Το πολύτιμο ελαιόλαδο… είναι η σούπερ τροφή για την επιδερμίδα σου!

Το πολύτιμο ελαιόλαδο… είναι η σούπερ τροφή για την επιδερμίδα σου!

Ελαιόλαδο φροντίδα επιδερμίδα
Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, τα οφέλη του οποίου είναι μοναδικά για την επιδερμίδα σου και τη φροντίδα της!

Από Βάσω Αργυρέα –
Και αυτό γιατί περιέχει ευεργετικές ιδιότητες που το κάνουν πολύτιμο για την περιποίηση του προσώπου σου και όχι μόνο. Ας δούμε όμως μερικά από τα οφέλη του αλλά και το πως χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Το ελαιόλαδο και οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα σου
Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, σελήνιο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι ωφέλιμα για την επιδερμίδα σου και τη φροντίδα της.

Ακόμη είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν την επιδερμίδα σου από την πρόωρη γήρανση.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε και τη βιταμίνη Ε που βοηθά στη δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου που χαρίζουν μια φρέσκια και νεανική όψη.

Λίγα λόγια για το ελαιόλαδο και τη χρήση του

Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το ελαιόλαδο δώρο θεού, ενώ το χρησιμοποιούσαν, ως αντιρυτιδική φροντίδα για το πρόσωπο αλλά και ως εντατική περιποίηση για να αποκτήσεις λεία και απαλά μαλλιά.

Στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στην εποχή Ιπποκράτη, οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμποιούσαν για να καθαρίσουν απαλά το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά τους.

Τέλος, στην Ρωμαϊκή εποχή το ελαιόλαδο αποτελούσε τη βάση για αρώματα αλλά και προϊόντα φροντίδας.

DIY μάσκα με ελαιόλαδο για την επιδερμίδα σου!

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για να παρασκευάσεις εύκολα και απλά συνταγές ομορφιάς για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πήλιγιγκ προσώπου με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ο τρόπος είναι απλός.

Ανέμειξε μια κουταλιά της σούπας αλάτι με αλάτι-κατά προτίμηση χοντρό. Αφού δημιουργήσεις ένα συμπαγές μείγμα εφάρμοσέ το με κυκλικές κινήσεις μασάζ το μέτωπο, τα ζυγωματικά το πηγούνι και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις τους μαύρους πόρους και τα στίγματα από το δέρμα σου.

www.glittermag.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr