Detox για λάμψη κι ομορφιά. Αναζωογόνησε την επιδερμίδα σου μέσα σε 3 μέρες

Detox για λάμψη κι ομορφιά. Αναζωογόνησε την επιδερμίδα σου μέσα σε 3 μέρες

Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας, κυκλοφορούν στο αίμα μας και σε όλους τους ιστούς του σώματός μας, αποθηκεύονται στο συκώτι, στα νεφρά και στη λέμφο και αποτελούν την πιο συχνή αιτία για την κακή πέψη, τη δυσκοιλιότητα, την κατακράτηση υγρών, την κυτταρίτιδα, την αύξηση βάρους, τη θαμπή επιδερμίδα, τα μαλλιά που σπάνε, το αίσθημα βάρους, την ατονία αλλά και την κακή διάθεση.

της Άννας Μαρίας Παπίρη

 

Όταν ο οργανισμός αποτοξινώνεται, ενυδατώνεται και απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών-βιταμίνες και μέταλλα-, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας και συνεπώς και της εμφάνισης της επιδερμίδας. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Αποκτούν ζωντάνια και λάμψη.
Μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδα σου, χωρίς βιαστικές ή «καταπιεστικές» λύσεις. Σου προτείνω μερικούς γρήγορους και πρακτικούς τρόπους, όπως μασάζ και μάσκες που θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις τις τοξίνες.

Μέρα 1
Απόγευμα
Καθάρισε το χώρο σου: Απλές καθημερινές δουλειές στο σπίτι, όπως το πλύσιμο των ρούχων ή το στρώσιμο του τραπεζιού θα σου δώσουν το εναρκτήριο κίνητρο να αρχίσεις την εσωτερική αποτοξίνωση του οργανισμού σου.
grapes-Detox για λάμψη κι ομορφιά-naturanrgΑνεφοδιασμός ψυγείου: Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που θέλεις να αποβάλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, φρόντισε να του διοχετεύσεις υγιεινές τροφές, όπως φρέσκα φρούτα (βατόμουρα, μήλα και σταφύλια) και λαχανικά (μπρόκολο, καρότο και γλυκοπατάτες)- τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σ ΄αυτές τις τροφές βοηθούν την επιδερμίδα σου να αναδομηθεί και να αποφύγεις τη φθορά της- καθώς και άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο, γαλοπούλα και τόφου). Απόφυγε το αλκοόλ, το τσιγάρο και τις επεξεργασμένες τροφές.

Κράτα τα εντελώς απαραίτητα: Όταν η επιδερμίδα σου «διαμαρτύρεται», καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς πληθώρα από σέρουμ ή καλλυντικών προϊόντων. Για να δώσεις στην επιδερμίδα σου την ευκαιρία να ξαναβρεί τις ισορροπίες της, χρησιμοποίησε μόνο τα καθαριστικά προσώπου, τη φροντίδα ημέρας και νύχτας. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα για όλο το σώμα, τα οποία θα τονώσουν και θα καλμάρουν την επιδερμίδα σου με συστατικά, όπως φλούδα ιτιάς, βούτυρο κακάο και αλόη βέρα.

Μέρα 2
Πρωί
Πιες ζεστό τσάι. Ψάξε για μείγματα τα οποία περιέχουν τσουκνίδα, τζίντζερ, κολιτσίδα, ρίζα από σαρσαπαρίλα. Τα βότανα και τα λουλούδια είναι γνωστό ότι καλμάρουν τους ερεθισμούς και βελτιώνουν την κατάσταση του συκωτιού και τη λειτουργία των νεφρών. Αυτά τα είδη τσαγιού βοηθούν στην αποβολή των πρηξιμάτων γύρω από τα μάτια, και βελτιώνουν στην αποσυμφόρηση της επιδερμίδας. Εάν έχεις ανάγκη μία δόση καφεΐνης δοκίμασε να πιεις ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι. Περιέχει λιγότερα διεγερτικά συστατικά και περισσότερα αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, μπορείς να καταναλώσεις και ειδικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία αποτοξινώνουν τον οργανισμό εν γένει.

Απόγευμα
Κάνε μασάζ στον εαυτό σου. Κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου, ενισχύεις το λεμφικό σύστημα του οργανισμού σου με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία της αποβολής τοξινών, σύμφωνα με την Kristine Kaoverii Weber, συγγραφέας του Healing Self- Massage (Collins& brown, 2005). Δώσε έμφαση στο μασάζ στον αυχένα, τη μασχάλη, το στομάχι, πίσω από τα γόνατα και τη βουβωνική περιοχή- σημεία, δηλαδή του σώματος που υπάρχουν πολλοί λεμφαδένες.

Βράδυ
Φτιάξε μία μάσκα. Βάλε ζεστό νερό σε ένα μπολ και πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κίτρου. Μούλιασε μία πετσέτα των χεριών μέσα στο νερό, μετά στράγγιξέ την και τοποθέτησέ την πάνω στο πρόσωπό σου. Ξάπλωσε για 10 λεπτά για να επιτρέψεις στον ατμό να ανοίξει τους πόρους με σκοπό να είναι σε θέση η επιδερμίδα σου να δεχτεί την detox μάσκα που θα ακολουθήσει. Αναζήτησε μία μάσκα, η οποία θα περιέχει άργιλο, που απορροφά την λιπαρότητα. Αποβάλει τις τοξίνες, ενώ προσφέρει στην επιδερμίδα τα ευεργετικά συστατικά των μεταλλικών στοιχείων.

Μέρα 3
Πρωί
Κάνε απολέπιση
Ξύπνα τις αισθήσεις σου απολεπίζοντας την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Χρησιμοποίησε κάποιο σκραμπ που να περιέχει ζάχαρη για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, διεγείροντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σου. Ολοκλήρωσε τη φροντίδα σου με μία μαλακτική κρέμα με την οποία θα κάνεις ελαφρές κινήσεις μασάζ που ακολουθούν την πορεία του κυκλοφορικού.

Απόγευμα
Detox για λάμψη κι ομορφιά-naturanrgΕλαφριά γυμναστική– ένα χαλαρό περπάτημα, το σχοινάκι, η γιόγκα- βοηθάει στην αποβολή τοξινών. Οι βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια της γιόγκα, διεγείρουν το λεμφικό σύστημα. Η γιόγκα σε βοηθάει να εισπνεύσεις καθαρό οξυγόνο, ενώ κατά την εκπνοή αποβάλλεις τους ρύπους, σύμφωνα με την Weber που είναι και καθηγήτρια γιόγκα στο Asheville, N.C.

Βράδυ
Βάλε μια μάσκα: Στο τέλος του τριημέρου αποτοξίνωσης, η επιδερμίδα σου θα χρειάζεται θρέψη και ηρεμία. Άπλωσε στο πρόσωπό σου μερικές κουταλιές από ωμό- ακατέργαστο μέλι. Ύστερα βάλε φέτες αγγουριού πάνω από το μέλι και ξάπλωσε. Κάλυψε το πρόσωπό σου με μία ζεστή υγρή πετσέτα για να αφήσεις το μέλι, που αποτελεί ένα φυσικό υγραντικό παράγοντα, να σφραγίσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας σου.

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού επιπλέον βοηθούν την επιδερμίδα να «ηρεμήσει» από τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Τα αγγούρια, που λειτουργούν ως διουρητικά, βοηθούν στην αποβολή των υγρών και καταπραΰνουν από το πρήξιμο. Μετά τη μάσκα μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα με βάση το μέλι.

5λεπτο μασάζ
Λαιμός και αυτιά: Βάλε τις άκρες των δακτύλων σου και των δύο των χεριών σου στο κέντρο του λαιμού σου: τα ακροδάχτυλα πρέπει να ακουμπάνε στο λαιμό σου, ενώ οι αντίχειρες να κοιτάνε προς τα κάτω. Με απαλές κινήσεις κάνε μασάζ , ξεκινώντας από το κέντρο του λαιμού στο και κατά μήκος του πηγουνιού σου και των αυτιών σου.
Μπράτσα: Σήκωσε το δεξί σου χέρι πάνω από το κεφάλι. Με τη βοήθεια των αριστερών δαχτύλων των χεριών σου κάνε κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Κάνε την αντίστοιχη διαδικασία και στο αριστερό σου χέρι.
Κοιλιά: Βάλε τα χέρια σου στο κέντρο του στομαχιού σου. Κατά την εκπνοή και με απαλές κινήσεις κάνε μασάζ από το στομάχι προς τα πλευρά σου. Κάνε την αντίστροφη κίνηση παίρνοντας μια βαθιά εισπνοή.
Πίσω από το γόνατα: Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πόδια παράλληλα με το πάτωμα ακριβώς μπροστά σου. Τοποθέτησε και τα δύο χέρια σου στην κορυφή των μυών της γάμπας και άρχισε το μασάζ κατά μήκος της γάμπας.

Πηγή: NaturaNrg #45

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Τσάι μάτσα (matcha).

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr