ΜΥΣΤΙΚΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΣΟΥ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΣΟΥ

Όταν τα επίπεδα κολλαγόνων είναι υψηλά, το δέρμα είναι μαλακό, λαμπερό, και ανθεκτικό. Το κολλαγόνο βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να ανανεώνονται και να επισκευάζονται. Το κολλαγόνο βοηθά επίσης στην ενυδάτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κολλαγόνο έχει θεωρηθεί ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια των ετών.

Συγκεκριμένα, αυτό που κάνει η Hailey είναι να φοράει καπέλο στις εξόδους της, καθώς όχι μόνο είναι το νέο cool αξεσουάρ των it girls, αλλά την προστατεύει από την επικίνδυνη ακτινοβολία που εισέρχεται στο δέρμα και μας γερνάει πρόωρα. To SPF είναι το πρώτο και σημαντικότερο tip που δίνει οι δερματολόγοι για το skincare. Η προστασία από τον ήλιο δεν είναι ακριβή – μπορείς να φορέσεις καπέλο, γυαλιά και αντηλιακή κρέμα με δείκτη πάντα 50 (μην ξεχνάς να απλώνεις κάθε 3 ώρες) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το κολλαγόνο, η αλλιώς το μυστικό ομορφιάς και νεότητας, είναι η πρωτεΐνη που κάνει θαύματα στο δέρμα, και αφήνει το δέρμα καθαρό, λαμπερό και χωρίς ψεγάδια. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να μοιάζεις νεότερη και υγιής, το κολλαγόνο θα γίνει το νέο BFF σου καθώς θα σου εξασφαλίσει ανθεκτική επιδερμίδα και θα καθυστερήσει τις ρυτίδες. 

Τρόποι ενίσχυσης του κολλαγόνου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου. Μπορείς απλά να προσθέσεις διαφορετικά θρεπτικά φαγητά στη διατροφή, να πάρει ένα συμπλήρωμα ή να ενσωματώσεις κάποια προϊόντα ομορφιάς.

1) υαλουρονικό οξύ – Το υαλουρονικό οξύ είναι μια σημαντική ένωση για το κολλαγόνο στο δέρμα. Βρίσκεται σε τρόφιμα πλούσια σε αμινοξέα, όπως φασόλια, λαχανικά και σόγια. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στη διατροφή μπορεί εύκολα να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου. Το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης διαθέσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ από τα μυστικά ομορφιάς.

2) Βιταμίνη C – Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο γνωστές βιταμίνες. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη C, όσο σημαντική και να είναι, οπότε τα συμπληρώματα διατροφής ή τα έλαια με βιταμίνη C είναι σημαντικά για ένα νεανικό και λαμπερό πρόσωπο και την ενίσχυση του κολλαγόνου.

Serum βιταμίνης C

3) ρετινόλη – Η ρετινόλη είναι ένας άλλος τύπος αντιοξειδωτικού που χρησιμοποιείται συνήθως για την ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου στο δέρμα. Βοηθά στην αύξηση της διάρκειας ζωής του κολλαγόνου, καθώς και στην παρεμπόδιση ορισμένων ενζύμων που καταστρέφουν το κολλαγόνο, όντας η τέλεια κρέμα νυκτός, που βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

4) Τζελ Αλόης Βέρα – Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τζελ αλόης βέρα για τη θεραπεία του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα ή για να αντιμετωπίσουν τα εξανθήματα. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε υποδηλώνει ότι η αλόη βέρα μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη. Αντί να περιμένουμε όμως να εμφανιστεί η κάποιο πρόβλημα δέρματος και να αντιμετωπιστεί με τοπική αλόη βέρα, οι ερευνητές έδωσαν στους ανθρώπους ένα εκχύλισμα αλόης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου σχεδόν διπλασιάστηκε στους συμμετέχοντες. Υπήρξε επίσης σημαντική μείωση των ρυτίδων του προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπική κρέμα ή να ληφθεί ως συμπλήρωμα από το στόμα.

Τζελ αλόη απο τα μυστικά ομορφιάς.

Τι να θυμάσαι επίσης:

Τα κύτταρα του δέρματος βρίσκονται πάντα σε έναν κύκλο αυτο-ανάπλασης και αυτο-καταστροφής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, όπως το περιβάλλον, που κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η κακοκαιρία, η ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο και ακόμη και τα σωματίδια σκόνης μπορούν να βλάψουν το δέρμα.

Τα κατεστραμμένα κύτταρα πρέπει να αντικατασταθούν, γεγονός που μειώνει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα κολλαγόνου. Μια εύκολη λύση σε αυτό είναι να διατηρήσετε απλά το δέρμα καθαρό. Το πλύσιμο και η απολέπιση καθημερινά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του κολλαγόνου που υπάρχει ήδη στο δέρμα.

Ποια φαγητά ενισχύουν το κολλαγόνο;

κοτόπουλο
ψάρι
ασπράδια αυγών
λεμόνια/πορτοκάλια/γκρειπφρουτ
μούρα
σκόρδα
σπανάκι
φασόλια
κάσιους
ντομάτες
κίτρινες πιπεριές

Ποιος είναι ο #1 εχθρός του κολλαγόνου;

Η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα και να μειώσουν τα επίπεδα κολλαγόνου και να προκαλέσουν φλεγμονή και κοκκινίλες.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr