5 μυστικά για τη σωστή εφαρμογή ρουζ ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου

5 μυστικά για τη σωστή εφαρμογή ρουζ ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου

Αυτό που αναζητάμε κάθε πρωί από την επιδερμίδα μας- εκτός από το να είναι καθαρή- είναι να έχει την όψη της υγείας. Επιθυμούμε ένα λαμπερό, ροδαλό αποτέλεσμα, χωρίς να είναι επιτηδευμένο μιας και στόχος μας είναι να μοιάζει απόλυτα φυσικό. Και κάτι τέτοιο δε γίνεται χωρίς το αγαπημένο μας ρουζ. Σε όποια απόχρωση κι αν το επιλέξεις, από τερακότα και ροδακινί ως baby pink και φούξια, αλλά και κάθε μορφή, από πούδρα μέχρι μους, με ή χωρίς προσθήκη λάμψης και ιριδίζοντα στοιχεία, το ρουζ είναι απαραίτητο ακόμα και στο πιο απλό και φυσικό μακιγιάζ.

Είναι αυτό το καλλυντικό που δε λείπει σχεδόν ποτέ από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας, τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου με τον πιο διακριτικό τρόπο και μας διατηρεί φρέσκιες, ξεκούραστες και λαμπερές χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ίσως είναι η τελευταία κίνηση-ματ που όλες κάνουμε λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι.

Κάθε πρόσωπο, όμως, χρήζει «ειδικής μεταχείρισης» μιας και δεν είμαστε όλες ίδιες. Άλλες έχουμε στρογγυλό πρόσωπο, άλλες οβάλ και άλλες πιο μακρύ. Και ακριβώς αυτό είναι το κριτήριο- το σχήμα του προσώπου- με το οποίο θα πρέπει να απλώνεις το ρουζ στα μάγουλά σου, ώστε να αναδεικνύεις στο έπακρο όλα τα χαρακτηριστικά σου. Δες, λοιπόν, στην παρακάτω gallery ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να βάζεις ρουζ, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου. Μήπως, τελικά, τόσο καιρό το άπλωνες με λάθος τρόπο;

Οβάλ πρόσωπο: Ξεκίνα να απλώνεις ρουζ από το κέντρο του μάγουλου και σβήνε ελαφρά προς το κόκαλο των ζυγωματικών. Έτσι, θα τονίσεις σωστά τα μάγουλα και θα δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση γωνιών.

Τετράγωνο πρόσωπο: Εδώ το μυστικό είναι το χαμόγελο. Χαμογέλασε και άπλωσε το ρουζ στο κέντρο του μάγουλου.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Βάλε το ρουζ με ανάποδη φορά. Δηλαδή, ξεκίνα από το ψηλότερο σημείο του μάγουλου και συνέχισε με καθοδική φορά.

Μακρύ πρόσωπο: Χρησιμοποίησε το πινέλο με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από την αρχή του μάγουλου. Πρόσεξε, ώστε το χρώμα του ρουζ να εφαρμοστεί σε όλη την περιοχή και προς τα ζυγωματικά για να δώσεις πιο στρογγυλό εφέ στο πρόσωπό σου.

Στρογγυλό πρόσωπο: Άπλωσε το ρουζ με φορά προς τα αυτιά, αλλά πρόσεχε να «χρωματίζεις» σε αρκετή απόσταση από τα μάτια.

www.queen.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr