Τα 5 πιο συχνά λάθη στη χρήση του αντηλιακού

Πότε λήγει το αντηλιακό, πόση ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να εφαρμόζεται και κάθε πότε να ανανεώνεται;

Βίκυ Χριστοπούλου

Το αντηλιακό αποτελεί must όλο το χρόνο, τόσο τις μέρες με ήλιο, όσο και εκείνες με συννεφιά. Ακόμα όμως και να ξέρετε πόσο επιτακτική είναι η ενσωμάτωσή του στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, πολύ πιθανό να κάνετε ορισμένα λάθη, που ελαχιστοποιούν την προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB που παρέχει. Παρακάτω θα μάθετε, μεταξύ άλλων, πότε λήγει το αντηλιακό, πόση ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να εφαρμόζεται και κάθε πότε να ανανεώνεται:

Λάθος #1: Χρησιμοποιείτε το περσινό αντηλιακό σας

Η χρήση του περσινού αντηλιακού αντενδείκνυται, καθώς ο δείκτης προστασίας σίγουρα έχει εξασθενήσει. Είναι πολύ σημαντικό να δείτε την ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος για να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για χρήση. Εάν δεν είστε σίγουρη για το πότε ανοίχτηκε το προϊόν, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε την υφή του: Εάν διακρίνονται φουσκάλες ή μικροί όγκοι, τότε αυτό σημαίνει πως τα συστατικά έχουν αλλοιωθεί και έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.

Λάθος #2: Αργείτε να το εφαρμόσετε
Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ώστε να συστατικά του να έχουν το χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Λάθος #3: Εφαρμόζετε πολύ μικρή ποσότητα
Προκειμένου να μπορεί να παρέχει επαρκή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, θα πρέπει να εφαρμόζεται ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα.

Λάθος #4: Ξεχνάτε σημεία-κλειδιά
Καθώς τα σημάδια γήρανσης γίνονται πρώτα ορατά στο λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση τα σημεία αυτά να παραλείπονται κατά την εφαρμογή του αντηλιακού. Εξίσου σημαντική είναι και η προστασία των αφτιών, των πελμάτων και των γονάτων, τα οποία καίγονται εύκολα. Για τα χείλη, καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα lip balm με SPF για την προστασία τους από ηλιακά εγκαύματα.

Λάθος #5: Δεν το ανανεώνετε συχνά
Το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο με τρεις ώρες -ή κάθε μία ώρα όταν κολυμπάτε-, έτσι ώστε η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB να μην εξασθενεί. Ιδανικά προϊόντα σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά για τις γυναίκες που επιλέγουν να φορούν μακιγιάζ, είναι τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι ή πούδρας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr