έντονη στην επιδερμίδα σου. Όπως είπαμε η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, άρα το να πλένεσαι με χλιαρό νερό είναι μονόδρομος.

3.Τι πρέπει να αποφεύγεις:
Μιας και η μεικτή επιδερμίδα είναι πιο ιδιόμορφη από τις άλλες μορφές χρειάζεται να ξέρεις διάφορα πράγματα τα οποία πρέπει να αποφεύγεις ή να σταματήσεις προκειμένου να μην σου δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιδερμίδα. Εκτός από το κρύο και το ζεστό νερό που αναφέραμε προηγουμένως, δεν πρέπει να τρίβεσαι όταν σκουπίζεσαι με την πετσέτα και να αποφεύγεις προϊόντα που έχουν ως βάση αλκοολούχες ουσίες όπως το οινόπνευμα, διότι έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν έντονο ερεθισμό στις μεικτές επιδερμίδες. Επίσης αν χρησιμοποιείς scrub καλό θα ήταν να μην τρίβεις με δύναμη αλλά να χαϊδεύεις απαλά την επιδερμίδα σου. Επιπλέον μετά από κάθε χρήση του scrub απαραίτητο είναι να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου μια ενυδατική κρέμα που απευθύνεται σε μεικτές επιδερμίδες. Αν προσέξεις όλα αυτά που σου αναφέραμε θα δεις ότι η περιποίηση μεικτής επιδερμίδας θα γίνει παιχνιδάκι για σένα ενώ τα αποτελέσματά της θα είναι άμεσα ορατά!

4.Σπιτικά scrub για περιποίηση μεικτής επιδερμίδας:
Το scrub είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην καταπολέμηση της μεικτής επιδερμίδας. Μερικά ήπια scrub σαν αυτά που θα σου αναφέρουμε παρακάτω βοηθούν στην απολέπιση του προσώπου, διώχνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, μειώνουν την ξηρότητά της, εξαφανίζουν τα μαύρα στίγματα και καταπολεμάνε την λιπαρότητα. Βέβαια μετά από κάθε χρήση πρέπει να βάζεις μια ενυδατική κρέμα προκειμένου να βελτιστοποιήσεις το αποτέλεσμα του scrub αλλά και για να προστατέψεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου. Οι συνταγές για σπιτικά σκραμπ είναι η εξής:

Σπιτικό scrub με μέλι και αμύγδαλα:
Τι θα χρειαστείς:
20 ml μέλι της επιλογής σου.
5 ml χυμό λεμονιού.
30 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη.

Οδηγίες:
Παίρνεις ένα μπολάκι ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αν δεν βρίσκεις αμύγδαλα σε σκόνη μπορείς να αγοράσεις κανονικά αμύγδαλα και να τα πολτοποιήσεις στο μπλέντερ σου. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζεις μια ποσότητα που επιθυμείς στο χέρι σου και τρίβεις απαλά την περιοχή που θες να απολεπίσεις κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσεις ξεπλένεις πολύ καλά με χλιαρό νερό και σκουπίζεσαι χωρίς να τρίψεις την πετσέτα σου στην επιδερμίδα σου.

Σπιτικό scrub με λεμόνι, ζάχαρη και μέλι:
Τι θα χρειαστείς:
30 ml χυμό από λεμόνι.
Ξύσμα από μισό λεμόνι.
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
10 – 15 ml μέλι της επιλογής σου.

Οδηγίες:
Πριν ξεκινήσεις χρειάζεται να στύψεις τον χυμό από τα λεμόνια σου μέχρι να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα ml, και στην συνέχεια καθαρίζεις την φλούδα τους για να την χρησιμοποιήσεις ως ξύσμα. Μόλις ολοκληρώσεις την συγκεκριμένη διαδικασία ρίχνεις όλα τα υλικά σου σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα. Η συνέχεια είναι γνωστή: παίρνεις μια ποσότητα από το σπιτικό scrub σου και κάνεις απαλές και κυκλικές κινήσεις στο σημείο που επιθυμείς να απολεπίσεις. Το σημαντικό είναι να μην ξεχάσεις να ξεπλυθείς με χλιαρό νερό, να μην τρίψεις την επιδερμίδα σου με την πετσέτα αλλά και να βάλεις μια ενυδατική κρέμα μετά την απολέπιση.
Πρωτοποριακό σπιτικό scrub με ακτινίδιο για περιποίηση μεικτής επιδερμίδας:

Τι θα χρειαστείς:
Ένα ακτινίδιο ή περισσότερα αναλόγως την περιοχή που θες να απολεπίσεις.

Οδηγίες:
Το συγκεκριμένο scrub αποτελείται από ένα υλικό, το ακτινίδιο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις ένα μπολάκι και να βάλεις μέσα το ακτινίδιο. Στην συνέχεια ξεφλουδίζεις το ακτινίδιο και το πολτοποιείς με ένα κουταλάκι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Το μόνο που σου μένει να κάνεις τώρα είναι να το χρησιμοποιήσεις ως scrub. Όσο και να σου φαίνεται παράξενο η συγκεκριμένη συνταγή σου προσφέρει ένα από τα καλύτερα scrub για το πρόσωπο, μιας και αξιοποιεί τις ενυδατικές και απολεπιστικές δράσεις του ακτινίδιου και σου καθαρίζει το πρόσωπο από τα μαύρα στίγματα με τους κόκκους που περιέχει μέσα του το ακτινίδιο. Βέβαια ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η χρήση της ενυδατικής κρέμας είναι αναγκαία για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον το συγκεκριμένο scrub θα σου χαρίσει ένα υπέροχο και φρουκτώδες άρωμα στην επιδερμίδα σου. Επίσης αντί για ακτινίδιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αβοκάντο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μόνο που στην περίπτωση του αβοκάντο χρειάζεται να αφαιρέσεις το κουκούτσι του και να προσθέσεις λίγη ζάχαρη για να αντισταθμίσεις τους κόκκους που έχει μέσα του το ακτινίδιο. Τα συγκεκριμένα scrub θεωρούνται ως τα καλύτερα για την περιποίηση μεικτής επιδερμίδας και μπορούν να εφαρμόζονται καθημερινά. Η καλύτερη στιγμή για να τα εφαρμόσεις είναι το βράδυ πριν τον ύπνο ή το πρωί μόλις ξυπνήσεις. Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις ενυδατική κρέμα μετά το σκραμπ και να ξεπλύνεις την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr