Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα

Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα

Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν αντιδρά σε αυτή ή και τα δυο μαζί.
Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα

Χυμοί για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτή η ασθένεια μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως σε γενετικούς παράγοντες, παχυσαρκία, στρες, κακή διατροφή, άλλες ασθένειες, επεμβάσεις, φάρμακα, ιούς.

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν αντιδρά σε αυτή ή και τα δυο μαζί.

Ποια είναι τα είδη του διαβήτη;

Υπάρχουν δυο είδη διαβήτη και το κάθε είδος έχει διαφορετικές αιτίες και παράγοντες κινδύνου:

Διαβήτης τύπου 1: είναι ένα είδος διαβήτη που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά προσβάλλει κυρίως παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Με αυτό το είδος διαβήτη, το σώμα δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη ή παράγει πολύ μικρή ποσότητα επειδή τα κύτταρα που ευθύνονται για την παραγωγή της σταματούν να λειτουργούν σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι να κάνετε καθημερινά μια ένεση ινσουλίνης, η δοσολογία της οποίας θα πρέπει να υποδεικνύεται από το γιατρό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Διαβήτης τύπου 2: Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη. Επηρεάζει συνήθως ηλικιωμένους ανθρώπους, άνω των 60, αλλά στις μέρες μας προσβάλλονται επίσης και άνθρωποι νεότερης ηλικίας λόγω παχυσαρκίας και κακής διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ο διαβήτης ανιχνεύεται συνήθως όταν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.
Διαβάστε ακόμα: 7 ενδείξεις για την πρόωρη ανίχνευση του διαβήτη

Ποια είναι τα συμπτώματα του διαβήτη;
Ο διαβήτης τύπου 2 αναπτύσσεται αργά στους περισσότερους ασθενείς και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζονται συμπτώματα παρά μόνον όταν η ασθένεια έχει ήδη προχωρήσει αρκετά.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν λόγω του διαβήτη είναι, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Συχνοουρία.
Διαρκής δίψα.
Κόπωση.
Αργή επούλωση.
Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.
Τριχόπτωση και απώλεια δοντιών.
Υπερβολική απώλεια βάρους.
Θολή όραση.

Γίνεται να ελέγξουμε φυσικά το διαβήτη;

Αν και οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη, θα πρέπει να βρίσκονται υπό την παρακολούθηση κάποιου γιατρού προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι όλα βαίνουν καλώς, ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το διαβήτη τύπου 2 και θα σας παρουσιάσουμε θεραπείες που θα μπορέσουν να προωθήσουν την παραγωγή ινσουλίνης. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, ίσως κάποιοι από τους παρακάτω χυμούς να σας βοηθήσουν.

Χυμός με σπανάκι, καρότο και σέλινο για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2

Αυτός ο χυμός συνδυάζει τις ιδιότητες του σπανακιού, των καρότων και του σέλινου για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Οφέλη:

Το καρότο είναι μια τροφή πλούσια σε κάλιο, απαραίτητη για την εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου – πολύ συχνά συσχετίζεται με την υπέρταση (υψηλή πίεση του αίματος). Αυτή η τροφή ρυθμίζει επίσης το αίμα και βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όρασης σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. 

meygeia.gr

Πικρόξυλο βότανο: για ρύθμιση ζαχάρου, χοληστερίνη, αδυνάτισμα κ.α..

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr