Κι όμως αυτή η τροφή «κόβει» χρόνια και χαρίζει τέλεια εμφάνιση

Κι όμως αυτή η τροφή «κόβει» χρόνια και χαρίζει τέλεια εμφάνιση

Θεωρείται το μυστικό της αντιγήρανσης

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Είναι γεγονός πως κάθε φορά που ακούς για ένα νέο καλλυντικό το οποίο υπόσχεται νεανική και λαμπερή εμφάνιση (άρα και επιδερμίδα), ενθουσιάζεσαι αμέσως και σπεύδεις να το αγοράσεις. Όμως, όσα τέτοια προϊόντα ομορφιάς και να ενσωματώσεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς, εάν παράλληλα δεν προσέχεις τη διατροφή σου, δεν πρόκειται να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ομορφιά άλλωστε, μην ξεχνάς, πως πηγάζει πρώτα από όλα από μέσα μας. Την ίδια άποψη έχουν και οι ειδικοί σε θέματα γυναικείας υγείας και διατροφής, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι καταναλώνοντας καθημερινά ορισμένες τροφές που έχουν αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, μπορεί κανείς να σταματήσει το χρόνο και να βελτιώσει την εικόνα του.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Μια τέτοια τροφή είναι και το μανιτάρι Reishi, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο και με την Ayurveda. Θεωρείται superfood και έχει χρησιμοποιηθεί για τις διάφορες ιαματικές του ιδιότητες για χιλιάδες χρόνια. Στην Κίνα το όνομα του μανιταριού Reishi αποτελεί “ένα συνδυασμό πνευματικής δύναμης και την ουσία της αθανασίας. Συνδέεται με την επιτυχία, την ευημερία, τη θεία δύναμη και τη μακροζωία”.

Το συγκεκριμένο μανιτάρι έχει ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση, ενισχύει την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την πνευματική διαύγεια, ενώ βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Ως προς την ομορφιά, η δερματολόγος Jeannette Graf υποστηρίζει, ότι πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Το μανιτάρι Reishi επανορθώνει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, χαρίζει ομοιόμορφο τόνο, επανορθώνει και ενισχύει τα κηραμίδια γνωστά και ως ceramides (τα ελαιώδη, λιπόφιλα μόρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα και κυρίως στην επιφάνειά της, την κεράτινη στιβάδα, τα οποία συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του). Επίσης αυτό το μανιτάρι όταν χρησιμοποιείται σε μορφή εκχυλίσματος, μπορεί να καταπολεμήσει δυσχρωμίες του δέρματος και σημάδια ακμής.

Τέλος, είναι ένα superfood, που μειώνει το στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, χαρίζοντας μια λαμπερή όψη στο πρόσωπο.

Σε μορφή συμπληρώματος, τα μανιτάρια Reishi περιέχουν συνήθως λίγες ή καθόλου θερμίδες και ελάχιστη ποσότητα διαιτητικών ινών και πρωτεϊνών.

www.marieclaire.gr

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr