Μάσκα προσώπου για να μην χρειάζεσαι μακιγιάζ το καλοκαίρι

Μάσκα προσώπου για να μην χρειάζεσαι μακιγιάζ το καλοκαίρι

Χάρη στα superfoods που αποτελούν τα βασικά συστατικά της

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Στον ελεύθερο χρόνο μου, προσπαθώ να ανακαλύπτω διαρκώς νέους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσω να φροντίσω πιο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά την επιδερμίδα μου. Συνήθως, όταν είμαι λοιπόν στο σπίτι, ανοίγω τα βιβλία μου, διαβάζω για τις ευεργετικές ιδιότητες μπαχαρικών, ελαιών και άλλων προϊόντων κι έπειτα, κατευθύνομαι προς την κουζίνα μου για να δω ποια από αυτά υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια μου και μου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσω μια συνταγή με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κάπως έτσι, κατέληξα στον συνδυασμό τεσσάρων superfoods, με εξαιρετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και έφτιαξα μια μάσκα προσώπου που δρα κατά της ακμής, των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και χαρίζει στο πρόσωπο λάμψη και νεανική όψη.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι ο κουρκουμάς, το μέλι, το γιαούρτι και η βρώμη και παρακάτω θα βρεις μερικούς πολύ πειστικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη μάσκα.

Κουρκουμάς

Ένα από τα πιο αγαπητά μπαχαρικά της ινδικής κυρίως κουζίνας, με υπέροχο χρυσαφί χρώμα. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη, μειώνει τις ρυτίδες, δρα αποτελεσματικά κατά της ροδόχρου ακμής, βοηθάει αρκετά στη μείωση των μαύρων κύκλων, ενώ αφήνει το δέρμα πιο απαλό και λαμπερό.

Μέλι

Νόστιμο και θρεπτικό, το μέλι δεν λείπει ποτέ από κανένα σπίτι. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιβακτηριακό, που δρα αποτελεσματικά στον καθαρισμό του προσώπου και την απομάκρυνση βλαβερών στοιχείων από τους πόρους. Ακόμη, στην περίπτωση που το δέρμα έχει τάση ακμής, το μέλι μπορεί να μειώσει τις εξάρσεις γιατί καταπολεμά τα μικρόβια και τους μύκητες. Έχει επουλωτική δράση και αυξάνει την αναγέννηση των ιστών. Αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος με αποτέλεσμα τα σημάδια να εξασθενούν. Προστατεύει την επιδερμίδα, την ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη.

Γιαούρτι

Το καταναλώνεις σαν ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ, όμως αξίζει να το χρησιμοποιήσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, μιας και το γιαούρτι δρα ως φυσικό καλλυντικό και έχει να προσφέρει πολλές ιδιότητες οποιοσδήποτε κι αν είναι ο τύπος της. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε λιπαρά, βιταμίνες και κυρίως η βιταμίνη Α και γαλακτικό οξύ, συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά στην ανάπλαση, την ανανέωση και την άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας. Όμως είναι ένας καλός σύμμαχος και κατά της ακμής, επειδή περιέχει πολύτιμα προβιοτικά, που έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση.

Βρώμη

Κάνει καλό στον οργανισμό και είναι ιδιαίτερα χορταστική, όμως έχει αντιοξειδωτική δράση, που κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα, ενώ οι πολυφαινόλες της δρουν ως αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργικά στοιχεία.

DIY μάσκα περιποίησης

Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη αλεσμένη, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Όταν η πάστα δημιουργηθεί και το αποτέλεσμα είναι ομοιογενές, άπλωσε την στο πρόσωπο, με προσοχή ώστε να μην καλύψεις τα μάτια. Μην ξεχνάς, ότι η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και μετά πλύνε καλά το πρόσωπο με χλιαρό νερό.

www.marieclaire.gr

Έλαιο βρώμης από τα μυστικά ομορφιάς..

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr