Τα 6 μυστικά μια πραγματικής κυρίας

Τα 6 μυστικά μια πραγματικής κυρίας

Βλάκα! Είσαι τυφλός; Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση γυναίκας, που μόλις έχει λερωθεί από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ακόμη και αν ο οδηγός σταματήσει και της ζητήσει συγγνώμη, μάλλον δεν θα το ακούσει. Μια πραγματικά εκλεπτυσμένη γυναίκα δεν θα έλεγε τίποτα, απλά θα έριχνε στον οδηγό ένα έκπληκτο βλέμμα.

Στην συνέχεια, θα πήγαινε στο σπίτι της να αλλάξει, αφού πρώτα είχε δεχτεί την ειλικρινή συγγνώμη του οδηγού. Μετά θα ξανακοίταζε το πρόγραμμά της, έχοντας επίγνωση της ανάγκης να αναθεωρήσει τα αρχικά της σχέδια, αλλά δεν θα στεναχωριόταν πολύ για αυτό.

Είναι δύσκολο να ορίσουμε την κομψότητα. Και όμως, η παρουσία της είναι πάντα αλάνθαστη. Υπάρχει στον τρόπο που μια γυναίκα περπατά, στον τρόπο που μιλάει, στην κίνηση των καρπών της, στο χαμόγελό της και σε μια πληθώρα άλλων πραγμάτων, που μαγεύουν τους ανθρώπους στο πέρασμά της.

Η κομψότητα έχει αποτελέσει θέμα πολλών άρθρων και ταινιών, αλλά ακόμα δεν μπορεί να οριστεί πλήρως. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί και να χαρακτηριστεί. Μπορούμε μόνο να την νιώσουμε και να την διαισθανθούμε. Μια κομψή γυναίκα ξέρει πάντα πως φαίνεται. Όταν σας κοιτάζουν οι άνθρωποι, τι είναι αυτό που βλέπουν; Μια γυναίκα που βιάζεται να πάει στην δουλειά της; Μια γυναίκα που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και έχει επιθετική συμπεριφορά; Μια γυναίκα σε στενάχωρη έκφραση που περιμένει το μετρό; Πως συνέβη αυτό; Πότε αυτή η μη ελκυστική εικόνα έγινε ο κανόνας;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όταν δεν προσπαθούμε να διατηρήσουμε την χαρούμενη έκφραση του προσώπου μας, φαινόμαστε σκυθρωποί και στεναχωρημένοι. Μια γυναίκα έχει πάντα επίγνωση του πως είναι το βλέμμα της. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει πάντα να χαμογελάτε, αλλά περισσότερο ότι η ελκυστικότητα πρέπει να είναι η δεύτερη φύση σας. Αυτό περιλαμβάνει το να παραμένετε γοητευτικές και λαμπερές, ακόμα και όταν είστε μόνες σας, όχι για να φαίνεστε όμορφες στους άλλους, αλλά για να απολαμβάνετε την όμορφη συντροφιά του εαυτού σας. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Μια αληθινή γυναίκα ξέρει πως να χαλαρώνει και να επιβραδύνει. Της αρέσει να ακούει τον ήχο της σιωπής. Θα προτιμούσε να κοιτάζει τα σύννεφα από την οθόνη του κινητού της. Ό,τι και αν κάνει, ποτέ δεν εξωθεί τον εαυτό της στα όρια της απόλυτης εξάντλησης. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να στο να εξαντλείσαι στην δουλειά για να πετύχεις ή να ευχαριστήσεις τους αγαπημένους σου. Από την άλλη πλευρά, όταν αισθανόμαστε χαλαροί και σε αρμονία με τον κόσμο μας, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Φροντίστε να αναπληρώνετε πάντα τις “εσωτερικές μπαταρίες” σας, για να είστε λαμπερές και να φέρνετε το φως και στην ζωή των άλλων. Η κομψότητα είναι αδύνατον να αποτινάξει την ισορροπία.

Μια πραγματικά κομψή γυναίκα γελάει μπροστά στις αντιξοότητες. Δεν προσβάλλεται εύκολα και δεν θεωρεί, ότι οι λιγότερο ευχάριστες εκπλήξεις της ζωής είναι προσωπική προσβολή. Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι έχουν χιλιάδες λόγους για να πέσουν στην παγίδα της αυτολύπησης. Είναι στο χέρι μας το πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε τέτοια ευκαιρία. Μια κομψή γυναίκα βάζει την πνευματική της ευημερία πάνω από όλα τα υπόλοιπα. Επίσης, μια πραγματικά κομψή γυναίκα δεν νιώθει την ανάγκη να κουτσομπολέψει τις κακοτυχίες και τις δυστυχίες των άλλων ανθρώπων. Δεν υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Να είστε δεκτικές στις φιλοφρονήσεις.

Μια γυναίκα που έχει στυλ είναι πάντα το κέντρο της προσοχής. Ξέρει πως να δεχτεί συγχαρητήρια και τον θαυμασμό των άλλων ανθρώπων. Δεν κρύβεται από την δημοτικότητα, αλλά ούτε τυφλώνεται από αυτή. Ξέρει την αξία της. Όταν ένας συνάδελφος της κάνει ένα όμορφο σχόλιο για την εμφάνισή της, δεν του απαντάει: “Έλα μωρέ, αυτή η μπλούζα είναι πολύ παλιά.” Απλά τον ευχαριστεί για τα ωραία λόγια του. Μια αληθινή γυναίκα νιώθει άνετα με το σώμα της. Η θεωρία, ότι μια γυναίκα για να θεωρείται κομψή και όμορφη πρέπει να έχει τις τέλειες αναλογίες είναι τελείως λανθασμένη και ξεπερασμένη.

Μια γυναίκα για να είναι κομψή δεν χρειάζεται να φαίνεται τέλεια σε ένα στενό παντελόνι ή να φοράει ένα φόρεμα 2 νούμερα μικρότερο. Χρειάζεται απλά τα ρούχα της να είναι σε αρμονία με το σώμα της. Τα χυμώδη σώματα είναι πολύ όμορφα, όταν δεν περιορίζονται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης μόδας. Η κομψότητα δεν είναι ποτέ σκλάβος των κανόνων και των συμβάσεων. Ο τελευταίος κανόνας μιας πραγματικά κομψής γυναίκας είναι, ότι δεν υποδουλώνεται σε κανόνες και συμβάσεις.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φορέσεις τακούνια σε μια εκδρομή στην εξοχή ή σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα και να μην μπορείς να αντέχεις τον πόνο στα πόδια σου μετά. Να ακούτε το ένστικτό σας. Αν νομίζετε, ότι τα φυσικά μαλλιά σας, σας πάνε μην τα πειράξετε. Πιθανόν, να δείχνετε πολύ πιο όμορφη με σαγιονάρες, παρά με άβολα ψηλά τακούνια. Ό,τι και αν κάνετε μην εγκλωβίσετε την προσωπικότητά σας μέσα σε ένα λευκό ή μαύρο κλασικό φόρεμα. Mariah Korotkaya

/www.tilestwra.com

Μυθιστόρημα αυτογνωσίας: ‘ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΆΓΕΨΑΝ ΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟ»

Αποσπάσματα του βιβλίου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr