Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα; Τι φταίει και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα; Τι φταίει και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Οι συμβουλές που θα σε σώσουν τώρα το καλοκαίρι!

Ήρθε η στιγμή που όλες φοβόμασταν: Η εποχή του «ξυρίζω κάθε μέρα τα πόδια μου και εξακολουθώ να μένω… μαλλιαρή». Τώρα το καλοκαίρι, που φοράμε διαρκώς σορτσάκια και φορέματα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε διαρκώς αποτρίχωση. Και κάπως έτσι ερχόμαστε αντιμέτωπες ξανά με ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα: Τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα. Σε τι οφείλεται αυτό το φαινόμενο και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα | Τι φταίει;
Αντιμέτωπες με το εν λόγω πρόβλημα έρχονται κατά κύριο λόγο οι γυναίκες που έχουν σγουρές τρίχες, οι οποίες από τη φύση τους είναι πιο ευεπίφορες στο να γυρίζουν προς τα μέσα. Εμφανίζεται επίσης συχνά στις λιπαρές ή με ακμή επιδερμίδες καθώς και σε γυναίκες με αυξημένη τριχοφυΐα. Στην επιδείνωση του προβλήματος συμβάλλει το ξύρισμα, καθώς η λεπίδα κόβει την τρίχα στην βάση της αντί να την αφαιρεί από την ρίζα.

Η αντιμετώπιση

Απολέπιση
Στις ήπιες μορφές της η ψευδοθυλακίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συστηματική απολέπιση -1 φορά την εβδομάδα- με ένα scrub ή ένα προϊόν με AHA ή ΒΗΑ.

Ακόμα να πας στην παραλία; Με αυτό το μακιγιάζ θα πετύχεις την ηλιοκαμένη όψη που ονειρεύεσαι

-Το σωστό ξύρισμα
Το ξύρισμα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις γυρισμένες προς τα μέσα τρίχες καθώς οι άκρες τους είναι πιο αιχμηρές και μπαίνουν πιο εύκολα στο δέρμα. Μην ξεχνάς να αλλάζεις συχνά τις λεπίδες στο ξυραφάκι σου και να χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος για καλύτερα αποτελέσματα.

Θυμήσου επίσης να ξυρίζεσαι προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Διαφορετικά, κόβονται από πιο αιχμηρή γωνία και είναι πιο πιθανό να γυρίσουν προς τα μέσα.

Ιδανικά προτιμάται η επιλογή μιας διαφορετικής μεθόδου αποτρίχωσης, όπως το lazer ή ακόμα και το κερί.

Αν η φλεγμονή παραμένει, αναζήτησε τη συμβουλή του δερματολόγου σου.
www.missbloom.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr