3 τρόποι για να αποφύγεις τις ρυτίδες άγχους σύμφωνα με τους δερματολόγους.

3 τρόποι για να αποφύγεις τις ρυτίδες άγχους σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Με την πάροδο των χρόνων, η επιδερμίδα υφίσταται αλλαγές, με τις οποίες καλούμαστε να συμφιλιωθούμε. Οι ρυτίδες είναι κομμάτι αυτής της φυσιολογικής φθοράς που παρουσιάζεται, ωστόσο, είναι γεγονός, ότι ως το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, το δέρμα μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά και από έναν άλλον παράγοντα, το άγχος. Μια αίσθηση σωματικής και συναισθηματικής έντασης που μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα καταστάσεων απογοήτευσης, νευρικότητας ή θυμού.

Τι συμβουλεύουν οι δερματολόγοι
Ειρήνη Διαμαντακίδου

Η σωστή διαχείρισή του, ώστε να μην σε καταστρέψει από μέσα προς τα έξω, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ετσι, όταν αντιμετωπίζεις έντονο άγχος και στρες και μάλιστα αν αυτό συμβαίνει συχνά, τότε δεν μπορείς να ακολουθήσεις έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα ορατά σωματικά συμπτώματα, καθώς και αλλαγές που γίνονται αισθητές στην ομορφιά.

Το άγχος αφυδατώνει το δέρμα γιατί αυξάνεται η παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ακόμη, οδηγεί σε αύξηση της έκκρισης σμήγματος, η οποία καταλήγει σε αυξημένη λιπαρότητα της επιδερμίδας, συμβάλλει στην υπερενυδάτωση του ιστού του δέρματος κάτω από τα μάτια, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε πρήξιμο και σε συνδυασμό με άλλες περιβαλλοντικές στρεσογόνες καταστάσεις, δημιουργεί ρυτίδες.

3 τρόποι για να τις αποφύγεις σύμφωνα με τους δερματολόγους

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τόσο τον οργανισμό σου, όσο και την επιδερμίδα σου, εφαρμόζοντας την κατάλληλη κρέμα προσώπου αλλά και προϊόντα όπως το σέρουμ.

Φρόντισε ώστε να απολαμβάνεις καθημερινά τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου, μιας και είναι γνωστό ότι όταν εσύ κοιμάσαι, το δέρμα έχει την ικανότητα να διορθώνει οποιαδήποτε φθορά έχει υποστεί.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και όλο το χρόνο, μην ξεχνάς να επιλέγεις προϊόντα περιποίησης προσώπου με προστασία SPF ώστε να μειώσεις τις πιθανότητας φωτογήρανσης.

www.marieclaire.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr