Τα 5 γεύματα που δεν σε αφήνουν να πέσεις ψυχολογικά, σύμφωνα με μία ψυχίατρο

Τα 5 γεύματα που δεν σε αφήνουν να πέσεις ψυχολογικά, σύμφωνα με μία ψυχίατρο

Για πολλούς από εμάς, το φαγητό είναι πάντα ικανό να μάς φτιάξει τη διάθεση και να μάς δώσει λίγη χαρά. Κάποιες γεύσεις και μυρωδιές συνδέονται με παιδικές αναμνήσεις, ενώ η καλή παρέα μπορεί να λειτουργήσει πάντα σαν boost.

Εδώ όμως μιλάμε για τη περίπτωση όπου βιώνεις μία πεσμένη περίοδο και πρέπει να τρως ισορροπημένα, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σου υγεία. «Το πρώτο όργανο που παίρνει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού είναι ο εγκέφαλος. Αν δεν πάρει αυτό που χρειάζεται, στέλνει SOS. Αν τον αγνοήσεις, τα μηνύματα μετατρέπονται σε τρέμουλο, στομαχόπονο, κούραση, αδυναμία, ίσως και κρίσεις πανικού», μάς ενημερώνει η διατροφολόγος και ψυχίατρος Ria Battaglino. Η ειδικός λοιπόν σου λέει ποια είναι τα γεύματα που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα ώστε να μην ανεβαίνουν τα επίπεδα άγχους. Με λίγα λόγια, είναι τα γεύματα που υποστηρίζουν και ενισχύουν την ψυχική υγεία.

Κλέλια Φατούρου

Ψάρι με πράσινα λαχανικά
Θα ξέρεις ήδη ότι μία από τις κορυφαίες επιλογές για την υγεία του εγκεφάλου είναι τα λιπαρά ψάρια. Ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα που τα χρειάζεσαι για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν πολύ και στην πρόληψη της κατάθλιψης, αλλά χρειάζεται να γίνουν και άλλες μελέτες.

Για μεγαλύτερα αποτελέσματα, η Δρ. Battaglino σε προτρέπει να συνδυάσεις το ψάρι με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εφόσον είναι άριστη πηγή μαγνησίου. «Το μαγνήσιο είναι τρομερά σημαντικό για τη νευρολογική λειτουργία, ειδικά αν μιλάμε για περιπτώσεις κατάθλιψης, και πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες».

Ζυμαρικά οσπρίων και σπανάκι
Όλοι ξέρουμε τη σημασία του comfort food και πόσο απολαυστική είναι μία καρμπονάρα. Τα ζυμαρικά όμως που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη δεν ανεβάζουν τα σάκχαρα στο αίμα και σου δίνουν την καλή διάθεση που θέλεις. Ζυμαρικά από ρεβίθια ή φακές και σπανάκι για έξτρα μαγνήσιο και έχεις ένα από τα πιο θρεπτικά γεύματα.

Φιστικοβούτυρο σε τοστ ολικής
Όταν η βάση είναι οι ξηροί καρποί, ξέρεις ότι θα πάρεις μπόλικο μαγνήσιο. Το αλειμμένο φιστικοβούτυρο σε τοστ ολικής άλεσης είναι ένα εξαιρετικό σνακ που δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Φασολάδα με ξινολάχανο
Το ξινολάχανο είναι μία τροφή που είναι γεμάτη προβιοτικά. Αυτό σημαίνει άμεση βελτίωση της διάθεσης, ειδικά όταν συνδυάζεται με μία καλή πρωτεΐνη, όπως τα λευκά φασόλια. Έχουν και πολλές φυτικές ίνες.

Σούπα miso
Πρωτεΐνη και προβιοτικά σε ένα πιάτο. Όταν νιώθεις πεσμένη και σου λείπει ενέργεια, η σούπα miso είναι αυτό που χρειάζεσαι. Όπως και το να έχεις μία σταθερότητα στον ύπνο και τα γεύματα, ώστε να τρέφεσαι ισορροπημένα και να νιώθεις ευεξία. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη της ψυχικής υγείας σου.

www.ladylike.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr