Γιατί εμφανίζεις πανάδες στην επιδερμίδα σου και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Γιατί εμφανίζεις πανάδες στην επιδερμίδα σου και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

 

Εμφανίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σίγουρα δεν μας κάνουν και πολύ χαρούμενες ενώ είναι ο κυριότερος λόγος που επισκεπτόμαστε τον δερματολόγο μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Μοιάζουν με μικρά σημάδια που όμως όσο κι αν προσπαθήσουμε στο ντουζ δεν εξαφανίζονται. Ο λόγος για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες του καλοκαιριού, τις πανάδες.

Kατερίνα Πιπέρη

Γιατί εμφανίζονται οι πανάδες στην επιδερμίδα μας;

Οι πανάδες είναι κάποιες καφέ κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και σώμα κυρίως μετά από την έκθεση μας στο ήλιο. Όσο εμείς απολαμβάνουμε τον κατά τα άλλα πολύ απολαυστικό ήλιο, τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας μας αναλαμβάνουν δράσει με σκοπό να την προστατέψουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, παράγοντας μελανίνη στα υπόλοιπα κύτταρα μας. Όσο περισσότερο καθόμαστε αλόγιστα στον ήλιο τόσο περισσότερο απορρυθμίζονται τα μελανοκύτταρα και παράγουν πολύ μεγάλες ποσότητες μελανίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πανάδες σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος μας.

Ποιοι είναι οι τρεις τύποι πανάδων;

Οι πανάδες χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Επιδερμικός: Σε αυτή την περίπτωση οι πανάδες υπάρχουν μόνο στο πρώτο στρώμα της επιδερμίδας μας και τα όρια τους είναι σαφή.

Μεικτός: Αυτές οι πανάδες έχουν προχωρήσει λίγο περισσότερο στα στρώματα της επιδερμίδας μας, τα όρια τους δεν είναι και τόσο σαφή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ανταποκριθούν στην σωστή θεραπεία.

Δερματικός: Αυτό είναι το πιο δύσκολο είδος πανάδων καθώς έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βάθος στην επιδερμίδα μας, τα όρια τους δεν είναι συγκεκριμένα και οι πιθανότητες να υπάρχει κάποια θεραπεία ελάχιστες.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τις πανάδες;

 Ίσως ο πιο γνωστός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να επενδύσεις σε μία λευκαντική κρέμα, οι οποίες όμως μπορούν να καταπολεμήσουν τις πανάδες όταν αυτές είναι σε αρχικό στάδιο.

2ος τρόπος

Όσον αφορά στο δέρμα μας, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας πάντα την έννοια της πρόληψης. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Ένα από τα πιο σημαντικά μάλιστα είναι το αντηλιακό προσώπου. Η ακτινοβολία του ήλιου άλλωστε είναι η κυριότερη αιτία εμφάνισης πανάδων στην επιδερμίδα μας. Έτσι, όπου κι αν πας, όποια ώρα της ημέρας, όποια εποχή, θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεις αντηλιακό στο πρόσωπο σου. Εάν μάλιστα θέλεις να συνδυάσεις προστασία με στιλ μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου με ένα ψάθινο καπέλο.

3ος τρόπος

Επίσης, θα πρέπει να παρατηρείς πάντα τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς κυρίως στη βραδινή σου ρουτίνα και όχι το πρωί, καθώς όταν έρθουν σε έκθεση με τον ήλιο δημιουργούν πανάδες.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.(ρετινόλη)

4ος τρόπος

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Για εσένα που προτιμάς να αντιμετωπίσεις τις πανάδες με κάποιον πιο φυσικό τρόπο υπάρχει λύση. Η αλόη είναι ένα συστατικό που έχει αποτελέσματα σε δερματικές παθήσεις όπως οι πανάδες. Ο λόγος είναι πως η αλόη δεν δρα μόνο στο πρώτο στρώμα της επιδερμίδας μας αλλά εις βάθος. Το τζελ της αλόης -μπορείς να βρεις διάφορα προϊόντα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα- είναι κατάλληλο για τις πανάδες. Εφάρμοσε το στα συγκεκριμένα σημεία, άφησε το να δράσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια καθάρισε το σημείο με ζεστό νερό.

www.instyle.gr

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr