Ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια σας πριν πάτε για ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το δοκιμάσετε

Ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια σας πριν πάτε για ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το δοκιμάσετε

Ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια σας; Εμείς θα το δοκιμάσουμε!
Ένας καλός ύπνος την νύχτα δεν είναι εύκολο για όλους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κοιμηθούν το βράδυ και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Μερικοί έχουν άγχος, άλλοι δεν μπορούν να βολευτούν ενώ άλλοι έχουν το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Όποιος και να είναι ο λόγος, το να μην μπορεί να κοιμηθεί κάποιος είναι πολύ ενοχλητικό και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας.

Μερικές φορές, όλοι νοιώθουμε κουρασμένοι. Όταν αυτό είναι χρόνιο, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (RLS).

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή RLS, είναι μια διαταραχή στον ύπνο η οποία χαρακτηρίζεται από μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να κινούμε τα πόδια μας. Συνήθως είναι χειρότερο το βράδυ και συμβαίνει όταν ένα άτομο θέλει να ξεκουραστεί. Το πρόβλημα μειώνεται όταν κινείται κάποιος, αλλά τα συμπτώματα εμφανίζονται ξανά μόλις σταματήσει η κίνηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατον να κοιμηθεί κάποιος.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών είναι τρέμουλο στα πόδια, μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να τα κινούμε και έλλειψη ξεκούρασης. Τα συμπτώματα μειώνονται όταν τα πόδια βρίσκονται σε κίνηση και χειροτερεύουν την νύχτα. Αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα; Αν ναι, τότε ίσως έχετε σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Πιθανώς να είστε κουρασμένοι εξαιτίας αυτού και να έχετε δυσκολία στην συγκέντρωση. Οι άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών συχνά νοιώθουν περιορισμένοι επειδή δεν μπορούν να πάνε στο σινεμά ή να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις με τρένο ή αεροπλάνο.

Αίτια
Τα αίτια του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών δεν είναι γνωστά. Πιθανώς οφείλεται σε πρόβλημα στα νευρικά κύτταρα στο μυαλό τα οποία ελέγχουν την κίνηση και τα αντανακλαστικά. Η ασθένεια αυτή φαίνεται να είναι κληρονομική. Μερικές φορές οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή σαν παρενέργεια άλλων χρόνιων ασθενειών όπως νεφρική ανεπάρκεια ή διαβήτης.

Σαπούνι από λεβάντα
Σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού προγράμματος, Dr. Oz, ο πασίγνωστος γιατρός μίλησε για μια περίεργη θεραπεία για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών που φαίνεται να είναι αποτελεσματική: η τοποθέτηση σαπουνιού κάτω από τα σεντόνια σας και πιο συγκεκριμένα σαπούνι από λεβάντα. Η λεβάντα φαίνεται να έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Βάλτε ένα κομμάτι από σαπούνι λεβάντας ανάμεσα στα σεντόνια σας στα πόδια σας κάθε βράδυ. Θα παρατηρήσετε ότι οι σπασμοί και οι κράμπες μειώνονται και νοιώθετε τα πόδια σας πιο ήρεμα! Αξίζει μια προσπάθεια, σωστά;

Απόδειξη
Η τεχνική με το σαπούνι από λεβάντα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη αλλά πολλοί άνθρωποι δηλώνουν στο διαδίκτυο ότι έχει αποτελέσματα. Άλλοι αναρωτιούνται αν έχει την επίδραση ενός φαρμάκου πλασέμπο. Μια γυναίκα πάλι δήλωσε ότι έβαλε το σαπούνι κάτω από τα σεντόνια χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της και αμέσως παρατήρησε ότι κοιμήθηκε πολύ καλύτερα. Επομένως, δεν είναι απλά στο μυαλό σας – δουλεύει πραγματικά. Βεβαιωθείτε οτι είναι όμως σαπούνι από λεβάντα καθώς ένα άλλο κοινό σαπούνι δεν θα έχει αποτελέσματα.

www.tipsandtricks.gr

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

Σαπούνι κατράμι (πίσσα κέδρου) για δερματικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr