6 λόγοι που τα ούρα σου έχουν δυσάρεστη οσμή

6 λόγοι που τα ούρα σου έχουν δυσάρεστη οσμή

Αυτό που πας στην τουαλέτα για να ουρήσεις και το αποτέλεσμα είναι κάπως έντονα κίτρινο με μία περίεργη ή και δυσάρεστη οσμή; Σου συμβαίνει; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πού μπορεί να οφείλεται; Όχι, δεν φταίει μόνο ο καφές που μόλις ήπιες. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που το προκαλούν, σε κάποιες περιπτώσεις κάπως πιο ανησυχητικοί.

Μαριλέλλα Αντωνοπούλου

Δεν είναι τυχαίο που οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν την οσμή και την όψη των ούρων ως ένδειξη καλής ή κακής υγείας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα ούρα είναι διαυγή και άοσμα. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως:

Ό,τι φανερώνει για την υγεία σου η δυσάρεστη οσμή των ούρων

Είσαι αφυδατωμένη

Ο Νο1 λόγος που τα ούρα σου σε κάνουν να νιώθεις άβολα; Δεν πίνεις πολύ νερό και το σώμα σου εκπέμπει σήμα. Αύξησε το νερό μαθαίνοντας να πίνεις προληπτικά, προτού αρχίσεις να διψάς. 8 ποτήρια νερό είναι απαραίτητα.

Τα ούρα σου επηρεάζονται από τις τροφές
Μήπως σπαράγγια; Λαχανάκια Βρυξελλών; Ένα φαγητό με πολύ μπαχάρι; Σκόρδο; Κάρυ; Σολομό; Οι έρευνες έχουν δείξει πως όλα τα παραπάνω μπορούν να αλλοιώσουν την οσμή και την εικόνα των ούρων σου, όπως άλλωστε το αλκοόλ, ο καφές και το πολύ αλάτι.

Έχεις ορμονική διαταραχή
Η οποία προκαλείται λόγω ωορρηξίας, εμμηναρχής, εμμηνόπαυσης, λόγοι υπάρχουν όπως ξέρεις, σε δουλειά να βρισκόμαστε εμείς οι γυναίκες. Ίσως τα πράγματα να είναι κάπως πιο σοβαρά και να χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης στην περίπτωση που η οσμή είναι πραγματικά ενοχλητική και ανυποχώρητη, ακόμα κι αν πίνεις νερό με το τουλούμι ή κάνεις μπάνιο 3 φορές την ημέρα. Μην το αφήσεις, ίσως είναι μία κληρονομική ή χρόνια διαταραχή.

Είσαι έγκυος
Uber ορμονική διαταραχή εδώ που συνδυάζεται με συχνοουρία, ειδικά τους τρεις πρώτους μήνες. Συγχαρητήρια!

Σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα εδώ
Μπορεί να είναι μία απλή φλεγμονή από κοινό μικρόβιο, αλλά όχι μόνο. Για την ανεξήγητα έντονη κι επίμονη οσμή των ούρων μπορεί να φταίνε τα χλαμύδια ή μια μόλυνση από τριχομονάδες.

www.ladylike.gr

Αγκινάρα φύλλα. Πολύτιμο φάρμακο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr