Σπιτικό βούτυρο με 2 υλικά | Για να ξέρεις τι περιέχει το βούτυρό σου

Σπιτικό βούτυρο με 2 υλικά | Για να ξέρεις τι περιέχει το βούτυρό σου

Μιας και είναι πανεύκολο να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό βούτυρο (ποιος να σου το έλεγε) μπορείς να φτιάχνεις όσο θέλεις ανά πάσα στιγμή.

Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα αλλά όση χρειάζεσαι μέσα στην εβδομάδα σου. Μπορείς όποτε θέλεις να ξαναφτιάξεις. Είναι πανεύκολο και χρειάζεσαι μόλις 2 υλικά.

Σπιτικό βούτυρο

Υλικά:

-1 φλ. κρέμα γάλακτος
-λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκίνα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα βαζάκι και κλείσε το βαζάκι με το καπάκι του.

Χτύπα πάνω κάτω το βαζάκι μέχρι να αρχίσει η κρέμα γάλακτος να γίνεται πιο παχύρευστη. Όσο χτυπάς τόσο θα αρχίσει να διαχωρίζεται το βούτυρο από το γαλακτώδες υγρό. Αυτό θα το έχεις μετά από 5-8 λεπτά χυπήματος. Φυσικά μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τη χρήση ενός μίξερ.

Άνοιξε το βαζάκι και βγάλε το βούτυρο από μέσα. Το υγρό μπορεί να το βάλεις σε άλλο βαζάκι. Είναι το γνωστό σε όλους μας βουτυρόγαλα που επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές.

Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο αμέσως πρόσθεσε λίγο αλατάκι και ανακάτεψε. Βαλ΄το στο ψυγείο μέχρι να σου χρειαστεί. Αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις άλλη μέρα φόρα γάντια και άρχισε να ζυμώνεις το βούτυρο κάτω από τρεχούμενο νερό. Μόλις το νερό βγαίνει πλέον καθαρό το βούτυρό σου είναι έτοιμο για αποθήκευση στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις τα τελευταία ίχνη από βουτυρόγαλα και βοηθάς στο να διατηρηθεί το βούτυρό σου για πολύ περισσότερο.

Η όλη διαδικασία θα σου πάρει γύρω στα 15 λεπτά.

Σημειώση: Το σπιτικό βούτυρο μπορεί να αντέξει στο ψυγείο για 7-10 μέρες.

Θερμίδες: Μια κουταλιά της σούπας από αυτό το βούτυρο έχει 100 θερμίδες.

Βούτυρο και γεύσεις
Φυσικά μπορείς να προσθέσεις διάφορα μυρωδικά στο βούτυρό σου -και όχι μόνο- και να το μετατρέψεις σε “όνειρο”.


Προσθέτοντας 1-2 κ.σ. μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο, θυμάρι το μετατρέπεις σε ένα σούπερ μυρωδάτο βούτυρο ιδανικό για ψητά και όχι μόνο.

Ανακατεύοντάς το με 1/4 κ.γ. κανέλα και 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη το κάνεις ιδανικό για άπλωμα σε ψωμί αλλά και για την ζαχαροπλαστική σου.

Ανακατεύοντάς το με 2 κ.σ. maple syrup ή μέλι το κάνεις ιδανικό για pancakes, τοστ και κρέπες.

Σημείωση: 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος θα σου δώσουν 1/2 κιλό βούτυρο και 2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα.

ΠΗΓΉ: dearlife.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά – 8 ευρώ!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr