Έτσι θα σβήσεις τις κηλίδες από τον ήλιο (για κοίτα καλά το πρόσωπό σου, μήπως έχεις κι εσύ;)

Έτσι θα σβήσεις τις κηλίδες από τον ήλιο (για κοίτα καλά το πρόσωπό σου, μήπως έχεις κι εσύ;)

Κηλίδες από τον ήλιο, από την ηλικία – δεν τις θέλεις ούτε στο πρόσωπο ούτε στα χέρια σου.

Κοίτα το δέρμα σου καλά στον καθρέφτη, μήπως έχεις κι εσύ κηλίδες από τον ήλιο; Να τι θα κάνεις για να τις σβήσεις:

Κινήσου γρήγορα
Η χρωστική στις καφέ κηλίδες (μελανίνη) προχωρά με τον καιρό πιο βαθιά στο δέρμα, οπότε είναι πιο εύκολο να σβήσει μία κηλίδα όταν είναι σχετικά καινούργια (περίπου έως έξι μηνών). Εάν κινήσεις νωρίς, η υπέρχρωση μπορεί να έχει σχεδόν εξαφανιστεί μέσα σε δύο μήνες.

Κινήσου δυναμικά
Η ρετινόλη και η βιταμίνη C είναι δύο από καλύτερα συστατικά για να εξασθενήσουν οι σκούρες κηλίδες. Ζήτησε από το φαρμακοποιό σου ένα προϊόν που να τα περιέχει σε συνδυασμό και βάζε σε όλο το πρόσωπο – αλλά μόνο δύο βράδια την εβδομάδα για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Ποιο άλλο συστατικό αγαπούν οι δερματολόγοι; Το ελαγικό οξύ. «Εξασθενεί τα σκούρα σημάδια ανεξάρτητα από τον τόνο της επιδερμίδας σου», επισημαίνει η δερματολόγος Vivian Bucay. «Όταν, δε, συνδυάζεται με σαλικυλικό οξύ η δράση του είναι αντίστοιχη της συνταγογραφούμενης υδροκινόνης!».

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Πρόλαβε τις επόμενες
Το πρωί, φόρα ένα πιο ήπιο serum με βότανα που προσφέρουν λάμψη. Εκτός από τη βοήθεια που σου προσφέρει για να σβήσουν οι υπάρχουσες κηλίδες, θα προλάβει την εμφάνιση νέων κρατώντας μακριά από την επιφάνεια του δέρματος τη μελανίνη. «Μέχρι τα 30 τους, πολλοί άνθρωποι έχουν καφέ κηλίδες και σημάδια στο πρόσωπο που είναι ορατά με φωτογραφία UV, εάν όχι με γυμνό οφθαλμό» λέει η δερματολόγος Zoe Draelos.

Επιτάχυνε τις διαδικασίες
Τα πίλινγκ με γλυκολικό οξύ απομακρύνουν τα κύτταρα με την επιπλέον χρωστική και «θεραπεύουν με ασφάλεια τις κηλίδες σε όλους τους τύπους δέρματος» λέει η Zoe Draelos.

Μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου
Η έκθεση στις UV ακτίνες κάνει πιο σκούρες τις κηλίδες – έτσι αν δεν φοράς αντηλιακό, οι κηλίδες δεν πρόκειται να φύγουν ό,τι κι αν κάνεις! Θα μπορούσες να κάνεις μπάνιο σε βιταμίνη C και να μην αλλάζει τίποτε. Η λύση είναι μία: Φόρα αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF κάθε μέρα, όλο το χρόνο.

Να ξέρεις πότε να προχωρήσεις
Τα αποτελέσματα της λεύκανσης μπορεί να σταματήσουν να βελτιώνονται γύρω στους έξι μήνες με ένα χρόνο θεραπείας, και οι παλιότεροι λεκέδες μπορεί να είναι ακόμη ορατοί. Συζήτησε με τη δερματολόγο σου μήπως πρέπει να κάνεις επαγγελματικό πίλινγκ ή λέιζερ ή να σου συνταγογραφήσεις αζελαϊκό οξύ. «Αυτό στοχεύει μόνο στην υπερβολική μελανίνη, οπότε δεν θα λευκάνει το υγιές δέρμα όπως θα έκανε η υδροκινόνη» εξηγεί η δερματολόγος Jeannette Graf.

Πηγή: Shape.gr

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr