Τι λένε τα χρώματα που φοράτε για εσάς

Τι λένε τα χρώματα που φοράτε για εσάς

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τι σημαίνουν τα χρώματα των ρούχων σας και πώς αυτή η απλή πτυχή μπορεί να πει πολλά για εσάς.

Τα χρώματα που φοράτε έχουν περισσότερη επίδραση στην καθημερινή σας ζωή απ’ όση μπορείτε να φανταστείτε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο καθένας μας σχετίζει κάθε χρώμα και απόχρωση με συγκεκριμένα συναισθήματα και καταστάσεις.

Τα χρώματα που φοράτε: Η ψυχολογία του χρώματος
Αυτό το ερευνητικό πεδίο εξετάζει το πώς μας επηρεάζουν τα χρώματα. Εξάλλου, μπορούν ν’ αλλάξουν την αντίληψή μας και να τροποποιήσουν τα συναισθήματά μας.

Επιπλέον, τα χρώματα έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν τη μνήμη και την προσοχή μας. Επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες και τις εικόνες που έχουμε σε ορισμένα σημεία.

Η ψυχολογία του χρώματος είναι μια περιοχή η οποία ακόμη αναπτύσσεται. Ωστόσο, γνωρίζοντας το ιστορικό της σημασίας των χρωμάτων μπορούν να σας βοηθήσουν να τα εκμεταλλευτείτε.

Είναι σημαντικό ν’ αναγνωρίζετε πώς αισθάνεστε ή το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ν’ αποφασίσετε ποιο χρώμα είναι προτιμότερο να φορέσετε!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: 9 κίνδυνοι που έχουν τα στενά ρούχα. Μάθετε περισσότερα

Χρησιμοποιήστε τα χρώματα προς όφελός σας

Αν και μπορεί να φαίνεται παράξενο το ότι δεν επικοινωνούμε μόνο λεκτικά, αλλά επικοινωνούμε και έμμεσα με τον τρόπο που ντυνόμαστε και τα χρώματα που διαλέγουμε. Προδίδουμε τα συναισθήματά μας και αντιπροσωπεύουμε αυτό που πραγματικά είμαστε μέσα από τα ρούχα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη σημασία πίσω από τα πολλά χρώματα.

Τι σημαίνουν τα χρώματα που φοράτε
Τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά σας και την πνευματική σας κατάσταση. Επιπροσθέτως, αλληλεπιδρούν με τη μνήμη σας, ξυπνώντας και καθοδηγώντας συγκεκριμένα συναισθήματα.

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, του φωτός, της ευτυχίας, της αισιοδοξίας, της σοφίας, της εξυπνάδας, της οξυδέρκειας, και της επιτυχίας.
Το κόκκινο αντιπροσωπεύει τη φωτιά, τον ενθουσιασμό, το πάθος, τη γοητεία, την έλξη, την κατάκτηση, και τα συναισθήματα.

Το γαλάζιο αντικατοπτρίζει τη γαλήνη και την ψυχρότητα, την καθαριότητα, τη φιλία, την αφοσίωση, τη χαλάρωση του μυαλού και την ηρεμία. Φορώντας μπλε αισθάνεστε πιο σίγουροι και αξιόπιστοι.

Το πράσινο αντιπροσωπεύει τη φρεσκάδα, την ελευθερία, την επούλωση, την ελπίδα, την ευεξία και την ειρήνη. Όλα τα θετικά πράγματα σχετίζονται με το πράσινο, όπως και η ευτυχία. Με το πράσινο χρώμα, μπορείτε να προχωρήσετε, να κάνετε πρόοδο, και να γίνετε περισσότερο αισιόδοξοι.

Το άσπρο αντιπροσωπεύει την αγνότητα, την αθωότητα, το φως, και την ειρήνη. Το λευκό χρώμα σας βοηθά να ξεκαθαρίσετε ό,τι δείχνει σκοτεινό και ασαφές, και ν’ ανυψώσετε οτιδήποτε είναι καταθλιπτικό.

Το ροζ είναι ένα αγαπημένο χρώμα και σχετίζεται με την αφέλεια και τη θηλυκότητα.

Το γκρι αντιπροσωπεύει την παραίτηση, την μεγάλη ηλικία, και τη νηφαλιότητα. Ίσως να σας θυμίζει την γκρι ύλη ή την κομψότητα.

Το χρυσό αντιπροσωπεύει τον πλούτο, την αίγλη, τη φωτεινότητα, τη σοφία και την πολυτέλεια.

Το ασημί αντανακλά την ευγένεια, τη διάκριση, και το χρήμα.

Το πορτοκαλί εκπροσωπεί τη σταθερότητα, τη γέννηση, την ανάπτυξη, την επέκταση, και την ηρεμία. Επιπλέον, ίσως να το συσχετίσετε με την άνοιξη και τη φύση. Το πορτοκαλί χρώμα είναι καθαρή ενέργεια.

Το μωβ αντανακλά την αλλαγή, την ανακαίνιση, την πνευματικότητα, τον διαλογισμό και τη συγκέντρωση. Το μωβ χρώμα είναι το χρώμα το οποίο μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε κάτι θετικό.

Το μαύρο αντιπροσωπεύει την αποπλάνηση, τη δύναμη, την πολυτέλεια, την ισχύ, το μυστήριο, τη λύπη, και τον πόνο. Το μαύρο δεν είναι πάντα αρνητικό χρώμα. Είναι ένα φανταστικό χρώμα για να φοράτε και να το συνδυάζετε με άλλα χρώματα.

Το καφέ εκπροσωπεί την τεμπελιά, τη νωθρότητα, και την ασχήμια. Παρότι η σημασία του δεν είναι τόσο καλή, το καφέ χρώμα είναι ένα χρώμα με μεγάλη παρουσία γύρω μας και μπορείτε να συσχετιστεί με πολλά πράγματα.

Τα χρώματα που φοράτε: Η δύναμή τους
Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν επίσης, τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε κοινές και απλές αποφάσεις. Από τη γέννησή μας, όλη είχαμε ένα αγαπημένο χρώμα. Σχεδόν όλα τα πράγματα έρχονται σε διάφορα χρώματα. Αυτό είναι εξαιρετικό πλεονέκτημα!

Να θυμάστε ότι το αγαπημένο σας χρώμα δε θα είναι πάντα το χρώμα που επιλέγετε για όλα τα αντικείμενα, και θα πρέπει να γνωρίζετε πως δε θα δείχνει πάντα καλό σε όλα.

Χρώματα που φοράτε – Ρούχα σε διάφορα χρώματα

Το γενικό πλαίσιο είναι σημαντικό για να ερμηνεύουμε και να επιλέγουμε χρώματα. Φανταστείτε πως βλέπετε έναν υποψήφιο της Νομικής με φθορίζων πράσινο κοστούμι. Δε βγάζει νόημα. Όμως, μπορούμε πάντοτε να δοκιμάζουμε να καινοτομούμε και να πειραματιζόμαστε με υπερβολικούς και τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Να συνδυάζετε τα χρώματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά να έχετε στο μυαλό σας μια χρωματική αρμονία. Παραδείγματος χάρη, το καφέ, το χρυσό, το κίτρινο, και το πορτοκαλί εκπροσωπούν το φθινόπωρο. Ωστόσο, όταν το καφέ συνδυαστεί με το γκρι και το μαύρο μετατρέπεται σε κάτι πολύ συντηρητικό και όχι τόσο εκφραστικό.

Υπάρχουν χρώματα πιο ανθεκτικά στη βρωμιά, άλλα ταιριάζουν πιο πολύ στη ζέστη, και άλλα που είναι τέλεια αν θέλετε να μη σας προσέξει κανείς.

Να έχετε στο νου σας ότι αυτές οι ιδέες θα βελτιώσουν την κατανόησή σας. Χρησιμοποιώντας την ψυχολογία των χρωμάτων στα χρώματα που φοράτε, θα σας βοηθήσει να δώσετε έμφαση σε αυτά που θέλετε να πείτε και να συνδέσετε το νόημα με το χρώμα.

Είναι σημαντικό να καθορίσετε ποια εικόνα θέλετε αν μεταφέρετε, πάνω απ’ όλα αν έχετε κάποια επιχείρηση. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία σχεδιαστή, ο οποίος γνωρίζει καλά αυτές τις έννοιες, μπορεί να σας βοηθήσει να εκπροσωπήσετε την επιχείρησή σας όπως επιθυμείτε. Με το χρώμα, μπορείτε να καταφέρετε κάτι πραγματικά υπέροχο. Ίσως θα πρέπει να κάνετε μια προκαταρκτική ανάλυση ώστε να πετύχετε τον σκοπό που θέλετε.

meygeia.gr

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr