7 tips για ενυδατωμένη επιδερμίδα όλο το χρόνο

7 tips για ενυδατωμένη επιδερμίδα όλο το χρόνο

Κράτησε την επιδερμίδα σου φρέσκια και υγιή με αρκετή υγρασία όλο το χρόνο.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη
Όταν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, μπορεί να φαίνεται θαμπή, άτονη και ξηρή. Το νερό είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία της επιδερμίδας, όπως είναι για το υπόλοιπο του σώματος. Με την κατάλληλη φροντίδα και ενυδάτωση, θα μπορούσες να λύσεις μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα της επιδερμίδας σου. Ακολούθησε αυτές τις 7 χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη όλο το χρόνο.

1. Μην στεγνώνεις υπερβολικά
Ο υπερβολικός καθαρισμός ή το έντονο τρίψιμο της επιδερμίδας σου μπορεί πραγματικά να κάνει ζημιά σε αυτή. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και να χαλάσει τη φυσική ισορροπία της υγρασίας. Αντί να χρησιμοποιείς σκληρά καθαριστικά, προτίμησε ένα που βασίζεται σε φυσικά συστατικά και δεν απορροφά την υγρασία από την επιδερμίδα.

2. Ενυδάτωσε όλο το σώμα
Όταν φροντίζεις την επιδερμίδα σου, δεν είναι μόνο το πρόσωπό σου που χρειάζεται βοήθεια στο θέμα ενυδάτωση. Επιλέξτε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου (oil-free, αν έχεις λιπαρό δέρμα) για να ξεδιψάσει η επιδερμίδα του προσώπου σου, αλλά για το σώμα σου φρόντισε να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.

3. Πιες αρκετό νερό
Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ συμβουλή, αλλά χρειάζεται επανάληψη. Πρέπει να έχεις νερό στο σώμα σου, ώστε να θρέψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Φρόντισε να πίνεις 7-8 ποτήρια νερό καθημερινά έτσι ώστε όλα τα όργανα του σώματος να έχουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστεί.

 

4. Κάνε απολέπιση, αλλά όχι πολύ
Μια τακτική απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας από το πρόσωπο και το σώμα σου, έτσι ώστε το Johnson’s Baby Oil να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Μην τρίβεις πολύ σκληρά και μη χρησιμοποιείς απολεπιστικό κάθε μέρα, όμως, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας, όπως αναφέρεται και στη συμβουλή 1.

5. Κόψε τις κακές συνήθειες.

Μπορεί να έχεις κάποιες συνήθειες που πραγματικά βλάπτουν την επιδερμίδα σου και μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσής της. Το κάπνισμα, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ και οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης θα απορροφήσουν όλη την υγρασία από την επιδερμίδα σου. Με την πάροδο του χρόνου, θα δεις τα αποτελέσματα με χαλάρωση και ρυτίδες. Κόψε αυτά τα στοιχεία από τη ζωή σου εντελώς, ή περιόρισε αυτές τις συνήθειες στο ελάχιστο, για χάρη της επιδερμιδας σου.

6. Να τρως καλά
Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθεί η επιδερμίδα σου υγιής. Όταν δίνεις στο σώμα σου τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται εσωτερικά, τα αποτελέσματα θα φανούν και εξωτερικά. Θρέψε τοον οργανισμό σου με αρκετά φυσικά λιπαρά οξέα για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να παραμείνει ενυδατωμένη και ελαστική.

7. Περιόρισε την έκθεση
Αποφεύγοντας να εκθέτεις την επιδερμίδα σου σε επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να κάνει πολλά για να βελτιώσει την υγεία της και να την κρατήσει ενυδατωμένη. Μερικά πράγματα που μπορούν να βλάψουν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου περιλαμβάνουν ακραία ηλιακή ακτινοβολία, έντονη ζέστη και τσουχτερό κρύο. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, να είσαι βέβαιη ότι προστατεύεις την επιδερμίδα σου από αυτά τα στοιχεία.

Ακολούθησε αυτά τα βασικά tips και η επιδερμίδα σου θα φαίνεται φρέσκια και υγιής ακριβώς όπως πρέπει!

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr