DIY: Μάσκες λάμψης, λεύκανσης και ενυδάτωσης που θα σας ξετρελάνουν!

DIY: Μάσκες λάμψης, λεύκανσης και ενυδάτωσης που θα σας ξετρελάνουν!

Όσο μείνατε σπίτι περιποιηθήκατε το δέρμα σας σχολαστικά. Ακολουθήσατε πιστά την καθημερινή σας ρουτίνα και απλώσατε μάσκες και scrub. Και έτσι πρέπει να συνεχίσετε.

Ειδικά αν η επιδερμίδα σας είναι θαμπή και άτονη. Θα της χαρίσετε έξτρα λάμψη και μάλιστα με μάσκες που θα φτιάξετε μόνες σας με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Θα χρειαστείτε μέλι, ντομάτες, λεμόνια και μπανάνες. Δείτε στη συνέχεια πώς ακριβώς.

Μάσκα λάμψης με ντομάτα και μέλι: Βάζετε μισή ντομάτα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα κουταλάκι μέλι και το αναμιγνύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένετε με κρύο νερό και σκουπίζετε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή δύο φορές την εβδομάδα. Η αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας και οι καταπραϋντικές ιδιότητες του μελιού ανανεώνουν την επιδερμίδα ενώ απομακρύνουν κηλίδες χαρίζοντας λαμπερή όψη.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι για λιπαρές επιδερμίδες: Ανακατεύετε το χυμό από μισό λεμόνι με 1 κουταλάκι μέλι μέχρι να γίνουν απαλό μείγμα. Πλένετε αρχικά το πρόσωπο σας χρησιμοποιώντας μια ελαφριά φόρμουλα καθαριστικού.

Το σκουπίζετε καλά και στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα, αποφεύγοντας πάντα την περιοχή των ματιών.

Την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά και την αφαιρείτε αρχικά με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανική για τη χρήση της μάσκας η οποία χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μειώνει τις δυσχρωμίες. Παράλληλα ελέγχει τη λιπαρότητα και ισορροπεί το pH.

Μάσκα λεύκανσης με μπανάνα, λεμόνι και μέλι: Πολτοποιείτε μια ώριμη μπανάνα και την αναμιγνύετε με ένα κουταλάκι μέλι και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού.

Πλένετε το πρόσωπό σας, το σκουπίζετε καλά με μία πετσέτα και στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα. Την αφήνετε για 10-15 λεπτά και την αφαιρείτε με ζεστό νερό.

Το λεμόνι με το μέλι βοηθά στη λεύκανση της επιδερμίδας ενώ η μπανάνα χαρίζει θρέψη, ενυδάτωση και ελαστικότητα. Εφαρμόζουμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

www.faysbook.gr

Νερό πορτοκαλιού. Επανόρθωση-λάμψη-εξάλειψη πανάδων.

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr