7 υπερτροφές για να καθαρίσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο

7 υπερτροφές για να καθαρίσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο

Το συκώτι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματός σας. Φροντίστε το με φυσικό τρόπο, με αυτές τις 7 υπερτροφές!

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα καθαρίσετε το συκώτι σας; Το συκώτι, μαζί με τη χοληδόχο κύστη, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας σας.

Όμως, δεν εμπλέκεται μόνο στις πεπτικές λειτουργίες. Λαμβάνει μέρος και σε κρίσιμες επεξεργασίες όπως στην έκκριση ορμονών και την αποθήκευση κάποιων θρεπτικών ουσιών.

Επιπλέον, το συκώτι σας ανήκει στην κατηγορία των οργάνων απέκκρισης, καθώς φιλτράρει συνεχώς το αίμα σας για να αφαιρεί τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτό.

Αυτό βοηθά στην καταστροφή κάποιων ιών και βακτηρίων. Βοηθά επίσης στην αποτροπή χρόνιων ασθενειών.

Το πρόβλημα είναι πως κάποιες φορές δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Είτε εξαιτίας κάποιας ασθένειας είτε λόγω της εκτεταμένης συσσώρευσης αποβλήτων που προκαλούνται από κακές συνήθειες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να τρώτε περισσότερες φυσικές τροφές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε και να διεγείρετε τις λειτουργίες του συκωτιού σας.

Στο σημερινό άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις 7 καλύτερες τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας, για να καθαρίσετε το συκώτι σας.

1. Μπρόκολο για να καθαρίστε το συκώτι σας


Καθαρίστε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο, μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για να καθαρίστε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο και θεωρείται επίσης ένα από τα υγιεινότερα πράσινα λαχανικά.

Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και αποβάλλουν τις τοξίνες που κατακρατούνται στο σώμα.

Η υψηλή περιεκτικότητα του μπρόκολου σε ίνες βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και βοηθά επίσης στον έλεγχο των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης.

Τέλος, προμηθεύει με βιταμίνη Ε το σώμα, ένα θρεπτικό λιποδιαλύτη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες ο οποίος προστατεύει αυτό το όργανο από πρόωρο εκφυλισμό.

2. Ξηροί καρποί, για να καθαρίσετε το συκώτι σας


Οι ξηροί καρποί περιέχουν θρεπτικές ουσίες όπως το αμινοξύ L-αργινίνη, του οποίου η επίδραση στο σώμα μειώνει τα επίπεδα τοξινών στο συκώτι.

Αυτό, σε συνάρτηση με την περιεκτικότητά τους σε ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καθιστούν μια καλή επιλογή για τη διέγερση της εκκαθάρισης αυτού του, ζωτικής σημασίας, οργάνου.

Η κατανάλωσή τους σε μικρές δόσεις ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερίνης και υποστηρίζει την επεξεργασία της πέψης των λιπών.

3. Μήλα για να καθαρίσετε το συκώτι σας


Τα μήλα είναι μια υπερτροφή την οποία πρέπει όλοι να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Είναι γνωστά, χρόνια τώρα, για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Έτσι, είναι ιδανικά για να καθαρίσετε το συκώτι σας και να βελτιώσετε τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε πηκτίνη, ένα είδος διαλυτής φυτικής ίνας. Αυτό τα κάνει μια τροφή η οποία βοηθά στην εκκαθάριση του πεπτικού συστήματος αφαιρώντας τοξίνες από το παχύ έντερο και το συκώτι.

Η κατανάλωση του φρούτου αυτού μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης (LDL). Μειώνει επίσης την υπερφόρτωση από διεργασίες που βιώνει το συκώτι όταν πρέπει να μεταβολίσει αυτό το είδος χοληστερίνης.

Επιπροσθέτως, παρέχει μηλικό οξύ, ένα φυσικό θρεπτικό συστατικό το οποίο διευκολύνει την απομάκρυνση καρκινογόνων συμπλεγμάτων και τοξινών που κατακρατούνται στο αίμα.

4. Εσπεριδοειδή φρούτα για να καθαρίσετε το συκώτι σας
Όλα τα είδη εσπεριδοειδών φρούτων περιέχουν απαραίτητα έλαια και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βοηθούν να καθαρίστε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο και ανακουφίζουν από φλεγμονές.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με μια θεραπεία για τους κιρσούς με πορτοκάλι

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυξάνει την απόκριση του ανοσοποιητικού και αποτρέπει την ανάπτυξη μολύνσεων και σοβαρών ασθενειών.

Τα εσπεριδοειδή βελτιώνουν επίσης τη σύνθεση τοξικών υλικών και ενθαρρύνουν την εξάλειψή τους μέσω των πεπτικών διεργασιών.

5. Αβοκάντο


Καθαρίστε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο, αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά φρούτα, που προάγουν την υγεία και την εκκαθάριση του συκωτιού.

Είναι ιδανικό συστατικό για την αφαίρεση τοξινών οι οποίες κατακρατούνται στο σώμα χάρη στη σημαντική του περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ίνες και αντιοξειδωτικά.

Εκτός αυτού, τα αβοκάντο παρέχουν γλουταθειόνη, ένα σύμπλεγμα το οποίο χρειάζεται το συκώτι μας για να απομακρύνει τις τοξίνες και τους ξένους παράγοντες.

Η περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθά στην εξάλειψη της κακής χοληστερίνης (LDL) και παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση των αντιφλεγμονωδών διεργασιών. Σχετική έρευνα έχουν διεξάγει οι Δρ. Kawagishi et. al. για τα αβοκάντο εδώ.

6. Ελαιόλαδο για να καθαρίσετε το συκώτι σας
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λίπη που μπορείτε να προσθέσετε στη δίαιτά σας για να προστατεύσετε την υγεία του συκωτιού σας.

Περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ουσίες οι οποίες προάγουν την εκκαθάριση του αίματος. Αυτό βοηθά στη σωστή αποβολή των τοξινών.

Επιπλέον, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που συναντάμε στο λάδι ελέγχουν τα επίπεδα κακής χοληστερίνης (LDL). Βελτιώνουν επίσης την αρτηριακή υγεία ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Η συμβολή του σε βιταμίνη Ε και αμινοξέα δημιουργεί ένα προστατευτικό τείχος ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και χρόνιων ασθενειών. Σχετική έρευνα έχουν κάνει οι Δρ. Assy et. al. για την επίδραση του ελαιολάδου εδώ.

7. Ντομάτες
Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο και απαραίτητα αμινοξέα. Εφόσον απορροφηθούν, προάγουν την καλή λειτουργία του συκωτιού για τη βέλτιστη αποβολή αποβλήτων.

Η συμβολή τους σε γλουταθειόνη, μια ισχυρή πρωτεΐνη, τους δίνει μια αποτοξινωτική ικανότητα η οποία βοηθά στη βελτιστοποίηση των διεργασιών του συκωτιού.

Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή και β-καροτένιο, που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν το κυκλοφορικό και προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Για να κρατήσετε το συκώτι σας υγιές και ελεύθερο από τοξίνες, βάλτε αυτές τις τροφές στην διατροφή σας. Για να μεγιστοποιήσετε τις επιδράσεις τους, θα πρέπει να αποφεύγετε τις κακές συνήθειες όπως την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

meygeia.gr

Schisandra Berries, Σισάνδρα Υπερτροφή Αποτοξίνωσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr