3 σπιτικά scrubs για το πρόσωπο, το σώμα, τις προβληματικές περιοχές

3 σπιτικά scrubs για το πρόσωπο, το σώμα, τις προβληματικές περιοχές

Απόκτησε βελούδινη επιδερμίδα με αυτά τα scrubs που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Scrub alert! Ιδού τρία εύκολα σπιτικά scrubs για βελούδινη επιδερμίδα.

Scrub σώματος με αλάτι

-1 φλ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
-1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο

Κόψε σε μικρά κομματάκια το δεντρολίβανο και ανακάτεψε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κάνε μασάζ με αυτό πάνω σε βρεγμένο δέρμα εκτελώντας απαλές κυκλικές κινήσεις με φορά από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από τα πόδια, ώστε να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος σε όλο σου το σώμα. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Οι κόκκοι του αλατιού είναι εξαιρετικό απολεπιστικό σώματος και η πλούσια ορυκτή του σύνθεση από μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο βοηθά το δέρμα να αποβάλλει τις τοξίνες.
Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και Ε, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο, κάνει καλό στο ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα, ενώ, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες στον τομέα της αντιγήρανσης, επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων κατά 20%.

Καθώς το δεντρολίβανο είναι φυτό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προσφέρει και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Πίλινγκ προσώπου με blueberies

-2 κ.σ. έλαιο ηλίανθου
-1/4 φλ. blueberries
-1 φλ. γάλα πλήρες

Ανακάτεψέ τα όλα για μισό περίπου λεπτό μέσα σε ένα μπλέντερ. Άπλωσε το πίλινγκ στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάνε μασάζ για 2 λεπτά και ξέπλυνε με νερό.

Το έλαιο ηλίανθου είναι πλούσιο σε ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ καθώς και βιταμίνη Ε, συστατικά πολύ ενυδατικά.

Το blueberry περιέχει ανθοκυανίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθά στην προστασία των τριχοειδών αγγείων, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και χαρίζει στην επιδερμίδα περισσότερη λάμψη και ζωντάνια.

Το πλήρες γάλα έχει αντιγηραντικές, θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Scrub για προβληματικές περιοχές

Ανακάτεψε μαύρη ζάχαρη μαζί με λάδι ελιάς και τρίψε τους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες σου για 5 λεπτά. Αμέσως μετά κάνε ένα χλιαρό ντους.

H μαύρη ζάχαρη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της μελάσας που της έχει προστεθεί. Αποτελεί μαγνήτη νερού και βοηθά στην καλή και βαθιά ενυδάτωση.

www.shape.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr