Η πιο εύκολη χειροποίητη βαζελίνη με μόνο δύο υλικά

Η πιο εύκολη χειροποίητη βαζελίνη με μόνο δύο υλικά

Θέλετε χειροποίητη βαζελίνη μόνο με 2 υλικά? Τώρα μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας. Φτιάξε και εσύ τη δική σου βαζελίνη με μόνο δύο υλικά.

Η βαζελίνη είναι κάτι που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια, έχει πολλαπλές χρήσεις από έξυπνα τρικ για την εμφάνιση μας, στην παραγωγή καλλυντικών ακόμα και για την εξαφάνιση λεκέδων έως και για φαρμακευτική χρήση.
Είναι κάτι πού πρέπει να υπάρχει στο ντουλαπάκι μας και αν και είναι πολύ χρήσιμη ,έχει και τα αρνητικά της. Ένα από αυτά και πιο βασικό, είναι ότι περιέχει παράγωγο πετρελαίου που δεν το κάνει τόσο αθώο αλλά εγώ σας έχω μία πιο υγιεινή λύση.

Τι θα λέγατε να το παρασκευάζατε μόνες σας με υλικά που έχουμε όλες στο σπίτι;

Χειροποίητη βαζελίνη με 2 υλικά

Τι θα χρειαστείς:

150ml ελαιόλαδο (για μεγαλύτερη ενυδάτωση προσθέστε και λίγο λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο)
2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας στερεό ή και σε σκόνη

Εκτέλεση

Σκουπίζετε με ένα βαμβακερό πανάκι ένα κατσαρολάκι πολύ καλά γιατί δεν θέλουμε να έχει καθόλου νερό μέσα. Προσθέτουμε σε μέτρια φωτιά το κερί και μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτουμε το λαδάκι μας.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσοχή ,δεν θέλουμε να πάρουν βράση, απλά να ζεσταθούν λίγο. Μόλις ετοιμαστεί το υγρό μας, το τοποθετούμε σε ένα βαζάκι, κατά προτίμηση γυάλινο και αν υπάρχει δυνατότητα, για καλύτερη αποστείρωση, να το βάλουμε πρώτα το βαζάκι 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε νερό που βράζει.Το αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το μείγμα μας.

Το υγρό για να πάρει την μορφή που θέλουμε πρέπει να το αφήσουμε κλειστό τουλάχιστον μία ολόκληρη μέρα. Μόλις πάρει την υφή της αλοιφής, είναι έτοιμο για οποιαδήποτε χρήση.

Tips: Για μια ξεχωριστή πινελιά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο όσο τα υλικά μας είναι στην κατσαρόλα, για μυρωδιά και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ξυλάκι η σπάτουλα ξύλινη για να αποφύγουμε τα μικρόβια σε κάθε χρήση. Έτσι μπορείς να φτιάξεις τη πιο εύκολη χειροποίητη βαζελίνη με μόνο 2 υλικά.

www.eisaimonadiki.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Εσάνς καρύδας.

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Κερί μέλισσας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr