Φτιάξε το δικό σου σαπούνι!!!

Φτιάξε το δικό σου σαπούνι!!!

Οταν θέλω να χαλαρώσω και να περάσω λίγες ώρες δημιουργικά με τα παιδιά μου, μου αρέσει να φτιάχνουμε οτιδήποτε έχει ενδιαφέρον…Έτσι λοιπόν η Φαίη και ο Ερρίκος γίνονται οι βοηθοί μου σε κάθε μικρή ή μεγάλη δημιουργία μου. Ρώτησα τη φίλη μου τη Μαρίνα Σεραφειμίδου που είναι αισθητικός-κοσμετολόγος να μου δώσει μια εύκολη συνταγή για την παρασκευή σαπουνιού. Το σαπούνι σαφώς δεν είναι ένα ακριβό προιόν για να το αγοράσεις αλλά έχει άλλη αξία αν το έχεις φτιάξεις μόνη σου. Έτσι λοιπόν η Μαρίνα μοιράζεται μαζί μας τη δική της μέθοδο για τη δημιουργία σαπουνιού γλυκερίνης με βότανα!!!1

Υλικά

300 γρ. σαπουνόμαζα γλυκερίνης διάφανη ή άσπρη
-1/2 κούπα πράσινο τσάι τριμμένο και λίγα μικρά αποξηραμένα τριανταφυλλάκια
-Άρωμα η αιθέριο έλαιο (σταγόνες) από τριαντάφυλλο
-Μερικές σταγόνες από ροζ χρώμα για σαπούνια
-μια φόρμα για το σχήμα του σαπουνιού

ΣΑΠΟΥΝΟΜΑΖΑ ΣΤΕΡΕΗ ΔΙΑΦΑΝΗ

ΣΑΠΟΥΝΟΜΑΖΑ ΣΤΕΡΕΗ ΛΕΥΚΗ

Εκτέλεση
Αφού κόψουμε σε κομμάτια τη σαπουνόμαζα, τη βάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μόνο μερικά λεπτά χρειάζονται για να λιώσει το σαπούνι και όχι να βράσει, οπότε χρειάζεται προσοχή.
Παίρνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε σε αυτή τα 3/4 του σαπουνιού και τη 1/2 κούπα με το μείγμα βοτάνων. Ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια ή το άρωμα , από μερικές σταγόνες. Ανακατεύουμε και ψεκάζουμε την επιφάνεια με καθαρό οινόπνευμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο σαπούνι και από πάνω τα τριανταφυλλάκια. Το σαπούνι μας θα είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου απο τα μυστικά ομορφιάς

Αποξηραμένα ροδοπέταλα.

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου σε ειδική τιμή προσφοράς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr