6 τεχνικές μασάζ που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

6 τεχνικές μασάζ που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Ωραίο το μασάζ στις απλώστρες στην παραλία το καλοκαίρι; Σε ένα οργανωμένο spa, ξενοδοχείο ή ινστιτούτο είναι καλύτερο.

Το μασάζ σώματος δεν είναι πολυτέλεια, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης και ένας από τους καλύτερους τρόπους να απαλλαγείς από τις εντάσεις και το στρες, να χαλαρώσεις και να ενισχύσεις την αντοχή και την ενέργειά σου. Αυτές είναι οι 6 τεχνικές μασάζ που πρέπει να δοκιμάσεις για να αναζωογοννηθείς.

6 τεχνικές μασάζ που πρέπει να δοκιμάσεις

1 Tui Na

Το Tui Na (Τούι Να ή αλλιώς κινέζικη μάλαξη) είναι μια αρχαία κινέζικη θεραπευτική τέχνη και περιλαμβάνει πάνω από 100 τεχνικές μάλαξης και πίεσης. Ο θεραπευτές αντί να χρησιμοποιεί βελόνες πιέζει και μαλάζει συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία που τονώνουν και φέρνουν σε ισορροπία τα ενεργειακά κανάλια που ρέουν στο σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται αναζωογόνηση στην μυική μάζα, στους τένοντες και στις κλειδώσεις. Έχει δύο τεχνικές: 1) το Yang που θεραπεύει την επιφάνεια του σώματος και το 2) Yin που είναι ιδανικό για παθήσεις των εσωτερικών οργάνων.
Ιδανικό για: Προβλήματα στο μυϊκό και σκελετικό σύστημα, όπως πόνο και δυσκαμψία στον αυχένα, στους ώμους ή στη μέση. Ιδανικό για την ισχιαλγία αλλά και για τον πονοκέφαλο.

2 Lomi Lomi

Ένα ενεργειακό μασάζ που έχει ρίζες στα νησιά της Χαβάης. Η φιλοσοφία του είναι ότι ο θεραπευτής (Kahuna) διαχειρίζεται την ενέργεια του σύμπαντος (Mana) η οποία εισέρχεται σε αυτόν για να την διοχετεύσει σε όλο το σώμα του αποδέκτη για θεραπευτικό σκοπό. Χρησιμοποιώντας τους πήχεις, τις παλάμες και τα δάχτυλα ο θεραπευτής κάνει συνεχόμενες μακριές, ρυθμικές κινήσεις οι οποίες μοιάζουν με κύμα. Επίσης, «δουλεύονται» ταυτόχρονα διάφορα σημεία του σώματος και αυτό σε βοηθά να χαλαρώσεις, δεδομένου ότι είναι αδύνατο για τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί σε δύο σημεία ταυτόχρονα, επιτυγχάνοντας ισορροπία, ηρεμία και αρμονία. Με το Lomi Lomi καθαρίζεται και απομακρύνεται η αρνητική ενέργεια από το σώμα, ξεμπλοκάρεται η ροή της ενέργειας, τα τσάκρα.
Ιδανικό για: το μυϊκό, κυκλοφορικό, λεμφικό, ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα.

3 Αγιουβερδικό

Η Αγιουρβέδα είναι σανσκριτική λέξη, που σημαίνει «Η επιστήμη της ζωής» (από το ayuh που σημαίνει ζωή και το veda που σημαίνει επιστήμη). Το αγιουρβεδικό μασάζ γίνεται σε ολόκληρο το σώμα με ζεστά αγιουρβεδικά έλαια, δίνοντας έμφαση στα σημεία marmas τις περιοχές δηλαδή του σώματος, όπου συναντιούνται αρτηρίες, τένοντες, κόκκαλα, αρθρώσεις.
Ιδανικό για: Χαλάρωση, ευεξία, υγεία και νοητική διαύγεια, ενώ μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως στρες, άγχος, αϋπνίες, σωματικοί πόνοι, πονοκέφαλοι και ημικρανίες.

4 Deep tissue massage

Θεωρείται από τα πιο δημοφιλή είδη μασάζ, χαλαρώνει τους μυς και απελευθερώνει την ένταση από πιασίματα και χρόνιες μυϊκές παθήσεις. Εφαρμόζεται κυρίως σε αθλητές με έντονη καταπόνηση και όσους κάνουν έντονη φυσική δραστηριότητα. Επιτυγχάνεται με αργά, ρυθμικά χτυπήματα είτε με τα χέρια ή βαθιές δακτυλικές πιέσεις ή με τους αγκώνες καθώς δρα βαθιά στο μυϊκό ιστό «σπάζοντας» και απελευθερώνοντας τις τοξίνες που συγκεντρώνονται στους μυς. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις φλεγμονές που προκαλούν πόνο.
Ιδανικό για: να απαλλαγείς από την ένταση και τους χρόνιους μυϊκούς πόνους.

5 Ινδικό μασάζ κεφαλής

Εφαρμόζεται με έλαια στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο κρανίο, καθώς και στον αυχένα και στους ώμους. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα πιέσεων και ρυθμών και οι κινήσεις γίνονται με τον αντίχειρα, το δείκτη, τις παλάμες ακόμη και με τον πήχη.
Ιδανικό για: ανακούφιση από το στρες, πονοκεφάλους, ημικρανίες και μυοσκελετικούς πόνους, τριχόπτωση, αντιγήρανση.

6 Watsu

Προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων water και shiatsu και πρόκειται για έναν συνδυασμό υδροθεραπείας και shiatsu. Η τεχνική αυτή φαρμόζεται μέσα σε πισίνα αφού πρόκειται για μια μορφή παθητικής υδροθεραπείας. Χρησιμοποιεί διατάσεις, σπειροειδείς κινήσεις, ταλαντεύσεις και πιέσεις σε σημεία βελονισμού.
Ιδανικό για: μείωση του στρες, βελτίωση της στάσης του σώματος, διεύρυνση της αναπνοής και καταπολέμηση της αΰπνίας.

www.wefit.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr