Ραγάδες: Ένα «πρόβλημα» που μπορείς να αντιμετωπίσεις

Ραγάδες: Ένα «πρόβλημα» που μπορείς να αντιμετωπίσεις

Με DIY τρόπο, από την άνεση του σπιτιού σου

Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι ραγάδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, αφού η εμφάνιση τους πολλές φορές δημιουργεί ανασφάλεια για την εικόνα τους. Πρόκειται για αποχρωματισμένα σημάδια πάνω στο δέρμα, τα οποία εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, στους μηρούς, στο στήθος και στα μπράτσα και οι περισσότεροι επιθυμούν να απαλλαγούν άμεσα από αυτά. Στην πραγματικότητα, οι ραγάδες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ουλές, οι οποίες εμφανίζονται λόγω του απότομου τεντώματος του χόριου στρώματος (στρώμα του δέρματος), με αποτέλεσμα την έλλειψη κολλαγόνου στην περιοχή. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που δημιουργούν τις ραγάδες είναι η εγκυμοσύνη, η απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους, η ταχεία ανάπτυξη (εφηβεία), η κληρονομικότητα ακόμα και το στρες.

Οι περισσότερες γνωρίζουμε πως οι ραγάδες στην πρώιμη εμφάνιση τους, έχουν ροζ ή κόκκινο χρώμα, ενώ με το πέρασμα του χρόνου, γίνονται πιο λευκές. Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι όταν βρίσκονται στην πρώτη φάση, η αντιμετώπιση τους είναι πολύ πιο εύκολη αφού δεν έχουν χάσει εντελώς το φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Όμως πριν προλάβεις να βγάλεις τα συμπεράσματα σου και να θεωρήσεις πως οι λευκές ραγάδες δεν δέχονται επιδιόρθωση, να θυμάσαι ότι ο επιμένων νικά και εσύ μπορείς να πετύχεις να φαίνονται λιγότερο, αφού κακά τα ψέματα δύσκολα εξαφανίζονται εντελώς.

Με την παρακάτω φυσική συνταγή θα απαλλαγείς μια και καλή από τις ροζ ή κόκκινες ραγάδες, ενώ οι λευκές θα φαίνονται λιγότερο, promise!

Φυσική κρέμα με αλόη:

-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-4 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε καθαρό μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθέτησε την σε ένα βαζάκι και βάλτη στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Όταν είναι έτοιμη εφάρμοσε την στα προβληματικά σημεία κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο και σε λίγες εβδομάδες θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

www.allyou.gr

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Τζελ αλόης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr