Το αντηλιακό εμποδίζει το μαύρισμα; Ας ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει τελικά

Το αντηλιακό εμποδίζει το μαύρισμα; Ας ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει τελικά

Απαντάμε σε ένα από τα αιώνια καλοκαιρινά ερωτήματα των γυναικών.

Έχεις προμηθευτεί όλα τα αγαπημένα σου λαδάκια και νιώθεις έτοιμη πλέον να πηδήξεις στο πλοίο και να πας στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό. Με κίνδυνο να ακουστούμε σαν τη μαμά σου, θα ρωτήσουμε «αντηλιακό πήρες;;». Ξέρουμε τι σκέφτεσαι «μα θέλω να μαυρίσω!». Ε και; Ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τα πράγματα: Το αντηλιακό εμποδίζει το μαύρισμα;

Βοηθάει ο ήλιος με τα σπυράκια; Μπορώ να μαυρίσω αν φοράω αντηλιακό; Απαντάμε στις κορυφαίες ερωτήσεις για τα αντηλιακά

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Το μαύρισμα είναι η φυσική ενεργοποίηση της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης, η οποία απορροφά την UV ακτινοβολία, εμποδίζοντάς τη να βλάψει τους ιστούς του δέρματος.

Ο ρόλος του αντηλιακού
Το αντηλιακό παρέχει επιπλέον προστασία, τόσο από τις ακτίνες UVA, που οφείλονται για την φωτογήρανση, όσο και από τις ακτίνες UVB, που οφείλονται για τα ηλιακά εγκαύματα. Στα plus η προστασία που παρέχει από τον καρκίνο του δέρματος.

Το αντηλιακό εμποδίζει το μαύρισμα;
Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μπορεί να έχει ένα μόνο αποτέλεσμα: Ηλιακό έγκαυμα. Το αντηλιακό, όπως προαναφέρθηκε, προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά δεν παρεμποδίζει τη διαδικασία μαυρίσματος.

Η ηλιοθεραπεία, έχοντας κάνει εφαρμογή αντηλιακού, ίσως καθυστερήσει λίγο να σου δώσει τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αργά ή γρήγορα και ύστερα από αρκετές μέρες προοδευτικής έκθεσης στον ήλιο, πίστεψέ μας, θα αποκτήσεις το σοκολατένιο μαύρισμα που τόσο ποθείς -και μάλιστα χωρίς να έχεις προκαλέσει βλάβες στην επιδερμίδα σου!

Πότε λήγει το αντηλιακό, πόση ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να εφαρμόζεται και κάθε πότε να ανανεώνεται;

Το μόνο πράγμα που μπορεί να εμποδίσει τελείως το μαύρισμα είναι ένα φυσικό εμπόδιο, όπως τα ρούχα και το καπέλο. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λόγος να θυσιάσεις την υγεία της επιδερμίδας σου για το μαύρισμα, αφού με λίγη υπομονή, σίγουρα θα αποκτήσεις το χρώμα που επιθυμείς

www.missbloom.gr

 

Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών Αντηλιακή Και Για Μαύρους Κύκλους SPF-20 50ml

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr