Τα 5 οφέλη που προσφέρει η φράουλα στο δέρμα σου

Τα 5 οφέλη που προσφέρει η φράουλα στο δέρμα σου

Όλα όσα προσφέρει το αγαπημένο αυτό φρούτο στην επιδερμίδα σου.

Τα 5 οφέλη που προσφέρει η φράουλα στο δέρμα σου

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φρούτα που βρίσκουμε σε αφθονία συνήθως κάθε άνοιξη. Είναι θρεπτικές, πλούσιες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνη C. Μπορείς να τις εντάξεις με πολλούς τρόπους στο διατροφολόγιό σου και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες που έχουν για τη γενικότερη υγεία αλλά και το δέρμα σου.

Τα συστατικά που περιέχουν συμβάλουν για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και δερματικά προβλήματα. Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που βρίσκεται στις φράουλες καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο, την ίδια ώρα που το φυλλικό οξύ βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων της επιδερμίδας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προσφέρουν οι φράουλες στο δέρμα σου.

1) Έχουν αντιγηραντική δράση

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ελλαγικό οξύ το οποίο εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και αποτρέπει το σχηματισμό των ρυτίδων. Η καθημερινή κατανάλωση είναι ικανή να συμβάλει για ένα υγιές και εύπλαστο δέρμα.

2) Καταπολεμούν δερματικά προβλήματα

Περιπτώσεις ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων μπορεί να μειωθούν σημαντικά με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο αγαπημένο μας φρούτο. Η όξινη φύση της φράουλας είναι γνωστό πως απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα με αποτέλεσμα ένα καθαρό, λαμπερό πρόσωπο.

3) Προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το ελλαγικό οξύ είναι πολύ χρήσιμα καθώς προφυλάσσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV του ηλίου. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της Κορέας απέδειξαν ότι ποντίκια που εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες μετά από θεραπεία με ελλαγικό οξύ είχαν ελάχιστο σχηματισμό ρυτίδων σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν έλαβαν τη θεραπεία πριν από την έκθεση.

4) Διώχνουν την λιπαρότητα

Οι φράουλες μπορούν άνετα να γίνουν πολλές, διαφορετικές μάσκες προσώπου οι οποίες είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος. Επιπλέον συμβάλουν στην απομάκρυνση του σμήγματος που έχει συσσωρευτεί στην επιδερμίδα.

5) Φωτίζουν το δέρμα

Ο χυμός τους είναι πολύ αποτελεσματικός στο σβήσιμο των κηλίδων και των ουλών ακμής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βουτήξεις λίγο βαμβάκι σε χυμό από φράουλες και να εφαρμόσεις στα σκοτεινά σημεία του προσώπου σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

01
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ελλαγικό οξύ το οποίο εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και αποτρέπει το σχηματισμό των ρυτίδων.

02
Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το ελλαγικό οξύ είναι πολύ χρήσιμα καθώς προφυλάσσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV του ηλίου.

03
Περιπτώσεις ακμής ή άλλων δερματικών ξεσπασμάτων μπορεί να αντιμετωπιστούν με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο αγαπημένο μας φρούτο.

04
Οι φράουλες μπορούν άνετα να γίνουν πολλές, διαφορετικές μάσκες προσώπου οι οποίες είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος.

05
Ο χυμός τους είναι πολύ αποτελεσματικός στο σβήσιμο των κηλίδων και των ουλών ακμής.

www.onmed.gr

Βούτυρο Κακάο

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr