Αχ βρε Μαρινάκι”: Το βίντεο που δείχνει πώς μια γυναίκα βιώνει τον σεξισμό στον χώρο εργασίας

Αχ βρε Μαρινάκι”: Το βίντεο που δείχνει πώς μια γυναίκα βιώνει τον σεξισμό στον χώρο εργασίας

Τα στερεότυπα και ο σεξισμός στον εργασιακό χώρο είναι ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν έντονα οι γυναίκες σήμερα και στην Ελλάδα. Είναι και το θέμα συζήτησης του Marie Claire Power Talk που θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 20 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στις ομιλήτριες του digital συνεδρίου θα είναι και η Αρετή Γεωργιλή, Regional Leader του Lean in Hellas.

Το Lean in Hellas είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης Lеаnin, που ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. από την COO του Facebook Sheryl Sandberg. Ασχολείται με τα θέματα έμφυλης ισότητας και την ενθάρρυνση των γυναικών να διεκδικούν και να κατακτούν τους στόχους τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οργάνωση κυκλοφόρησε ένα βίντεο που προσπαθεί να αφυπνίσει γυναίκες και άνδρες για την πραγματικότητα που βιώνει κάθε “Μαρινάκι” στον χώρο εργασίας. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η Μαρίνα, είναι διευθύντρια πωλήσεων. Βγάζει όμως και φωτοτυπίες πού και πού, όταν δεν προλαβαίνει ο προϊστάμενός της. Χωρίς να παραλείψει να κάνει ένα κολακευτικό σχόλιο για την εμφάνισή της. Την ίδια ώρα, καλείται να λύσει, από απόσταση, το “πρόβλημα” που αντιμετωπίζει ο σύζυγος στο σπίτι με το παιδί που ψήνεται στον πυρετό. Αφού όμως έχει δουλέψει αμέτρητες ώρες ο προϊστάμενός της την ρωτάει μήπως θέλει να δώσει το project στον συνάδελφό της, κατά προτίμηση άνδρα, για να το ολοκληρώσει. Σου μοιάζει οικείο;

Είναι μία κατάσταση που από κάποιους θεωρείται “φυσιολογική” στο εργασιακό περιβάλλον. Δεν είναι και μάλιστα επηρεάζει την ψυχοσύνθεση εκατομμυρίων γυναικών.

Στο βίντεο, που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, πρωταγωνιστούν οι Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Πέτρος Μπουσουλόπουλο. Το σενάριο είναι της Φρόσως Χατόγλου ενώ όλοι οι συντελεστές προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr