Συστατικά καλλυντικών: Τα 10 πιο αποτελεσματικά συστατικά και οι ιδιότητές τους

Συστατικά καλλυντικών: Τα 10 πιο αποτελεσματικά συστατικά και οι ιδιότητές τους

Μάθε τις ιδιότητες των συστατικών των καλλυντικών και επίλεξέ τα σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Τα 10 πιο αποτελεσματικά συστατικά που χρησιμοποιεί η βιομηχανία των καλλυντικών στις συνθέσεις των πιο διάσημων προϊόντων ομορφιάς.

Αλόη

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Το πολύτιμο αυτό φυτό, που μπορούμε να έχουμε ακόμα και στο μπαλκόνι μας, έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για τον οργανισμό, καθώς υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής με αλόη, όσο και για το δέρμα. Ο πιο γνωστός τρόπος για να «εκμεταλλευτείς» τις ιδιότητες αλόης είναι να κόψεις ένα φύλλο της και να απλώ- σεις το παχύρρευστο τζελ της στο δέρμα σου, σε ένα σημείο που παρουσιάζει ερεθισμό ή έγκαυμα. Μπορεί να μην είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητά του σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα συστατικό με μοναδικές ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συμπεριλαμβάνεται στις συνθέσεις προϊόντων για ευαίσθητα δέρματα και κυρίως στις after sun κρέμες.

Βιταμίνη C

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Είναι η απαραίτητη βιταμίνη που χρειάζεται η επιδερμίδα για να προστατευτεί από τις ακτίνες UV και το οξειδωτικό στρες. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από την περιβαλλοντική μόλυνση. Βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών, ενώ προάγει τη φωτεινή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας. Αναζήτησε προϊόντα με ασκορβικό οξύ (η επιστημονική ονομασία της βιταμίνης C) κι εκείνα που συνδυάζουν τη βιταμίνη C με άλλα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τη βιταμίνη Ε και το φερφερουλικό οξύ, που έχουν την ιδιότητα να τη σταθεροποιούν.

Γλυκολικό οξύ

Από τα πιο διάσημα οξέα που ανήκουν στην κατηγορία των AHAs, δηλαδή των άλφα -υδροξυοξέων. Πρόκειται για ένα δραστικό οξύ που δρα στα κερατινοκύτταρα. Επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, καλό θα ήταν να το εντάξεις σταδιακά στη ρουτίνα σου εφαρμόζοντας ένα προϊόν με γλυκολικό οξύ μία φορά την εβδομάδα. Προσφέρει χημική απολέπιση και προάγει την κερατόλυση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και εξασφαλίζει
πιο φρέσκια, λεία και λαμπερή εικόνα. Περιέχεται σε προϊόντα καθαρισμού, λοσιόν, μάσκες και κρέμες νύχτας και απαιτείται πάντα η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Καολίνης

Είναι η καθαρότερη μορφή αργίλου, γνωστός για τις καθαριστικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Η άργιλος έχει την ικανότητα να απορροφά το σμήγμα, να εξαλείφει τη λιπαρότητα και να βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Περιέχεται σε πολλές μάσκες καθαρισμού, προϊόντα απολέπισης και κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες. Στα πλεονεκτήματά της είναι ότι και μετά τη χρήση η επιδερμίδα παραμένει για πολλές ώρες ματ, χωρίς ίχνος λιπαρότητας.

Νιασιναμίδη

Είναι η βιταμίνη Β3 (τη συναντάμε και ως βιταμίνη PP ή νικοτιναμίδη). Αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου και των λιπαρών οξέων προστατεύοντας το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης αποτελεσματική κατά των δυσχρωμιών, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δεν ερεθίζει το δέρμα. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πολύ αποτελεσματική όσον αφορά την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, είναι ανεκτή και δεν είναι φωτοευαίσθητη.

Πεπτίδια

Σέρουμ Πεπτιδίων Από Τα Μυστικά Ομορφιάς.

Είναι σύνθετα μόρια που έχουν την ικανότητα να διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα πιο δημοφιλή πεπτίδια είναι τα Cu- GHK, τριπεπτίδια που προάγουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενισχύουν την ελαστικότητα, ενώ μειώνουν τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες, τα Pal-GHK, ολιγοπεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή γλυκοζαμινογλυκάνης, η οποία μειώνει τις βαθιές ρυτίδες και βελτιώνει την πυκνότητα της επιδερμίδας, και τα argireline, για πιο φωτεινή όψη.

Ρετινόλη

Ρετινόλη -Βιταμίνη Α Σέρουμ Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς.

Παράγωγο της βιταμίνης Α, η ρετινόλη δρα στα κερατινοκύτταρα ανανεώνοντας άμεσα την επιδερμίδα. Αποσυμφορεί τους πόρους, ελέγχει την ανάπτυξη του βακτηριδίου της ακμής, μειώνει τη φλεγμονή, αντιμετωπίζει το μέλασμα και προάγει την παραγωγή νέων κυττάρων. Όπως όλα τα ρετινοειδή, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τη χρήση της απλώνοντας μια μικρή ποσότητα στην επιδερμίδα σου μόνο το βράδυ. Αν παρατηρήσεις ερυθρότητα και ξεφλούδισμα, χρησιμοποίησε ρετινόλη ανά 2 ημέρες.

Σαλικυλικό οξύ

Το βήτα-υδροξυοξύ ή BHA προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς και είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, των ατελειών και της ακμής. Σε σχέση με τα άλλα οξέα που προσφέρουν χημική απολέπιση, διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, βελτιώνει τον τόνο, την υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συνήθως περιέχεται σε προϊόντα καθαρισμού, τονωτικές λοσιόν και ορούς.

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ προσώπου από τα μυστικά ομορφιάς..

Είναι το απόλυτο ενυδατικό συστατικό, που μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού ίση έως και 1.000 φορές το βάρος του. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ χαρίζει συνεχή ενυδάτωση, ελαστικότητα και όγκο στην επιδερμίδα. Επιπλέον, προσφέρει προστασία από τη γήρανση, καθώς βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και νέων κυττάρων. Υπάρχει στις συνθέσεις των περισσότερων καλλυντικών προϊόντων, ακόμα και σε προϊόντα μακιγιάζ, όπως τα κραγιόν, που αυξάνουν τον όγκο των χειλιών. Μπορεί η ονομασία του να παραπέμπει σε οξύ, αλλά δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα οξέα, καθώς το pΗ του ταιριάζει απόλυτα με το pΗ της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

Q10

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση)

Παράγεται φυσικά από τον οργανισμό στα μιτοχόνδρια και με το πέρασμα του χρόνου μειώνεται η παραγωγή του, γεγονός που οδηγεί στην έλλειψη ελαστικότητας και σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Το Q10 μειώνει τις ρυτίδες και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Υπάρχει στη σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και την επαναφορά του νεανικού σφρίγους της επιδερμίδας.

www.shape.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα