Πως το πράσινο τσάι σβήνει την ακμή και τα μαύρα στίγματα!

Πως το πράσινο τσάι σβήνει την ακμή και τα μαύρα στίγματα!

Ακμή και μαύρα στίγματα, σπυράκια στο μέτωπο ή στη μύτη σας… δεν είναι απαραίτητο να είστε στην εφηβεία για να αντιμετωπίζετε αυτές τις ενοχλητικές ατέλειες. Είναι κάτι τόσο συνηθισμένο σήμερα, που υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία η οποία παράγει καινούργιες κρέμες και θεραπείες γι’αυτές τις ατέλειες του δέρματος.

Γνωρίζατε όμως ότι κάτι οικονομικό και υγιεινό σαν το πράσινο τσάι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας στην καταπολέμηση των ατελειών του δέρματος; Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τρεις απλές στρατηγικές που περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι για να απαλλαγείτε από την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

1. Μάσκα από λευκό πηλό και πράσινο τσάι

Έχετε ακούσει για τις ωφέλειες της χρήσης λευκού πηλού στο δέρμα σας; Ο λευκός πηλός, γνωστός επίσης ως καολίνη, είναι μια ιδανική βάση για φυσικές θεραπείες. Καθαρίζει σε βάθος και απολυμαίνει, έτσι είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

Μια μάσκα με λευκό πηλό και πράσινο τσάι έχει εξαιρετικές στυπτικές ιδιότητες, αντιμετωπίζει την ακμή και τα μαύρα στίγματα και αποκαλύπτει ένα υγιές, φωτεινό δέρμα. Όμως πού βρίσκετε λευκό πηλό; Δοκιμάστε στο κατάστημα βοτάνων της περιοχής σας ή στα καταστήματα βιολογικών τροφών. Επιπλέον δεν είναι ακριβός -μάλιστα είναι αρκετά οικονομικός. Συνήθως τον βρίσκετε σε μορφή σκόνης. Θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μια μάσκα.
Για να ετοιμάσετε αυτή τη μάσκα, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα δυνατό τσάι χρησιμοποιώντας τρία φακελάκια πράσινο τσάι και μισό φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιήστε νερό χωρίς χλώριο, αν είναι δυνατόν, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν έχετε.
Τώρα προσθέστε το τσάι στη σκόνη του λευκού πηλού. Ο σκοπός είναι να αποκτήσετε έναν πολτό που είναι αρκετά πηχτός ώστε να τον απλώσετε στο πρόσωπό σας. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και απλώστε τη μάσκα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία στα οποία τείνουν να εμφανίζονται μαύρα στίγματα και ξεσπάσματα ακμής.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλύντε τη με κρύο νερό. Είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτή την περιποίηση δύο φορές την εβδομάδα.

2. Τονωτικό από πράσινο τσάι και μηλόξυδο

Το συγκεκριμένο τονωτικό είναι θαυμάσιο για να το χρησιμοποιείτε το βράδυ, τρεις φορές την εβδομάδα. Τα δύο συστατικά αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό κατά της ακμής και των μαύρων στιγμάτων, γι’αυτό μην παραλείψετε αυτό το τονωτικό από τη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.

Γιατί όμως μηλόξυδο; Επειδή το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση της φλεγμονής καθώς και των μαύρων στιγμάτων και συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας.

Για να φτιάξετε αυτό το τονωτικό, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε πρώτα το πράσινο τσάι σας. Χρησιμοποιώντας λιγότερο από μισό φλιτζάνι νερό, προσθέστε τρία φακελάκια τσάι και αφήστε τα να μουσκέψουν. Έπειτα προσθέστε λίγο μηλόξυδο -ένα κουταλάκι του τσαγιού- και αδειάστε το μείγμα σε ένα σπρέι.

Αποθηκεύστε το στο ψυγείο και σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο για χρήση. Ανακινήστε καλά το σπρέι και ψεκάστε το πρόσωπό σας με το τονωτικό. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ξεπλύνετε καλά και απλώσετε τη συνηθισμένη σας νυχτερινή ενυδατική κρέμα. Είναι απλό!

3. Ατμόλουτρο με πράσινο τσάι

Αυτή η εκδοχή του ατμόλουτρου είναι εξίσου εύκολη με την αρχική μέθοδο. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να κάνετε την ακμή σας να εξασφαλιστεί εντελώς. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα. Δώστε προσοχή:

Ζεστάνετε λίγο νερό στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει. Έπειτα προσθέστε πέντε φακελάκια πράσινο τσάι. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από την κατσαρόλα και καλύψτε το κεφάλι σας με ένα πανί για να παγιδέψετε τον ατμό. Θυμηθείτε να σβήσετε το μάτι της κουζίνας και διατηρείτε τη θερμότητα του ατμού σε ανεκτό επίπεδο.
Προσέχετε να μην τοποθετείτε το πρόσωπό σας πολύ κοντά στον ατμό, επειδή μπορεί να καείτε.
Αφήστε τον ατμό να εισχωρήσει στο δέρμα σας. Θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε και θα προσέξετε πραγματικά τις ωφέλειες αν ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.
Κλείνοντας θα λέγαμε ότι είναι πάντα καλή επιλογή να χρησιμοποιείτε το πράσινο τσάι σας με τον παραδοσιακό τρόπο (ως απογευματινό ρόφημα). Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την ακμή και τα μαύρα στίγματα και από μέσα. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε σήμερα;

meygeia.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree)

Λευκός άργιλος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr