Στυλάτα και trendy κουρέματα για σαραντάρες και πενηντάρες που θα σε ανανεώσουν

Στυλάτα και trendy κουρέματα για σαραντάρες και πενηντάρες που θα σε ανανεώσουν

Παρόλο που η ηλικία δεν μας περιορίζει στην επιλογή κουρέματος, είναι συνηθισμένο για τις σαραντάρες να επιλέγουν πιο κοντά κουρέματα που τις μικραίνουν και δίνουν ξεχωριστό στυλ, ενώ παράλληλα δεν χρειάζονται ιδιαίτερο styling.

Υπάρχουν βέβαια πολλές όμορφες ιδέες για κούρεμα ακόμη και σε μεσαίο ή μακρύ μήκος, οι οποίες κολακεύουν τις γυναίκες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Σημαντικοί παράγοντες για την τέλεια επιλογή είναι το πρόσωπο και τα δυνατά χαρακτηριστικά του, καθώς και το είδος της τρίχας.

Κάποιες βασικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν το κόψιμο των μαλλιών να σας δείχνει νεότερη είναι η προσθήκη φράντζας ή αφελειών, το φιλάρισμα και οι μύτες.

Επίσης, διαλέγοντας το ιδανικό χρώμα μαλλιών που ταιριάζει και κολακεύει την επιδερμίδα σας, μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να σας προσφέρουν ένα νεανικό look. Αντίθετα, μια μη κολακευτική βαφή μπορεί να σας «μεγαλώσει».

Δείτε μια σειρά από προτάσεις με κομψά και μοντέρνα γυναικεία κουρέματα για σαραντάρες και κάντε μια στυλάτη ανανέωση στα μαλλιά σας.

Αγορέ γυναικεία κουρέματα που μικραίνουν


Τα κοντοκουρεμένα μαλλιά σε ανδρικό στυλ έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Pixie, buzz cut, boy cut και undercut μπορούν επομένως να αποτελέσουν μια μοντέρνα και νεανική επιλογή για 40αρες.

Αν δεν το έχετε τολμήσει μέχρι τώρα, ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Και μην σας φοβίζει το κοντό μήκος. Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές επιλογές που κυμαίνονται από τα ξυρισμένα και τα καρφάκια μέχρι το μακρύ αγορέ κούρεμα με φράντζα.

Αγορέ γυναικεία κουρέματα που μικραίνουν 


Επίσης, τα πολύ κοντά αυτά κουρέματα είναι πρακτικά και ιδανικά για σαραντάρες. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο styling. Ακόμη και το ανέμελο look μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας πολύ trendy και chic.

Σε περίπτωση που σας αρέσει να πειραματίζεστε και με το χρώμα των μαλλιών σας, ένα τέτοιο κοντό κούρεμα θα το κάνει πιο εύκολο.

Μάθετε περισσότερα για την τέλεια επιλογή και δείτε τα πιο στυλάτα κουρέματα και χτενίσματα για αγορέ μαλλιά που επιλέγουν οι celebrities!

Κοντά κουρέματα για σαραντάρες

Εξίσου όμορφα και με λιγότερο ρίσκο είναι τα κοντά κουρέματα τύπου καρέ. Είναι επίσης πολύ αγαπητά στις γυναίκες αυτής της ηλικίας, αλλά και σε μικρότερες.

Από το κλασσικό πολύ κοντό καρέ με στρογγυλεμένο σχήμα, αλλά και το blunt bob (δηλαδή το απόλυτο ίσιο), μέχρι το φιλαριστό και το γαλλικό, οι επιλογές είναι αμέτρητες και πρόκειται για κουρέματα που μικραίνουν. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό ασύμμετρο καρέ και το A-line bob.

Κοντά κουρέματα για σαραντάρες 


Αν μάλιστα επιλέξετε ένα τέτοιο κούρεμα για σαραντάρες και το συνδυάσετε με αφέλειες ή φράντζα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ μοντέρνο και θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη.

Αυτό λοιπόν που μένει είναι να βρείτε το bob που σας αντιπροσωπεύει και κολακεύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Δείτε σε ποιες ταιριάζει το κοντό καρέ και πάρτε ιδέες για χτενίσματα με στυλ.

Κομψά κουρέματα μεσαίου μήκους

Ένα κομψό και στυλάτο lob με μαλλιά μέχρι τον ώμο είναι ακόμη μια ενδιαφέρουσα και στυλάτη πρόταση για σαραντάρες. Αποπνέει σοβαρότητα και μπορεί να δώσει στην εμφάνιση σας ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να απογειωθεί.

Το μήκος του δεν είναι ιδιαίτερα κοντό, αλλά ούτε και πολύ μακρύ, δίνοντας έτσι ευελιξία στο χτένισμα. Προσθέτοντας μύτες, φιλάρισμα, αφέλειες ή φράντζα μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακό και να τονίσετε τα δυνατά σημεία του προσώπου σας, δείχνοντας παράλληλα νεότερη.

Κουρέματα μεσαίου μήκους για γυναίκες άνω των 40 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το κούρεμα αυτό έχει γίνει must στις 40αρες, αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί να χτενιστεί τόσο σε ίσιο, όσο και σε ανάλαφρες μπούκλες και είναι εξίσου εντυπωσιακό και κομψό!

Ανακαλύψτε ποιο μακρύ καρέ σας ταιριάζει, με μύτες, ασύμμετρο ή φιλαριστό και πάρτε τέλειες ιδέες για χτενίσματα!

Τα μακριά μαλλιά δεν είναι απαγορευτικά

Αν και δεν βλέπουμε συχνά μακριά γυναικεία κουρέματα για γυναίκες άνω των 40, αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαγορευτικά. Απλά το γεγονός πως τα μακριά μαλλιά για να διατηρηθούν υγιή, λαμπερά και όμορφα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα σε συνδυασμό με το γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε η τρίχα αποδυναμώνεται, πολλές φορές κάνει τις γυναίκες να προτιμούν ένα πιο κοντό κούρεμα με εύκολο styling.

Παρόλ’ αυτά, αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά και δεν έχετε πρόβλημα με τη συχνή φροντίδα που χρειάζονται για να αποφευχθεί η ψαλίδα και η θαμπάδα, τότε υπάρχουν πολλές όμορφες προτάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δείτε για παράδειγμα την πάντα στυλάτη και εντυπωσιακή JLo και τα όμορφα μακριά κυματιστά μαλλιά της που την κάνουν να δείχνει νεότερη. Είναι κουρεμένα σε μύτες και διάφορα μήκη (layers), έτσι ώστε να έχουν υπέροχη κίνηση και πλούσιο όγκο.

Επίσης, όμορφα για σαραντάρες είναι και τα μακριά κουρέματα με αφέλειες ή φράντζα. Προσθέτουν στυλ και κολακεύουν το πρόσωπο είτε έχουν χτενιστεί ίσια ή σε μπούκλες.

Κι αν σκέφτεστε τα μακριά μαλλιά με φιλάρισμα, τολμήστε το! Απλά φροντίστε το αραίωμα να μην ξεκινάει πολύ ψηλά και να μην γίνει με ξυραφάκι. Το επιθυμητό είναι το τελικό αποτέλεσμα να μην κάνει τις άκρες των μαλλιών σας να δείχνουν λεπτές και λίγες.

www.beautetinkyriaki.gr

Ενισχυτικό Έλαιο Μαλλιών από βότανα 100ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr