Ποια ενεργά συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί και ποια αποκλειστικά το βράδυ;

Ποια ενεργά συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί και ποια αποκλειστικά το βράδυ;

Πρωινή ή βραδινή skincare ρουτίνα; Ιδού η απορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στη σύνθεση μιας επιτυχημένες skincare regime, ένα από τα πιο σημαντικά βήμα είναι να γνωρίζετε ποια ενεργά συστατικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί και ποια αποκλειστικά το βράδυ. Ανάλογα με το σε ποια ρουτίνα περιποίησης ενσωματώνονται μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας ή να τη βελτιώσουν σημαντικά. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να εφαρμόζετε τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες σας, μάθετε πότε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη, βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ, AHA και BHA:

Βιταμίνη C

Serum βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε μια ρουτίνα περιποίησης, καθώς προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.

Καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία, συνίσταται η ενσωμάτωση ενός vitamin C ορού στην πρωινή skincare ρουτίνα.

Υαλουρονικό Οξύ και Νιασιναμίδη

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Ποια ενεργά συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί και ποια αποκλειστικά το βράδυ;
Υαλουρονικό οξύ | Το basic συστατικό που χαρίζει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επιδερμίδα
Ένα λεπτόρευστο serum με υαλουρονικό οξύ αποτελεί την πλέον ιδανική προσθήκη στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης, καθώς ρυθμίζει την ενυδάτωση, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, βελτιώνει την ενδοκυτταρική επικοινωνία και συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου.

Η νιασιναμίδη από την άλλη αποτελεί πολυεργαλείο για την πρωινή skincare ρουτίνα σε κάθε ηλικία, αφού ελέγχει την παραγωγή σμήγματος, απαλύνει τα σημάδια από παλαιότερη ακμή και την ερυθρότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, αποκαθιστά και ενισχύει το διαδερμικό φραγμό περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας.

Ενώ δεν απαγορεύεται η χρήση τους το βράδυ, συνήθως προτείνεται η επιλογή πιο πλούσιων συνθέσεων που να περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως αυτά που θα αναλυθούν παρακάτω.

Night Skincare Routine

AHA και ΒΗΑ

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.
Η χρήση τόσο των AHA (Alpha Hydroxy Acids), όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, όσο και των BHA (Beta Hydroxy Acids), όπως το σαλικυλικό οξύ, θεωρείται απαγορευτική το πρωί, καθώς τα συγκεκριμένα ενεργά συστατικά προκαλούν φωτοευαισθησία. Μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη βραδινή ρουτίνα περιποίησής σας για να κάνετε χημική απολέπιση και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας ή/και να μειώσετε το παραπανίσιο σμήγμα, ωστόσο το πρωί θα πρέπει να οχυρώσετε την επιδερμίδα σας με ένα αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ρετινόλη

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.
Το βράδυ είναι η κατάλληλη στιγμή της μέρας να χρησιμοποιηθεί η ρετινόλη, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης της επιδερμίδας: Επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση, λειαίνοντας με τον καιρό της ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Ωστόσο καθώς είναι ένα ιδιαίτερα ασταθές συστατικό, αντενδείκνυται η χρήση της το πρωί, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα.

www.shape.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr