Πού οφείλεται και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί;

Πού οφείλεται και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί;

Συμβαίνει πολλές φορές να ξυπνάμε το πρωί και ο καθρέφτης να μας δείχνει πρησμένες. Να, κάπως σαν να είχαμε πλαντάξει στο κλάμα το προηγούμενο βράδυ. Και αφού συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση, έρχεται ο πανικός και το άγχος, γιατί μπορεί να έχουμε ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού ή ένα meeting. Ή γιατί- εν πάση περιπτώσει- δε θέλουμε να βγούμε πρησμένες από το σπίτι μας, βρε παιδί μου.

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να επιστρατεύσεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου για να κάνεις λίγο contouring και να «σώσεις» κάπως την κατάσταση, αλλά αν αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις πιο δραστικά.

Ας δούμε, όμως, πρώτα γιατί ξυπνάς πρησμένη…

Εκτός από το ότι μπορεί κάπως να διπλώθηκε το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έντονο πρήξιμο μπορεί να οφείλεται στη διατροφή που ακολουθείς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να τρως πολύ αλάτι, πράγμα που σημαίνει ότι η υπερβολική ποσότητα νατρίου στον οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους πρηξίματα. Ή την προηγούμενη μέρα να κατανάλωσες πολύ καφέ ή μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ακόμα και η έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το έντονο πρήξιμο στο πρόσωπό σου.

Πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό. Το δέρμα θα «ξυπνήσει», το πρήξιμο θα ηρεμήσει και θα αυξηθεί η ροή του αίματος στην περιοχή. Η Kate Moss έχει πάει αυτήν την τακτική ένα βήμα παραπέρα: χρησιμοποιεί παγωμένο νερό ή παγάκια για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά αν σου ακούγεται σκληρό, μην το δοκιμάσεις.

Κάνε λεμφικό μασάζ. Το μασάζ θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των υγρών που έχει προκαλέσει η κατακράτηση. Ξεκίνα από την περιοχή του λαιμού, γιατί εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι λεμφαδένες, οπότε θα δεις πιο άμεσο αποτέλεσμα. Εκτός από τα δάχτυλά σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα jade roller ή να κάνεις gua sha μασάζ προσώπου. Για να έχουν καλύτερη ροή οι κινήσεις, βάλε πρώτα ένα λαδάκι προσώπου ή serum και έπειτα ξεκίνα το μασάζ.

Ανακούφισε τα μάτια. Τοποθέτησε, για αρχή, δύο παγωμένα κουτάλια στην περιοχή των ματιών. Έπειτα, δοκίμασε να ασκήσεις πίεση με τους αντίχειρές σου κατά μήκος των φρυδιών για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Ξεκίνα από την περιοχή της μύτης και ανέβα σιγά σιγά προς τους κροτάφους.

Πιες νερό. Το πρόσωπό σου είναι πρησμένο, γιατί ο οργανισμός σου έχει αφυδατωθεί. Εκτός από το να βάλεις, λοιπόν, τις κρέμες σου και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα εξωτερικά, το ίδιο πρέπει να κάνεις εσωτερικά, πίνοντας μερικά ποτήρια νερό.

www.queen.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr