Απολέπιση: Αυτή είναι η σωστή μέθοδος για τέλειο αποτέλεσμα

Απολέπιση: Αυτή είναι η σωστή μέθοδος για τέλειο αποτέλεσμα

Εντάσσουμε την απολέπιση στο μενού της συστηματικής καλλυντικής φροντίδας μας με την κατάλληλη μέθοδο.
 vita.gr

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι ο λόγος που η όψη μας γίνεται άτονη, τραχιά και θαμπή, με ατέλειες, όπως σπυράκια ή ξεφλούδισμα. Η ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας είναι μια λειτουργία η οποία παραμένει σχετικά σταθερή στα χρόνια της νεότητας, αργότερα όμως, ιδίως μετά τα 40, αρχίζει να φθίνει δραματικά. Σύμφωνα με μετρήσεις, ο ρυθμός της κυτταρικής ανανέωσης μειώνεται κατά 40% ανάμεσα στα 50 και τα 70. Γι’ αυτό βάζουμε εμείς ένα χεράκι βοήθειας και εντάσσουμε την απολέπιση στο μενού της συστηματικής καλλυντική φροντίδας μας. Οι μέθοδοι είναι αρκετές ώστε να έχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα αλλά και… να μην πλήττουμε.

 

Στο πρόσωπο

 

* Βρεγμένη πετσέτα

Ο πιο απλός τρόπος. Πριν από τον καθαρισμό, βρέχουμε και στραγγίζουμε καλά ένα απαλό βαμβακερό πετσετάκι. Τρίβουμε απαλά το δέρμα από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω για 2-3 λεπτά.

* Απολεπιστική σύνθεση

Η πιο κλασική μέθοδος. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου απλώνουμε στην επιδερμίδα ποσότητα απολεπιστικού ίση με ένα φουντούκι και κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Τι να προσέξουμε: Οσον αφορά τη συχνότητα απολέπισης, σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος και η συμπεριφορά της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, αν έχουμε ξηρό τύπο καλό είναι να κάνουμε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, 2 φορές αν έχουμε λιπαρό ή μεικτό. Αν έχουμε ευαίσθητο τύπο καλύτερα να επιλέξουμε κάποια άλλη μέθοδο.

* Τζελ καθαρισμού με κόκκους

Αν η επιδερμίδα μας είναι ανθεκτική, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ειδικά τζελ καθαρισμού με κόκκους που είναι ειδικά σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση.

Τι να προσέξουμε: Αν έχουμε ακμή, καλύτερα να χρησιμοποιούμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό που δε χρειάζεται τρίψιμο και περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τα βακτηρίδια, όπως το σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζολίου.

Στο σώμα

* Σφουγγάρι λούφας

Καθημερινά κάνουμε ήπια απολέπιση σε βρεγμένο δέρμα επιμένοντας στα τραχιά σημεία (γόνατα, αγκώνες, πέλματα) με ένα σφουγγάρι από λούφα.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

* Scrub

Μετά τα ντους βάζουμε μια πλούσια ποσότητα scrub στις παλάμες μας και τρίβουμε το δέρμα μας. Στη συνέχεια ξεπλένουμε και σκουπίζουμε ταμοναριστά.

Για μια σπέσιαλ απολέπιση: Χρησιμοποιούμε πριν το μπάνιο σε στεγνό δέρμα ένα ειδικό προϊόν με χοντρούς κόκκους ώστε να καλυφθούν όλα τα σημεία. Τρίβουμε με τις παλάμες κάνοντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά. Επιμένουμε στα πιο τραχιά σημεία, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και κάνουμε ντους.

* Βούρτσα με λαβή

Μας επιτρέπει να κάνουμε απολέπιση και στην πλάτη. Βουρτσίζουμε το σώμα από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις Στη συνέχεια, κάνουμε ντους.

*Τρίχινο γάντι

Πρόκειται για ένα απλό εργαλείο που κάνει την απολέπιση παιχνιδάκι, γι’ αυτό και είναι η μέθοδος που προτιμούν πολλοί. Τι να προσέξουμε: Να μην βάζουμε δύναμη όταν τρίχουμε το δέρμα ώστε να μην το τραυματίσουμε.

www.vita.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr