Κορμός χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα και αντιοξειδωτικά

Κορμός χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα και αντιοξειδωτικά

 

Κορμός χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα και αντιοξειδωτικά

Αυτός ο κορμός χωρίς ζάχαρη – ναι, χωρίς ζάχαρη – είναι ο πιο υπέροχος, λαχταριστός κορμός που έχεις φάει. Δοκίμασέ τον και θα με θυμηθείς!

Ο κορμός ή σαλάμι ή μωσαϊκό ή όπως θέλεις πες τον, είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά για μικρούς και μεγάλους. Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει άπειρες παραλλαγές του, με ότι συνδυασμό υλικών μπορείς να φανταστείς.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο πετυχημένη με διαφορά, όχι μόνο επειδή είναι η πιο υγιεινή εκδοχή του κορμού που έχω φτιάξει, αλλά κυρίως επειδή είναι η πιο νόστιμη και σοκολατένια εκδοχή του.

Χωρίς να σε λιγώνει, με μια ελαφρά πικράδα λόγω της μαύρης σοκολάτας και γεμάτος αντιοξειδωτικά.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι όλα γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Μπορείς να φας αυτόν τον κορμό ακόμα και σαν πρωινό ή σαν σνακ μετά από μία προπόνηση γιατί σου προφέρει μια ιδανική αναλογία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών.

Μπορείς να τον συνοδέψεις με αυτήν την υπέροχη φρέσκια μαρμελάδα την οποία έφτιαξα επίσης χωρίς ζάχαρη ή να τον απολαύσεις μόνο του. Οι φραουλίτσες βέβαια του πάνε πολύ!

Κορμός χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα
Υλικά που θα χρειαστείς
2 μπάρες μαύρης σοκολάτας των 200 γραμμαρίων με 65% κακάο

1 χούφτα αμύγδαλα

1 χούφτα καρύδια

1 χούφτα σταφίδες

2 χουρμάδες βασιλικούς

3 κομματάκια μαστίχα

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο

Μισό πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

Μισή κούπα γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Σε ένα γουδί κοπανάμε τη μαστίχα για να γίνει σκόνη. Για να μην κολλάει η μαστίχα μπορούμε να κοπανήσουμε με ελάχιστο αλεύρι ή σιμιγδάλι ή μαύρη ζάχαρη. Όταν λέμε ελάχιστο εννοούμε κόκκους.

Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε μέσα την μαύρη σοκολάτα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Έτοιμο!

Αραδιάζουμε το μείγμα που δημιουργήθηκε σε μια λαδόκολλα, φτιάχνουμε με τα χέρια μας ένα σαλάμι και κλείνουμε καλά από παντού. Αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες και απολαμβάνουμε.

Αφού μείνει ο κορμός στην κατάψυξη για δύο ώρες, μπορείς να τον συντηρήσεις στο ψυγείο σου, αν τον θέλεις μαλακό όταν τον σερβίρεις. Η αλήθεια είναι πως λόγω των υλικών του δεν λιώνει όπως οι άλλοι κορμοί, οπότε και στο ψυγείο είναι τέλειος.

Tip 1: Μπορείς να παραλείψεις οποιοδήποτε υλικό δεν σου αρέσει ή να αντικαταστήσεις με κάτι άλλο. Γενικά πειραματίσου ελεύθερα.

Tip 2: Εγώ δοκίμασα τον κορμό και με φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια αντί για αμύγδαλα και με φυστικοβούτυρο αντί για αμυγδαλοβούτυρο και είναι εξίσου τέλειος.

www.votanistas.com

 

Εσάνς βύσσινο.

 

Διαβάστε ακόμα