Πρόληψη ρυτίδων και αντιγήρανσης με φυτικά λάδια. Τι κάνει το καθένα και πως τα χρησιμοποιούμε

Πρόληψη ρυτίδων και αντιγήρανσης με φυτικά λάδια. Τι κάνει το καθένα και πως τα χρησιμοποιούμε

Πρόληψη ρυτίδων και αντιγήρανσης με φυτικά λάδια
Ένας φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας χωρίς να το επιβαρύνουμε με επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα καλλυντικά του εμπορίου είναι τα φυτικά λάδια. Τα φυτικά λάδια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την περιποίηση του δέρματος, επειδή προσφέρουν ελαστικότητα και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Ε, Α. Β, D κι έτσι δρουν αποτελεσματικά κατά του ξηρού, σκληρού και θαμπού δέρματος.

από την Ζωή Κυροπούλου

Ευεργετικά λάδια είναι τα παρακάτω:

-Ένα από τα πιο σημαντικά λάδια για την ελαστικότητα και θρέψη του δέρματος είναι το νυχτολούλουδο το οποίο, χρησιμοποιείται πιο συχνά σαν διατροφικό συμπλήρωμα, είναι όμως εξίσου ευεργετικό και στην φροντίδα του δέρματος. Μειώνει αισθητά τη διαδερμική απώλεια νερού και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα επιφανειακά τριχοειδή αγγεία. Σιδερώνει τις ρυτίδες. Σαν συμπλήρωμα, εξαφανίζει μαγικά το  προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο αλλά και όλα τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης. Συμβουλευτείτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί. Απαγορεύεται σε επιληπτικά άτομα.

Tο λάδι αβοκάντο είναι πλουσιότατο σε όλες τις παραπάνω βιταμίνες, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και είναι ευεργετικό κατά των λεκέδων που προκαλεί το γήρας. Φροντίζει και προστατεύει ιδαίτερα τις ώριμες επιδερμίδες. Επουλώνει καταστροφές της επιδερμίδας μετά την ηλιοθεραπεία.

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι η κορυφαία επιλογή για την αντιμετώπιση και πρόληψη των λεκέδων που αφήνει ο ήλιος. Είναι επίσης εξαιρετικό για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος αλλά και τονωτικό του λιπαρού! Δρα κατά των ρυτίδων, της ακμής και επιταχύνει την επούλωση των ουλών από χειρουργείο.

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Χρησιμοποιείται για μασάζ, μάσκες προσώπου και για τον καθαρισμό του προσώπου έπειτα από έντονο μακιγιάζ.

Το αραχιδέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε κρέμες προσώπου – μόνο στις φυτικές. Δεν οξειδώνεται εύκολα.

Το βερικοκέλαιο πολλές φορές είναι πολύ πιο ευεργετικό από το αμυγδαλέλαιο αφού κάνει την επιδερμίδα να λάμπει εξαιρετικά και ιδιαίτερα. Βγαίνει από τα κουκούτσια του βερίκοκου και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και σε λιπαρό δέρμα, επειδή δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Το δαφνέλαιο βγαίνει από τα δαφνοκούκουτσα και χρησιμοποιείται κυρίως σε λάδια και μάσκες μαλλιών, για τόνωση.

Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α και μεταλλικά άλατα. Έχει επουλωτικές, αναλγητικές και αντιαιμορραγικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείτε και ως self tun πάνω σε βρεγμένη επιδερμίδα την νύχτα. Είναι μάλιστα φυσικό χρωστικό και δεν ξεβάφει πάνω στο δέρμα ή στα ρούχα ενώ απλώνεται χωρίς κόπο ομοιόμορφα.

Το σησαμέλαιο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μασάζ, αλλά και για προσθήκη σε καλλυντικά. Προσοχή όταν λέμε ότι είναι κατάλληλο για μασάζ εννοούμε ότι είναι σούπερ για μασάζ! Αναβαθμίζει το άγγιγμα του μασέρ και το σώμα «διαβάζει» καλύτερα τις θεραπευτικές κινήσεις των χεριών. Μπορείτε για τον σκοπό αυτό, ακόμη και να το απαιτήσετε από τον μασέρ σας ή να του το προσφέρετε εσείς για την συνεδρία σας. Είναι επίσης ελαφρύ αντηλιακό, πλούσιο σε λινολεϊκό και αραχιδικό οξύ. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ άλλων, απαλείφει  τις ραγάδες και κάνει πυκνότερη την επιδερμίδα!

-Άλλο ένα καταπληκτικό έλαιο, το σιτέλαιο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,0,  Ε και λεκιθίνη. Κατάλληλο για προσθήκη σε κρέμες και μάσκες για τη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών. Αφήνει ένα δέρμα υπέροχο σαν βελούδο και υπέροχο στην αφή. Τροφοδοτεί και θεραπεύει άμεσα την επιδερμίδα που έχει μεγάλες ανάγκες από βιταμίνες.

-Το σογιέλαιο, πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, αραχιδικό και παλμιτικό, αποτελεί τροφή για ξηρό δέρμα προσώπου και σώματος.

-Το σταφυλοκουκουτσέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως σαν λάδι μασάζ στην αρωματοθεραπεία, αλλά και για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος. Δεν προκαλεί αλλεργία. Ιδανικό όλη την διάρκεια του χρόνου αλλά επιτακτικότερο την περίοδο της Άνοιξης όπου το δέρμα έχει βαρύνει από τα κλειστά ρούχα ή το βαρύ μακιγιάζ.

Το λάδι jojoba χρησιμοποιείται εκτεταμένα τόσο για μασάζ όσο και για προσθήκη σε διάφορα καλλυντικά. Μαλακώνει το δέρμα και τα μαλλιά και χρησιμοποιείται για τη φροντίδα πληγών και δερματικών παθήσεων. Ελαφρύ αντηλιακό.

Τρόπος χρήσης:

Τα φυτικά λάδια τα χρησιμοποιούμε σκέτα ή αναμεμειγμένα μεταξύ τους – ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας. Τα εφαρμόζουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις στο λαιμό και στο πρόσωπο ή κάνουμε με αυτά μασάζ σε όλο το σώμα. Μπορούμε επίσης να τα προσθέσουμε στο νερό του μπάνιου ή στα άλατα του μπάνιου μας. Μπορούμε, τέλος, να τα προσθέσουμε σε φυτικά γαλακτώματα και κρέμες για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας.

Όλα τα φυτικά έλαια από τα μυστικά ομορφιάς.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα