Φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν το νευρικό μας σύστημα.

Φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν το νευρικό μας σύστημα.

Φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν το νευρικό μας σύστημα.
Η συμβατική θεραπεία χρησιμοποιεί διάφορα συνθετικά φάρμακα για την καταστολή των ψυχικών διαταραχών, ωστόσο αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές αρνητικές παρενέργειες.

Ένα άρθρο στο American Herbalists Guild συνιστά φυτικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στη συναισθηματική ισορροπία. Αυτά τα συμπληρώματα είναι πλούσια σε προσαρμογόνα βότανα, τα οποία βοηθούν το σώμα να ηρεμήσει ωφελώντας άμεσα το νευρικό σύστημα.

Η βαλεριάνα ισορροπεί και ρυθμίζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, ηρεμώντας τον οργανισμό. Καταπραΰνει καταστάσεις πανικού οξέων ή χρόνιων ψυχωτικών παθήσεων, ειδικά αν ο ασθενής έχει τάση προς βίαιες αντιδράσεις και επίσης είναι χρήσιμη σε προβλήματα αϋπνίας καθώς βοηθά τον ασθενή να κοιμηθεί γρηγορότερα.

Η πασσιφλόρα συνιστάται για άτομα που θρηνούν ή άτομα που υποφέρουν από έντονες ταχυπαλμίες. Συνδυάζεται αποτελεσματικά με τη βαλεριάνα.

Η βρώμη δεν είναι απλώς ένα ήπιο και αξιόπιστο τονωτικό του νευρικού συστήματος. Είναι επίσης αρκετά θρεπτική, το οποίο βοηθά ασθενείς που δεν μπορούν να θρέφονται σωστά.

Επιπλέον, είναι γνωστή για τη βοήθεια που προσφέρει στη μείωση του εθισμού από χημικές ουσίες. Συνιστάται για άτομα που έχουν υποστεί οξεία κρίση, όπως στα στάδια ανάρρωσης από μανία ή ψύχωση.

Τα προσαρμογόνα βότανα και τα καταπραϋντικά του νευρικού συστήματος αμβλύνουν το άγχος και την ανησυχία

Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum) μπορεί να βοηθήσει σε ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις. Μειώνει τη νευρικότητα και ανακουφίζει τις ήπιες και μέτριες περιπτώσεις κατάθλιψης.

Το black cohosh (σιμισιφούγκα) αποτελεί συμπληρωματικό βότανο του υπερικού καθώς βοηθά στην ανακούφιση από τη βαθιά κατάθλιψη που σχετίζεται με ορισμένους τύπους ψύχωσης. Χρησιμοποιείται επίσης από γυναίκες ως βελτιωτικό της διάθεσης στο προεμμηνοροϊκό σύνδρομο και την εμμηνόπαυση.

Το Kava προέρχεται από τα νησιά της Νότιας Θάλασσας. Ένα ποτό που παρασκευάζεται από τις ρίζες του σερβίρεται κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων για να αυξήσει τα επίπεδα συνειδητότητας και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι πιο ανοιχτοί μεταξύ τους. Αυξάνει σημαντικά τη διάθεση και συνδυάζεται συχνά με το black cohosh.

Το Gotu kola (Centella asiatica) αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το νευρικό ιστό. Αποτελεί ένα από τα αναγνωρισμένα βότανα από την ιατρική της Αγιουρβέδα, καθώς βελτιώνει τη συγκέντρωση, αυξάνει την ηρεμία, καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στη μνήμη.

Ο Dr. Vasant Lad αναφέρει ότι το Gotu kola ισορροπεί το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, μειώνοντας έτσι τις διπολικές και τις σχιζοφρενικές διαταραχές. Υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και τα επινεφρίδια για καλύτερη προσαρμογή στο στρες.

Άλλα προσαρμογόνα βότανα είναι ο ελευθερόκοκκος και γλυκόριζα, με το τελευταίο να υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία του ήπατος. Το panax ginseng διεγείρει τους κατατονικούς ασθενείς και τα άτομα που πάσχουν από σοβαρή κατάθλιψη.

Πηγή:www.holisticlife.gr

Προσοχή: δεν αντικαθιστούμε ποτέ τα φάρμακα με τα βότανα . Τα βότανα λειτουργούν ενισχυτικά. Ενημερώνουμε πάντα τον γιατρό μας.

Βότανα από τα μυστικά ομορφιάς.

Τσιμισιφούγκα.Καταπολεμά τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr