6 τροφές που καίνε τα λίπη και κοστίζουν κάτω από 1 ευρώ

6 τροφές που καίνε τα λίπη και κοστίζουν κάτω από 1 ευρώ

Πες “αντίο” στο λίπος και στα περιττά κιλά… τρώγοντας.

Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι πάντα το ζητούμενο για κάθε υγιή οργανισμό και τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που στρέφονται σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής προσπαθώντας να διατηρήσουν μια καλή φυσική κατάσταση και φυσικά να βελτιώσουν το σώμα τους. Το λίπος είναι πάντα ένα μεγάλο εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είτε θέλουν να χάσουν κιλά ή να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος. Το να χάσει κανείς λίπος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ωστόσο υπάρχουν τροφές που όταν τις καταναλώνουμε βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποχαιρετήσει το λίπος και να παραμείνει υγιής.

Το να εντάξει κανείς υγιεινές τροφές, που καίνε το λίπος, στη διατροφή του δεν είναι πλέον δύσκολη διαδικασία. Πρόκειται για τρόφιμα που μπορείς να τα προμηθευτείς σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και να καταναλώσεις σε ημερήσια βάση, ισορροπώντας τα επίπεδα λίπους στο σώμα σου και ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή που συνεπακόλουθα οδηγεί στην απώλεια βάρους. Στο φυλλάδιο Lidl υπάρχει κάθε εβδομάδα μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τροφές που καίνε τα λίπη και μάλιστα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Αντίστοιχα προϊόντα μπορεί κανείς να βρει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία ενώ με μια απλή έρευνα αγοράς θα πετύχει σίγουρα χαμηλές τιμές και έξυπνες προσφορές.

Πράσινο τσάι

Σίγουρα έχεις ακούσει πως το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό, χαλαρωτικό αλλά και υγιεινό. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις ωστόσο είναι πως αποτελεί ένα πολύ ισχυρό όπλο στη μάχη με το λίπος. Βοηθά δραστικά στην απώλεια βάρους και στην αντιμετώπιση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Μεταξύ άλλων ενισχύει τον μεταβολισμό και αποτελεί ένα ιδανικό ρόφημα για όσους θέλουν να χάσουν εύκολα κιλά.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και λίπος από το σώμα σου. Το ασβέστιο που περιέχει εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό και έτσι αποτελεί έναν πολύ καλό σύμμαχο κατά του περιττού βάρους. Παράλληλα, καταναλώνοντας γιαούρτι νιώθουμε ότι χορταίνουμε πιο εύκολα.

Κανέλα

Η κανέλα περιορίζει δραστικά την αίσθηση της πείνας, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αποτελεί ένα πολύ ισχυρό όπλο αποτοξίνωσης και βοηθά στην καύση του λίπους. Μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα στο πράσινο τσάι, το γιαούρτι ή τον καφέ μας και να μεγιστοποιήσουμε έτσι τα δραστικά οφέλη των τροφών.

Μπανάνες

Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες βοηθά τον μεταβολισμό του σώματός μας, τον ξυπνά και τον ενισχύει αισθητά. Οι μπανάνες αλλά και το κάλιο ευρύτερα (που μπορούμε επίσης να βρούμε στα πορτοκάλια ή το γάλα) δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας, εάν θέλουμε να κάψουμε γρήγορα περιττό λίπος.

Καρπούζι

Αρκετοί διατροφολόγοι τονίζουν τη σπουδαιότητα της συχνής κατανάλωσης νερού για την αντιμετώπιση της πείνας. Τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού μειώνουν την αίσθηση της πείνας καθώς διατηρούν το στομάχι μας γεμάτο. Το καρπούζι έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας ενώ παράλληλα τον ενισχύουν με βιταμίνες Α και C ενώ σύμφωνα με μελέτες συμβάλει και στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Πρόκειται για μια τροφή που καίει το λίπος και βοηθάει ουσιαστικά στην απώλεια βάρους και σίγουρα (ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού) αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ ή βραδινή φρουτοσαλάτα.

Ποπ κορν

Ίσως ένα πολύ γευστικό και ελκυστικό σνακ που περιέχει ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθεια απομάκρυνσης του περιττού λίπους από το σώμα μας. Ο λόγος για το ποπ κορν το οποίο είναι υγιεινό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας, χωρίς λιπαρά ή ζάχαρη.

 Πηγή: www.wefit.gr

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr