Γράψου σε μαθήματα Πιλάτες

Γράψου σε μαθήματα Πιλάτες

Γράψου σε μαθήματα Πιλάτες
Πρόκειται για μια σωματική δραστηριότητα που συστήνεται ιδιαιτέρως για την ενίσχυση όλων των οσφυϊκών και πυελικών μυών και την επίτευξη καλύτερης στάσης του σώματος ενώ την ίδια στιγμή δυναμώνει και το πυελικό έδαφος.

Για τις υγιείς γυναίκες, που δεν πάσχουν από προβλήματα πυελικού εδάφους, η μέθοδος Πιλάτες είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες ασκήσεις γυμναστικής που μπορούμε να βρούμε σήμερα, καθώς μεταξύ των στόχων της είναι η βελτίωση της γενικής στάσης του σώματος και η εξισορρόπηση των μυών που περιβάλλουν την οσφυϊκή περιοχή της πυέλου. Μεταξύ αυτών των μυών είναι οι κοιλιακοί και το πυελικό έδαφος, δηλαδή οι μύες που συμμετέχουν στη σταθερότητα του σώματος, στην υποστήριξη των σπλάχνων και στην εγκράτεια ούρων.

Το όφελος που παρέχεται από αυτήν τη μέθοδο είναι ότι σε κάθε άσκηση, η ενδυνάμωση και το τέντωμα των μυών δουλεύονται ταυτοχρόνως, το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για μια άσκηση που απαιτεί ακρίβεια και πολύ έλεγχο. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό, εάν εξασκείς τη μέθοδο Πιλάτες, να παρακολουθείσαι στα μαθήματα συνεχώς από εξειδικευμένους καθηγητές που λαμβάνουν υπόψη τούς μυς του πυελικού εδάφους και σε καθοδηγούν.

Η εκπαίδευση Πιλάτες χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς φυσιοθεραπευτές ως τεχνική αποκατάστασης για προβλήματα που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, τα γόνατα, τους γοφούς… αλλά πάντα μετά από μια διάγνωση και με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που δημιουργείται ειδικά από τον φυσιοθεραπευτή για τη συγκεκριμένη παθολογία του ασθενούς.

Ποιες είναι οι γυναίκες που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τα αποτελέσματα της μεθόδου Πιλάτες; Για τις εγκύους και τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση που δεν έχουν προβλήματα πυελικού εδάφους και θέλουν να τα αποτρέψουν, η μέθοδος Πιλάτες είναι μια άσκηση που συνιστάται ιδιαίτερα, δηλαδή δρα προληπτικά.

Ωστόσο, προσοχή, εάν υποφέρεις από απώλεια ούρων κι αισθάνεσαι αδυναμία στο πυελικό σου έδαφος πράγμα που σε εμποδίζει να διατηρήσεις το σφίξιμό του κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, εάν έχεις πυελικούς πόνους ή πρόπτωση (πτώση των οργάνων), είναι σημαντικό να συμβουλευτείς προηγουμένως έναν επαγγελματία ειδικευμένο στο πυελικό έδαφος.

Οι ασκήσεις Πιλάτες μπορεί να είναι πολύ απαιτητικές για ένα αδύναμο ή προβληματικό πυελικό έδαφος και αυτό μπορεί να οδηγήσει στη χειροτέρευση της κατάστασης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να γίνει αξιολόγηση από ειδικό και μόλις αποκατασταθεί η φυσιολογική δραστηριότητα του πυελικού εδάφους, να αρχίσεις τη μέθοδο Πιλάτες για να το διατηρήσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πηγή: Δρ. Carolina Walker

www.tenasynseola.gr

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr